Scandalul pozelor nud furate: Trucul simplu cu care pirații "au dezbrăcat" vedetele de la Hollywood

Dosar Eva. Jennifer Lawrence, Rihanna și Scarlett Johansson se numără printre celebritățile afectate de publicarea fotografiilor private pe rețelele sociale.

La început, toată lumea a dat vina pe Apple. Când primele poze XXX cu Jennifer Lawrence au apărut pe internet, toată lumea s-a gândit că băieții lui Steve au dat-o în bară. Să furi pozele clienților din iCloud era de neconceput. Niciodată Apple nu a avut de-a face cu o criză de imagine de asemenea proporții: 20 de vedete, posesoare de iPhone, s-au trezit dezbrăcate pe internet, în văzul a miliarde de oameni. Nume mari: Avril Lavigne, Amber Heard, Scarlett Johansson, Wynona Ryder, Hayden Panettiere.

Unele publicaţii scriu că ar mai fi și Hillary Duff, Jenny McCarthy, Kaley Cuoco, Kate Bosworth, Keke Palmer şi Kim Kardashian.

Cred că oamenii în general trebuie să fie precauți. Eu nu am un cont de iCloud pe telefonul meuKim Kardashian
Atacul informatic a fost semnalat duminică, 31 august, de utilizatorii forumului online 4chan, cunoscut ca spaţiu de discuţii pentru hackerii grupului Anonymous şi criticat de multe ori pentru misoginismul promovat. Utilizatorii 4chan sunt cei care au publicat primii fotografiile furate, notează Mediafax.

Unele publicaţii online au întrezărit imediat posibilitatea creşterii audienţei şi au publicat link-uri către adresele de internet unde puteau fi văzute fotografiile, dar ulterior au şters legăturile, în faţa ameninţărilor legale şi a indignării publicului.

Potrivit tabloidului online Gawker.com, utilizatorii platfomei online de distribuire anonimă a fotografiilor furate AnonIB s-au lăudat cu o săptămână în urmă că sunt autorii atacului informatic.
Ascunşi în spatele unor pseudonime, mai mulţi dintre ei au fost chiar tentaţi să vândă sau să facă schimb de fotografii cu alţi utilizatori.

S-a lăsat cu o anchetă FBI, cu amenințări ale avocaților, cu declarații înțepătoare ale victimelor. Un tărăboi întreg, cu implicații profunde asupra credibilității "mărului mușcat", chiar în pragul lansării veneratului iPhone 6.

Mingea era în terenul celor de la Apple și ieșea fum din ea. După primele momente de derută, "armata de omuleți inteligenți" s-a mobilizat, a muncit și a descoperit că "lacătele" erau în regulă.
Compania a confirmat compromiterea conturilor iCloud ale unor vedete, dar susține că nu a descoperit nicio dovadă că accesarea fără drept a acestora a fost efectuată prin utilizarea de către atacatori a unei breşe de securitate din sistemele sale.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod