România: 6 vedete dependente de solar

Chiar dacă medicii nu mai contenesc în a ne explica cât de periculoase sunt vizitele la solar, pare-se că noi nu înţelegem că drumul până la un diagnostic de genul: "Ne pare rău, aveţi cancer de piele" este extrem de scurt. Fete din ce în ce mai tinere preferă să-şi petreacă câteva minute în tubul care aduce bronzul miraculos. Este musai ca la petrecerea la care sunt invitate sau la ieşirea în club săptămânală să fie cât mai tuciurii. Pe acelaşi principiu merg şi unele dintre vedetele de la noi care au făcut o obsesie din vizitele la solar. Unele dintre ele au reuşit să se "vindece" în timp, altele continuă şi astăzi.

Înainte să vedem care sunt vedetele care obişnuiesc să-şi facă rău voluntar, ar fi bine să vedem care este părerea specialistului cu privire la acest subiect.

Melanomul, un pericol la tot pasul

Dependenţa de solar sau "tanorexia" a luat amploare alarmant în ultimii ani, iar statisticile arată că aproape zilnic o femeie cu vârsta între 20 şi 29 de ani este diagnosticată cu cancer de piele. Melanomul, cea mai agresivă formă de cancer de piele este mai frecvent întâlnit decât cancerul mamar în această categorie de vârstă.

Dintre afecţiunile favorizate de expunerea la solar (pigmentări, riduri, îmbătrânire prematură a pielii), cea mai importantă este cancerul de piele. Efectul expunerii la UV este cumulativ, specialiştii avertizând că "riscul de a face cancer de piele creşte cu fiecare şedinţă de expunere la solar."

"Riscurile pe care le prezintă expunerea la solar sunt similare cu cele ale expunerii la soare. Poate chiar mai mari, pentru că persoanele care frecventează centrele de bronzat consideră solarul mai sigur şi au tendinţa de a petrece mai mult timp la solar", informează dr. Adina Alexandru, medic specialist dermatovenerolog, citat de TopSănătate.ro.

Melanomul are legatură directă cu expunerea la soare. Este o tumoră care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele. Oricine poate dezvolta un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în anumite situaţii:

  • tegument sensibil la soare: piele, ochi şi păr deschise la culoare;
  • factori genetici: prezenţa a numeroase alunite (peste 100);
  • antecedente personale sau în familie de tumori cutanate;
  • arsuri solare grave şi repetate, în special inaintea vârstei de 15 ani;
  • obiceiul bronzării artificiale, la solar.
1 din 7

Andreea Ibacka (Pătraşcu), mai bronzată decât Cabral

Aceasta a fost imaginea pe care a prezentat-o vedeta la nunta cu celebrul prezentator TV. Chiar dacă declara acum ceva timp că nu este tocmai împăcată cu ideea de a merge la solar, iată că între timp s-a răzgândit.
24 Iunie 2011
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • http://bibelou.wordpress.com pe 26 Iun 2011, 14:59
    Iac

    Nu as merge la solar nici daca as ramane ultima "nesolarita" de pe pamant. E groaznic bronzul de solar, nici nu se poate compara cu cel natural.

    3
    0

  • Gabi pe 24 Iun 2011, 20:36
    Dependenta !!

    Cum se face ca toate "vedetele " de astazi sunt "dependente de solar ? Oare nu ar castiga mai multa publicitate daca ar fi dependente de grija pentru copiii strazii, pentru propria bucatarie/cratita ???

    3
    0

  • LittleMissSunshine pe 24 Iun 2011, 16:02
    ntz ntz ntz....

    Pai cum se poate asa ceva? Le-ati uitat pe Pupezele noastre dragi(Crudu,Tonciu,Buruiana,s.a.m.d) pentru care solarul este a doua lor casa.In fine ,va iertam de data asta . Si despre aceste pitipoance, ce sa zic ,Dumnezeu le-a dat cap, dar daca nu stiu sa si-l foloseasca ,treaba lor.Vor vedea ele pe la 40 si ceva de ani ca vor arata ca la 70 pentru ca folosesc atatea falsuri (solar,tone de machiaj,gene si unghii false etc).

    11
    0

  • tygrutza pe 24 Iun 2011, 12:09
    ...

    fara suparare mire...dar si crudutza e in aceeai oala cu bianca si cu senzuala, deci nu au ce cauta aici...parerea mea :)

    1
    0

  • mire pe 24 Iun 2011, 12:01
    offff

    Andreea Patrascu arata ciudat atat de bonzata. Este mult mai frumoasa naturala, parerea mea. Ati omis pe cruduta, pai se poate?

    1
    0

  • liana10 pe 24 Iun 2011, 01:19
    omisiune

    Cum de-ati scapat-o pe sotia lui Claudiu Niculescu????

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod