Scandalul numelui: Harry susține că i-a cerut permisiunea Reginei să-i folosească numele, surse din Palat îl contrazic

Prințul Harry susține că i-a cerut permisiunea bunicii sale, Regina Elisabeta, să-și numească fiica Lilibet, însă surse oficiale din Palat au declarat pentru BBC că Regina nu a fost consultată de Meghan și Harry cu privire la această decizie. 

Surse din Palatul Buckingham au declarat pentru BBC că Regina „nu a fost întrebată niciodată” ce părere are cu privire la decizia Ducilor de Sussex de a-și numi fiica Lilibet, care este numele de alint al Reginei, folosit numai de Prințul Philip.

Persoanedin anturajul ducilor de Sussex au dezvăluit că Meghan și Harry i-au cerut permisiune Reginei înainte de a-și numi fiica Lilibet. Acesta era numele de alint al Reginei încă din copilărie, și era folosit de tatăl și bunicul său, apoi de soțul său, Prințul Philip, care a încetat din viață pe 9 aprilie 2021.

Omid Scobie, un prieten apropiat al cuplului, a declarat că dezvăluirea BBC este falsă și a insistat că Regina a fost prima persoană pe care Harry a sunat-o după ce s-a născut fiica sa.

Acesta a adăugat că Ducii de Sussex nu ar fi folosit numele Lilibet dacă Regina nu ar fi fost de acord.

Meghan și Harry au devenit părinții unei fetițe vineri dimineață, pe 4 iunie, pe care au numit-o Lilibet Diana.
Au anunțat duminică venirea pe lume a celui de-al doilea copil al lor.

Surse apropiate ale cuplului au insistat că cei doi au discutat cu Regina despre numele ales, înainte de a face anunțul, însă Palatul Buckingham a declarat pentru BBC că monrahul nu a fost consultat.

Un adevărat război al declarațiilor între oficialii palatului și Ducii de Sussex s-a desfășurat prin intermediul BBC. „O sursă a declarat pentru Ducii de Sussex că Regina a fost primul membru al familiei pe care Harry l-a sunat după nașterea lui Lilibet, iar în timpul conversației, el și-a exprimat dorința de a-și numi fiica în onoarea Reginei. Dacă Regina nu ar fi fost de acord, ei nu ar fi folosit acest nume”, a declarat Scobie, potrivit Daily Mail.

„Cei apropiați de Prințul Harry confirmă că el a vorbit cu familia înainte de a face anunțul, deci probabil că această declarație arată cât de îndepărtați sunt membrii instituției (care au aflat de nașterea copilului odată cu restul lumii) de ceea ce se întâmplă în viața privată a Ducilor de Sussex”, a adăugat Scobie.

Prințul Harry a amenințat că va da în judecată BBC pentru declarații false, prin intermediul unei notificări scrise.

„Un comportament șocant și totul se întâmplă pentru că vor să se acopere pe ei.
Regina a spus că nu pot folosi titlurile regale pentru a face bani, dar ea nu are niciun control asupra unei porecle. O vor folosi pentru a face bani”, a declarat biograful regal Angela Levin, potrivit Daily Mail.

Întrebată dacă Regina Elisabeta ar putea fi încântată de faptul că Meghan și Harry și-au numit fiica Lilibet, Levin a declarat în cadrul emisiunii Good Morning Britain: „Nu după tot ce s-a întâmplat. Cred că este complet nemulțumită pentru că au fost foarte nepoliticoși cu ea. Nu cred că este o idee bună. De fapt, cred că este jignitor pentru Majestatea Sa”.

„Era un alint privat, foarte personal, folosit de soțul său, care nu este decedat de mult timp.
Prințul Charles nu ar îndrăzni să se refere la mama sa drept Lilibet. Nu l-a folosit niciodată - era un nume special, mai ales pentru Prințul Philip”, a declarat experta.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
9 Iunie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod