Sex-simbolurile ultimelor decenii

De-a lungul timpului, mii de actrite dornice de afirmare si succes s-auperindat pe marele ecran. Unele dintre ele au capatat nemurirea prinadmiratia pe care au starnit-o prin sex-appelul lor.

Marilyn Monroe reprezinta mitul femeii fatale, sensibila si vulnerabila,dar nemiloasa cu inimile barbatilor. Formele ei apetisante si parul blondau determinat nenumarate femei sa-si doreasca sa arate ca ea. Rolul cei-a marcat imaginea a fost "Barbatii prefera blondele".

Pe cand anii de glorie ai frumoasei Marilyn apuneau, Hollywood-ul s-aconsolat cu Elizabeth Taylor, o bruneta ce venise gata sa ocupe tronulsi titlul de sex-simbol, odata cu rolul din "Cleopatra".

Putin mai tarziu, din Italia a venit Sophia Lauren, satena cu tenulmasliniu, ochii mari si buze senzuale. Ea a daramat mitul buzelor subtiri,ce domina marile ecrane.

Audrey Hepburn, in schimb, a adus o noua infatisare femeii sex-simbol. Eatrebuia sa fie filiforma si sensibila. Alaturi de ea, acest curent a fostsustinut si de Bridget Fonda si Julie Andrews, care a ramas cunoscutatuturor prin rolul din "Mary Poppins".

In anii '80 preferintele s-au schimbat drastic. Era in voga femeiaindependenta dar senzuala. In aceasta perioada s-au afirmat Julia Robertsin "Pretty Woman", Michelle Pfeiffer si Susan Saradon. Toate aveau unpar bogat si lung, conform preferintelor timpului.

Madonna, care nu s-a multumit niciodata doar cu succesul muzical, a avutnenumarate incercari de a se consacra ca actrita. Nu a reusit, dar a fostun idol al sexualitaii timp de doua decenii pentru milioane de tineri.

La inceputul anilor '90, o alta blonda a capatat prea-ravnitul titlu desex-simbol, si anume Sharon Stone, cu rolul din "Basic Instinct". NicoleKidman, Kim Basinger si Michelle Pfeiffer au jucat in seria "Batman" siau continuat seria blondelor bine proportionate inalte si seducatoare.

Pamela Anderson, desi si-a inceput cariera in modeling, prin rolul din"Baywatch" a devenit o diva a acestui deceniu, readucand "la moda"sanii generosi, asa cum a facut-o, la vremea ei, Sophia Lauren, de dataaceasta cu ajutorul siliconului.

Cameron Diaz, prin prestatia din "Something about Mary", s-a afirmat ca oalta frumoasa a marelui ecran, de data aceasta impunand un prototip nou:blonda filiforma, cu simtul umorului si chiar al auto-ironiei.

Fiecare deceniu a adus noi pretentii in felul in care trebuie sa aratesi sa se poarte femeile. Din fericire, noi nu trebuie sa ne conformamfiecarui canon de frumusete. Tot ce putem face este sa incercam sa avemgrija de felul in care aratam, si sa lasam starurile sa straluceasca deacolo de sus...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod