România: Bendeac, cea mai extravagantă vedetă

Este Naomi, dar şi Traian Băsescu. Este Gigi Becali, dar şi Fernando de la Caransebeş. Bănel Nicoliţă, Marean Vanghelie sau Florin Piersic şi-au găsit un "frate geamăn" în personajele interpretate de Mihai Bendeac.

Este Naomi, dar şi Traian Băsescu. Este Gigi Becali, dar şi Fernando de la Caransebeş. Bănel Nicoliţă, Marean Vanghelie sau Florin Piersic şi-au găsit un frate geamăn în personajele interpretate de Mihai Bendeac.

Deşi este actor de profesie, cu roluri importante interpretate în teatrele din România, Bendeac a devenit cunoscut o dată cu realizarea show-ului "Mondenii" de la Prima TV. Acolo au luat naştere o parte dintre personajele mai sus amintite. La jumătatea anului 2009, Mihai Bendeac hotărăşte să plece de la Prima şi semnează, în direct, contractul de colaborare cu Antena 1.

"In seara asta (luni, 24 august) îmi duc promisiunea până la capăt. Semnez în direct. Unde? Antena 3. În a doua parte a emisiunii lui Badea. De ce în emisiunea lui? Fiindcă îl simt pe aceeaşi lungime de undă", scria actorul pe blogul lui cu câteva ore înainte.  





Emisiunea "În puii mei!" a fost pariul pe care l-a făcut Bendeac cu cei care au spus că plecarea de la Prima Tv îl va distruge, pariu pe care l-a câştigat, dacă ne uităm peste evoluţia pe care a avut-o actorul în acest an.

În 2006, atunci când Mihai Bendec era un actor despre care nu se ştiau foarte multe lucruri, a făcut o declaraţie care multora li s-a părut arogantă: "Vreau să fiu cel mai bun om de televiziune şi o să devin!".

Imaginea lui extrem de contestată a fost alimentată şi de această afirmaţie, însă actorul spune că nu regretă niciun moment că a făcut-o, pentru că tocmai acesta este marele adevăr despre el. Replici ca "România este o ţară de cretini" sau "Toni Grecu a fost un dictator la Divertis" i-au atras simpatii, dar şi multe antipatii. Nu se bucură şi nici nu se teme nici de una, nici de alta.

Face has din orice şi oricum, însă recunoaşte că nu există nicio urmă de răutate în interpretarea personajelor pe care le alege.

Bendea vorbeşte despre 4 dintre cele mai importante personaje pe care le-a făcut până acum:

Bănel, a devenit celebru după ce l-a imitat Bendeac?


Actorul spune că sursa de inspiraţie pentru fotbalistul de la Steaua a fost un personaj pe care l-a interpretat la teatru. "Pentru că nu ştiam cum este Bănel Nicoliţă, cum vorbeşte în interviuri, trebuia să inventăm ceva. Drept pentru care am urmat un traseu logic.
Având în vedere că Becali era un personaj cu statut mare, aveam nevoie de ceva cu statut mic. Exact ca în Stan şi Bran. Dacă Becali este Bran, este clar că Bănel trebuia să fie Stan"
, explică actorul într-un interviu postat pe site-ul Prima TV.



Vanghelie are foarte multă candoare


Totul a pornit de la momentul în care politicianul a fost pus de Turcescu să conjuge verbul "a fi". "Imaginea pe care el o avea era aceea de tip agramat. Dacă l-am fi creionat numai din acest punct de vedere nu cred că ar fi avut succes. Aşa că ne-am gândit să-l facem un personaj comic. Pe lângă faptul că este un personaj extrem de carismatic, are foarte multă candoare".



Dacă nu ar mai fi Băsescu în prim plan mulţi şi-ar pierde pâinea


"Băsescu este un personaj. La el ai ce imita, ai ce parodia. Îţi oferă zi de zi, ceas de ceas, câte ceva. Pentru cei care fac umor în România sau care fac emisiuni politice, dacă Traian Băsescu nu mai caştiga un mandat, mulţi oameni şi-ar fi pierdut pâinea".




Naomi este singura cântăreaţă din România care trăieşte melodia atunci când este pe scenă.


"În prima secvenţă pe care am scris-o cu Naomi, ea încerca să-l cucerească pe Cristoiu, pe stradă. La filmare, îmi aduc aminte că era ingrozitor de frig, iar eu eram îmbrăcat în fustă scurtă şi purtam nişte sandale cu toc.
Mă aflam pentru prima oară pe nişte tocuri atât de înalte şi aveam gene puse... Ce mai, eram ceva de speriat. Cred că la machiaj am descoperit cu adevărat personajul, pentru că tot repetam anumite lucruri. La Naomi nu m-am dus foarte mult în imitaţia personajului. Mai mult am plecat de la un concept şi am inventat. A avut un succes neaşteptat".





Cele mai recente personaje care au făcut vâlvă în această perioadă sunt Perversul de pe Târgu Ocna şi Dorel. Personajele siropoase, cu poveste, care nu-i puteau scăpa actorului. iar sărutul cu Bianca Drăguşanu a făcut legeea. Priveşte aici:






Să nu uităm nici de Fernando de la Caransebeş


30 Decembrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod