Sexy şi cu un suflet mare: Cum le-a schimbat Brad Pitt viaţa unor amărâţi

Dosar Eva. Impresionat de drama oamenilor din New Orleans năpăstuiţi de ravagiile uraganului Katrina, starul a construit case eco pentru 109 familii de sinistraţi.

Ai putea jura că Brad Pitt e un tip împlinit şi că are tot ce-i trebuie. A făcut cam tot ce şi-a pus în cap, are alături femeia pe care o iubeşte, o droaie de copii, succes, bani, prieteni faimoşi şi la fel de influenţi ca el. Dar, oricât de ciudat ar părea, nu era fericit ca acum. Îi lipsea ceva care să-i aducă pacea în suflet.

În urmă cu zece ani, când Katrina aproape că a ras New Orleans de pe faţa Pământului, lăsând în urma furiei sale devastatoare un peisaj lugrubru, americanii au jurat că vor pune la loc piatră cu piatră şi vor reclădi oraşul. Locul arăta apocaliptic, descurajant, dar Brad Pitt a simţit că atunci şi acolo el trebuie să facă ceva. Scânteia aceea care te împinge să reacţionezi şi să sari în ajutorul cuiva, fără să mai stai să te gândeşti ce şi cum, i-a dat impulsul să lase confortul şi luxul deoparte şi să vină alături de oamenii amărâţi, să-i cunoască, să vorbească cu ei şi să-i ajute.

Snobismul e în floare la Hollywood, dar Pitt n-a fost niciodată un star ahtiat după mondenităţi şi petreceri. El şi Angelina Jolie, prietenii lui, George Clooney, Matt Damon, Ben Affleck, dar şi alte staruri, precum Sean Penn, Leonardo DiCaprio şi Charlize Theron, sunt oameni care n-au lăsat celebritatea să le altereze omenia şi se implică constant în activităţi caritabile serioase şi durabile, fără vreun interes mercantil. Această specie aparte de vedete înţelege să se bucure de privilegiile lumii strălucitoare în care au acces, dar nu ezită să iasă de acolo şi să-i ajute pe cei nevoiaşi.

De la început, Brad Pitt a vrut să facă important, ceva concret şi care să conteze pentru cei pe care dorea să-i ajute. I-ar fi fost infinit mai simplu să pună mâna şi să semneze un cec cu o sumă consistentă pentru sinistraţi, dar şi-a dat seama că banii ca atare au o putere limitată fără implicarea directă a celor care vor să ajute. Aşa că s-a dus în New Orleans, "croit" să pună banii şi să refacă locuinţele distruse. Dar a avut un şoc.

Când a ajuns cartierul Lower Ninth Ward şi a văzut cu ochii lui ce era acolo, şi-a dat seama cu ce are de-a face. "Am fost incredibil de naiv când am plecat acolo, crezând că pot reclădi casele - <<Cât de greu poate fi?>>, mă gândeam", a mărturisit actorul pentru ziarul New Orleans Times-Picayune. Nu era pregătit pentru ce avea să găsească acolo. Pur şi simplu, nu mai era nimic de reconstruit, totul trebuia luat de la zero.

Asta nu l-a făcut să-şi ia tălpăşiţa; doar l-a trezit la realitate şi l-a determinat să caute cea mai bună soluţie. Iar asta a însemnat să deruleze un proiect special prin fundaţia sa, Make It Right. În locul ăla sinistru, care arăta de parcă picase bomba atomică, Pitt vedea deja lucruri pe care localnicii nu le-ar fi visat vreodată. Arhitect amator, actorul a ales să construiască el însuşi, prin organizaţia lui, 109 case pentru tot atâtea familii năpăstuite. Şi dacă tot le făcea de la zero, a hotărît că trebuie să fie nişte locuinţe ieftine, dar eco, izolate termic, prietenoase cu mediul înconjurător, menite să le dea siguranţă şi speranţă celor care stau în ele.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 August 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod