Seal, despre noul album si familie

Laureat al premiilor Grammy, Seal a lansat "System", primul sau album de studio din ultimii patru ani.
Laureat al premiilor Grammy, Seal a lansat "System", primul sau album de studio din ultimii patru ani. LP-ul a iesit pe piata la sfarsitul anului 2007, produs de Warner Bros. Records. Tot in aceasta perioada a fost lansat si videoclipul piesei single a acestui album, intitulata "Amazing". Seal s-a lansat in industria muzicala pe la inceputul anilor '90 pentru a deveni cel mai popular artist soul din Marea Britanie.

Chiar daca primele sale materiale aveau unele influente acid house, cu timpul el a reusit sa-si creeze un stil propriu care combina soul-ul, folk-ul, pop-ul, dance-ul si rock-ul, stil ce i-a adus consacrarea chiar si peste ocean.
Nascut intr-o familie mixta, de nigerieni si brazilieni, Seal a crescut in Marea Britanie. Dupa ce si-a luat licenta in arhitectura, a avut diferite joburi in Londra, intre care una de inginer si alta de designer vestimentar.

In acest interviu, Seal vorbeste despre cum a inceput cariera sa, despre familie, despre noul album si noua sa viata.

CB: Cred ca trebuie sa incepem de la faptul ca in mod normal, aveai pauze de trei sau patru ani intre albume, dar pana la acest album, s-au intamplat multe. Ne poti vorbi un pic despre cum s-au schimbat lucrurile?


SEAL: Evident, de data aceasta lucrurile au stat altfel, in ceea ce a privit scoaterea albumului, deoarece am o familie, o nevasta si copii minunati, care m-au inspirat si sunt o mare parte din acest album. Personal, mereu privesc un album drept o audio-biografie a vietii tale, ca artist, mai ales daca iti scrii singur piesele.


Modul in care te afecteaza prietenii, lumea, efectul tau asupra lumii, familia, toate aceste lucruri te influenteaza. Astfel, un album mereu va reflecta ce se intampla in viata mea, si ultimii patru ani au fost, fara indoiala, plini. Unii oameni m-au intrebat, daca unele piese sunt legate in mod special de ceva. Nu, nu merge asa.

Cred ca cel mai important lucru, atunci cand creezi muzica, este sa gasesti acel ceva care-ti permite sa te deschizi, pentru ca atunci poti crea la cel mai bun nivel de care esti capabil. Si cred ca pentru mine, cea mai buna inspiratie a fost familia.

CB: Ce impact a avut familia propriu-zis asupra abordarii fizice a albumului, mai precis, cu alocarea timpului si impartirea intre familie si muzica?


SEAL: Bineinteles, e diferit, fiindca atunci cand ai o familie, timpul nu mai este doar al tau. Trebuie sa faci lucruri cu care nu esti obisnuit, spre exemplu sa-ti stabilesti prioritatile sau sa iti organizezi timpul.
Mai ales ca au trecut zilele in care pur si simplu sa ai o "explozie" de creativitate si sa te inchizi cu zilele in studio. Nu prea mai merg lucrurile asa. Si nici nu ar trebui; asta e frumusetea de a avea copii si familie, ei vin pe primul loc.

CB: Asadar, familia pare a fi tot pentru tine.


SEAL: Da, fara indoiala. Fiindca toate acele mici minuni pe care le vezi la copiii tai, zilnic, sunt acolo pentru tine. Trebuie doar sa deschizi ochii. Tot ce sunt ei, a fost nicicum altfel decat miraculos si m-a inspirat.

CB: Ai avut cateva piese care au rezistat in timp intr-un mod remarcabil. Evident, "Crazy" sau "Kiss From a Rose", sunt unele dintre piesele acelea carora oamenii nu le dau drumul, la care nu se renunta...


SEAL: Da, obsesiv.

CB: Nu, adica intr-un sens dragut...


SEAL: Nu, eu am spus asta. (rade)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod