Sabierul Covaliu, altfel decat il stiti

Mihai si Irina Covaliu sunt un cuplu modest, pe care succesul nu i-aimbatat si nu le-a schimbat cu nimic viata. Ei sunt tineri, simpatici,prietenosi si foarte volubili. Raspund deschis la orice intrebare sivorbesc dezinvolt despre cei doi copii pe care si-i doresc dupa ce vorincheia cariera sportiva.

Marturisesc ca de putine ori am avut sansa sa fiu in preajma unorcampioni olimpici si-mi inchipuiam ca acestia trebuie sa aiba o dozade superioritate si distanta fata de orice interlocutor. Am gasit inschimb, la Mihai Covaliu, o inocenta si o degajare care m-au linistitin privinta interviului ce avea sa urmeze. A venit insotit de sotie,ceea ce m-a bucurat si mai tare, caci puteam sa aflu mai multe si maiusor despre viata lor de familie daca era si ea prezenta.

Mihai si Irina se potrivesc (probabil) din multe puncte de vedere.
Leplace sa fie mai tot timpul impreuna, si au aceleasi pasiuni sidorinte. Au inceput sportul cam la aceeasi varsta, adica pe la 8-9 anisi practica amandoi scrima.

Tot prin sport s-au si cunoscut, acum 5-6 ani. "Eram in cantonament laBusteni, si acolo l-am remarcat. Mi-au placut ochii lui si am incercatsa intru in vorba cu el", mi-a povestit Irina. Mihai a adaugat razand:"Deci am fost agatat". Asta era intr-o zi de 28 iunie, la care se gandescamandoi cu drag si pe care o tin la loc de cinste de cate ori au cevade serbat. "Apoi ne-am intalnit la scurt timp in cantonament la mare,unde m-a cautat el pe mine. De atunci am inceput sa iesim impreuna siapoi sa vorbim zilnic la telefon si in timp sa facem naveta Brasov -Bucuresti si invers", mai adauga Irina.
De casatorit, s-au casatoritdoar de un an, desi stateau deja impreuna de mai mult timp. Locuiesc siacum in aceeasi casa in care stateau inainte ca el sa devenina campionolimpic. Mult promisa casa din Brasov nu a sosit inca, deoarece bloculeste (inca) in constructie.

Campionul olimpic are 25 de ani, pe care ii va implini pe 5 noiembrie,iar simpatica lui sotie, a facut de curand 28 de ani. Amandoi consideraca cel mai mult intr-o relatie conteaza prietenia, care implica sicomunicare, intelegere si respect.

In timpul liber, dupa competitiile mari, merg impreuna la tratament, iarin week-end-uri le place sa mearga undeva la tara, pentru ca e liniste,curat si se pot relaxa. "Mergem uneori si la pescuit, pentru ca mie imiplace foarte mult acest lucru.
Pescuitul este unul din hobbyurile mele,alaturi de vanatoare si fotbal". Irina este pasionata in special detenisul de camp, din care a practicat catva timp cand era mica.

Treburile gospodaresti se impart intre cei doi soti, desi "Cova" sau"tica", cum se alinta intre ei, nu stie sa gateasca. In gospodarie iimai ajuta si parintii Irinei. Mihai adora spaghetele facute de Irina.Amandoi si-ar dori sa locuiasca la Brasov, pentru ca este un oras mailinistit. Dupa ce se lasa de sport - "dar mai e mult pana atunci", spune"Cova" - le-ar placea sa antreneze, si ideal ar fi aici, in tara, undeisi doresc sa lase ceva in urma.

Desi parintii ambilor isi doresc sa aiba nepoti din partea lor, ei auhotarat sa mai amane acest moment pana dupa urmatoarea olimpiada, din2004, de la Atena.
Isi doresc sa aiba cel putin doi copii, nu conteazasexul lor, "sanatosi sa fie". Pana atunci, Mihai si Irina se pregatescpentru campionatele europene si mondiale de anul viitor, etape obligatoriide calificare pentru olimpiada.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod