România: Lis şi Firea, două nunţi controversate

Weekend-ul care tocmai a trecut a stat sub semnul nunţilor şi mirilor controversaţi. Ambele poveşti au fost blamate, desfiinţate, acuzate. Despre ambele iubiri s-a spus că nu au cum să reziste. Ambele cupluri au demonstrat că orice este posibil dacă există iubire. Vorbim astăzi, aşadar, despre nunta Gabrielei Vrânceanu-Firea şi a Oanei Lis.
Weekend-ul care tocmai a trecut a stat sub semnul nunţilor şi mirilor controversaţi. Ambele poveşti au fost blamate, desfiinţate, acuzate. Despre ambele iubiri s-a spus că nu au cum să reziste. Ambele cupluri au demonstrat că orice este posibil dacă există iubire. Vorbim astăzi, aşadar, despre nunta Gabrielei Vrânceanu-Firea şi a Oanei Lis.

Gabriela Vrânceanu-Firea, văduva mireasă


Prezentatoarea TV a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu Răsvan Firea, fost sportiv, din care a rezultat un băiat, Tudor. În ianuarie 2010, Gabriela Vrânceanu-Firea trecea prin drama vieţii ei, bărbatul alături de care trăise mai bine de 15 ani se stingea pe un pat de spital din Fundeni, din cauza unui accident vascular cerebral. El suferise în urmă cu patru luni un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, dar organismul său a fost prea slăbit din cauza bolilor care l-au măcinat în ultimii ani pentru a mai putea să facă faţă complicaţiilor post-operatorii.

După această drama, nimeni nu ar fi crezut că vedeta TV îşi va mai reveni, nici măcar ea. Iată că destinul a avut un alt plan. În august l-a întâlnit pe Florian Pandele, un vechi prieten al soţului Răsvan, iar în septembrie s-au căsătorit civil, în mare secret.
"Suntem prieteni din luna august. Până atunci eram doar cunoştinţe. Florin era amic cu Răsvan din ’98. M-a invitat să vizitez Catedrala din Voluntari şi de acolo a început totul. Poate aşa a vrut Cuvioasa Paraschiva, la care eu mă rog foarte mult şi pe care o consider protectoarea mea, iar Catedrala din Voluntari şi oraşul Voluntari sunt sub protecţia Sfintei Cuvioase Paraschiva", declara Gabriela Vrânceanu-Firea pentru Libertatea.



Aşa cum anunţau încă de anul trecut, pe 10 iulie a avut loc cununia religioasă, oficiată la Capela din curtea Palatului Ştirbey. Mirii şi-au dorit ca nunta propriu-zisă să aibă loc după trecerea perioadei de 1 an de la moartea lui Răsvan Firea, perioadă de doliu la creştini ortodoxi.

Bunăoară, duminică, vedeta Antenei 3 şi Primarul oraşului Voluntari au avut parte de o slujbă religioasă de cununie oficiată de un sobor de 5 preoţi, naşi fiindu-le Gigi şi Luminiţa Becali. La ceremonie, mireasa a purtat o rochie cu trenă şi un voal impresionant, care a costat 2.000 de euro. Gabriela Vrânceanu-Firea a schimbat în noaptea nunţii două rochii, una la miezul nopţii, tot alba, de 1.500 de euro, iar spre dimineaţă a purtat o rochie lila de 400 de euro.

Dupa slujbă, mirii, naşii şi cei 400 de invitaţi s-au mutat la Palatul Stirbey.
16 artişti români au cântat pentru nuntaşi, printre aceştia numărându-se Mirabela Dauer, Angela Similea, Corina Chiriac, Elena Gheorghe, Monica Anghel sau Adrian Minune. Meniul a fost alcătuit din preparate tradiţionale, dar şi exotice. Decorul petrecerii a fost unul desosebit, dedicat exclusiv mirelui. Nuanţele marine şi tortul în formă de vapor au avut menirea să-i amintească primarului din Voluntari de perioadă în care era comandat pe vas. Petrecerea a culminat cu un foc de artificii, surpriză pentru invitaţi, care se pare că i-a costat pe miri aproape 20.000 de euro.

Oana Lis i-a pus pirostriile fostului primar general


Avea 18 ani când l-a cunoscut pe Viorel Lis, pe atunci primar general al Capitalei. Ea era o tânără timidă, venită să facă practică la primărie. L-a văzut şi s-a îndrăgostit. Nu ştie nici astăzi dacă viaţa tristă pe care o dusese până atunci a avut un cuvânt important de spus în alegerea pe care a făcut-o, nu ştie dacă înainte de a-l vedea ca iubit, Oana a văzut în Viorel pe tatăl pe care nu l-a avut niciodată. Poate a avut nevoie disperată de protecţie, iar Viorel era bărbatul care i-o putea da. Cert este că sunt 12 ani de când Oana şi Viorel Lis formează un cuplu, iar anul trecut au spus "Da" în faţa ofiţerului de stare civilă.
"Relaţia dintre mine şi Viorel este una ieşită din comun, sunt de acord cu asta. Nici eu n-am crezut la început în ea, că va dura. Dar eu sunt fericită, Viorel e fericit şi asta e tot ce contează! El singur a declarat că nicio femeie din viata lui nu l-a făcut aşa fericit şi îndrăgostit", a declarat Oana Lis pentru showbiz.ro, precizând că scopul ei nu a fost să se mărite cu acesta.

După cununia civilă, iată că, aşa cum era plănuit, pe 10 iulie a avut loc şi cununia religioasă. Slujba a fost oficiată la Biserica Sfântul Andrei din Capitală. Chiar dacă îşi doreau foarte mult să ajungă în faţa altarului, mirii le-au dat bătăi de cap invitaţiilor, pentru că au întârziat mai bine de 15 minute. Buchetul miresei a fost creat din trandafiri roşii, iar la ceremonia religioasă au participat în jur de 30 de invitaţi, printre care Rita Mureţan, designerul Dănuţ Pîrvan, actorul Adrian Fetecău şi psihologul Nicoleta Vescan.



Bunica Oanei, femeia care a crescut-o, a avut însă cele mai mari emoţii. "Am emoţii de nu mă văd. Şi Oana e la fel, o simt. Nu ştiu Viorel cum o fi. Dar eu, mamaie, m-am rugat la Dumnezeu să se marite cu Viorel, s-o ia de nevastă.
M-am rugat ani de zile că nu înţelegeam de ce nu fac nuntă"
, a povestit bunica Oanei Lis, citată de Click.ro.

Dupa ceremonia religioasă, mirii au sărbătorit ziua cea mare la un restaurant din Otopeni, cu un meniu internaţional, lipsit de mâncăruri tradiţionale româneşti.

"Nu a fost un scop să mă căsătoresc cu Viorel, eram o persoană care nu credea în acte, dar viata mea s-a schimbat după cununia civilă şi descopar că în societate conteză şi sunt mai respectată, plus că bunica mea şi cei de la ţară, unde am copilărit, trăiau cu impresia că Viorel nu vrea să mă ia de nevastă. Când Viorel mă prezintă "soţia mea" sunt foarte mândră, cu atât mai mult acum, după cununia religioasă, cred că o să fim şi mai apropiaţi"
, declara mireasa cu câteva zile înainte de nuntă, citată de Libertatea.ro.
12 Iulie 2011
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • o..Firea pe 12 Iul 2011, 21:39
    o inteleg

    Dragilor, poate nu stiti ce-nseamna sa lupti ca sotie cu boala sotului ani in sir...si mai ales cand el iti multumea pentru eforturile cu care il ingrijeai zi de zi...Sigur si sotul d-nei Firea nu si-a dorit sa o vada nefericita,...poate in felul acesta i-a multumit pentru grija pe care i-a purtat-o si pentru anii cu care i-a prelungit viata...Nu stiti,..eu stiu...si credeti-ma, ...l-ai iubit, il iubesti,..dar, iti vine randul sa traiesti si tu...(ani in sir n-ai avut timp decat sa te gandesti cum sa iti salvezi sotul )..

    10
    1

  • roxana.marina pe 12 Iul 2011, 20:51
    ?

    Deci, sa inteleg......in ianuarie 2010 suferea pierderea sotului ei pe care l-a iubit enorm si in urma pierderii acestuia nici ea nu credea ca isi va reveni vreodata. Pana aici,OK.Probabil ca oricine ar suferi. Dar iata ca la doar 8 luni de la moartea sotului ei.......surpriza.....se casatoreste!!?!! What? Pai fratilor Cand iubesti din tot sufletul 8 luni nu sunt suficiente nici macar sa te impaci cu ideea ca ti-ai pierdut jumatatea, dar sa gasesti pe altcineva, sa incepi o relatie si sa te mai si casatoresti!!! In fine, nu suntem aici sa judecam pe nimeni,fiecare face cum simte. Le doresc sa fie fericiti!

    10
    3

  • FELICIA STANEI pe 12 Iul 2011, 16:11
    *......DOUA NUNTI CONTROVERSATE*

    ...nu mai pot intelege aceasta lume si modul de a gandi si simti cu adevarat iubirea...! Cam asa stau lucrurile:cand exista adevarata iubire dezinteresata intre doua persoane normale ...si cand ei se incadreaza in traditie cu mult suflet.....incep suspiciunile unei atitudini*controversate*...iar cand se depaseste limitele acestui*normal*(cuvantul poate exprima o stare relativa)...in ochii majoritatii aspectul ia forma firescului....!Deci...concluzia mea a ajuns la cuvintele intelepte ale bunicii: *s-a intors lumea cu fundu-n sus maica....*!!!!!!!!!!

    1
    3

  • andra pe 12 Iul 2011, 15:33
    Felicitari

    Eu le doresc casa de piatra ambelor cupluri, sa se iubeasca mult si sa fie fericiti multi ani de aici inainte!

    7
    1

  • miloi pe 12 Iul 2011, 12:27
    nunti

    Pe Firea o inteleg,dar pe Oana ba. Tata si fiica!

    4
    4

  • carmen2010 pe 12 Iul 2011, 11:22
    Nunta

    ga bi Firea si Pandele sunt frumosi dar dl Lis nu stiu de ce se lasa filmat.

    4
    4

  • MO pe 12 Iul 2011, 10:41
    Mireasa !!!

    Ma dar eu inteleg totul pana la a te face mireasa ca o domnisoara virgina,e culmea ridicolului,mai ales la Gabriela Vranceanu Pandele care a avut un mariaj de 17 ani si un copil ce trebuia sa o faca soacra mare si bunica,iar Pandele asisderea, nu le e rusine de copiii lor macar.Inteleg sa marchezi momentul in cazurile astea u o petrecere dar nu sa te imbraci in rochie de mireasa,cu sa fara voal.Culmea prostiei, cu toti banii ei.Parca la cealalta i-a stat mai bine ca a fost domnisoara si e si mai tanara.

    13
    4

  • mari pe 12 Iul 2011, 08:52
    ...

    Nu mai fiti rai...oricine iubeste si se casatoreste face orice ca nunta lui sa fie cea mai frumoasa.Si aceste doua familii sunt totusi un exemplu ca mai exista iubire.

    14
    5

  • bbb pe 12 Iul 2011, 06:03
    atata risipa

    toti visam o nunta ca-n povesti dar...e criza si madam firea pandele vranceanu a uitat acest aspect pe care il cere de la altii... la ea nu e criza...doar pretentia ca-i intelege pe cei nevoiasi care nu au avut oportunitati asemeni ei, lui videanu sau fetitelor basescu cat

    16
    11

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod