Redman - Intre gheto si high-life

Credeti ca viata starurilor hip-hop care se afirma din cartierele rau famate ale Americii inseamna numai petreceri luxuriante, femei voluptoase si muzica la volum maxim? Atunci nu va inselati deloc. Cand l-am cunoscut pe Redman, alias Reggie Noble, am avut impresia ca vorbesc cu un personaj din filmul "Scarie Movie"...

A venit in Romania pentru a-si juca propriul personaj in seria a cincea a filmului de groaza "Chucky" si si-a mai exersat talentul de actor si intr-o comedie spumoasa - "How High", care nu a ajuns in cinematografele romanesti dar a fost un succes in Statele Unite. Insa in mod sigur il puteti recunoaste din videoclipul in care colaboreaza cu Christina Aguilera - Dirty.

Plin de umor "negru" cu tente misogine, dar totusi amuzant, deschis in conversatii pe orice subiect, Reggie marturiseste ca are o viata plina de petreceri "ca in filme", insa dincolo de acest limbaj colorat si acest cliseu (pe care si-l insuseste foarte bine), am descoperit si un muzician pasionat de arta sa, un actor care vrea sa invete mai mult si un tata iubitor.

Daca ar trebui sa alegi, ai opta pentru muzica sau actorie?

Muzica, iar daca ar fi sa fac filme, mi-ar placea la nebunie sa regizez.

Cum au decurs filmarile pentru How High?

Mi-a placut la nebunie. Era ca si cum as fi filmat un videoclip mai lung. Un film merge foarte bine daca toata lumea de la regizor la make-up artist este relaxata si isi iubeste munca. Pe platourile la How High, toata lumea avea acea energie pozitiva care contribuia la realizarea unui film bun.

Cum au fost filmarile pentru "Dirty" cu Christina Aguilera? Este vreo legatura intre melodia realizata cu ea si propriul tau videoclip "Dirty"?

Da, Christinei i-a placut cantecul mau si mi-a sunat producatorul.
Asa am stabilit sa colaboram pentru albumul ei. Pentru filmarile videoclipului am fost la Londra doua saptamani, si am tinut-o numai intr-o petrecere.

Cum te-ai inteles cu Christina?

Imi place foarte mult de ea, e o fata foarte "cool", si are o voce extraordinara. Asta e principalul motiv pentru care m-am implicat in proiect. In videoclip, a vrut sa fie "dirrrty". Inainte de asta, ea avea acea imagine de fetita cuminte, insa pe albumul Dirty, a lasat la o parte toata pudoarea si si-a format o noua imagine.

Ce artisti preferi?

Imi plac artistii vechi precum Sam Cook, George Clinton, si noi Mary J Blige, Faith Evans, Angie Stone, Alicia Keys, dar mai ales Beyonce. Sunt un mare fan Beyonce, dar Alicia are atitudine foarte "cool".

Care este cea mai mare realizare a vietii tale, si in general, dupa ce criteriu te ghidezi in deciziile tale?

Sunt oarecum un singuratic, dar stiu sa apreciez o sugestie inspirata. Nu-mi place sa ascult de sfaturile altora, pentru ca nu se stie ce interese "binevoitoare" au. Chiar si prietenii te pot injunghia in spate... e mai bine sa-ti asculti inima si intuitia.

Stiu ca inca locuiesti in cartierul tau din New Jersey, cand ai putea locui oriunde... in Hollywood, in Los Angeles sau New York...

Ma simt in siguranta in cartierul meu, chiar daca rata criminalitatii e foarte ridicata. Intr-un cartier asa zis "alb", sau "fitos" poti sa cazi in cada si sa-ti rupi gatul... Glumesc, dar acolo, simti ca esti o tinta. Se uita lumea la tine intr-un mod ciudat.
Daca te duci la un magazin, te trage politia pe dreapta, te hartuieste, asta pana te recunoaste de la televizor. Insa este oricum un stres.

Inca mai exista discriminare de genul asta in State?

Da, exista. Pot sa-mi permit sa stau in "castele" ca alti hip-hopperi, insa imi place sa traiesc normal, sa interactionez cu strada. Unele dintre cele mai mediatizate vedete ale genului vorbesc in cantecele lor despre cartier, viata grea si criminalitate... dar locuiesc in coliviile lor de aur, fara sa le pese de nimic. Este destul de ironic sa canti despre "ghetto" si sa stai intr-un cartier sigur. Imi place, daca am chef, sa tip pe fereasta la baietii de jos "Nu va atingeti maaaaa de masina mea"... Asta sunt eu...

Viata ta agitata iti permite sa petreci timp cu copilul si prietena ta?

Nu dispun de foarte mult timp, si asta ma doare, pentru ca mi-ar placea sa fac totul cu copilul meu. Deocamdata are doi ani, dar cand o sa creasca putin mai mare, o sa-mi iau fiul cu mine in turneu.

Esti in Romania pentru filmarile la Chucky 5 si te joci pe tine... Cum te-ai implicat in acest proiect?

Chucky este un nume clasic in cinematografie, a ajuns deja la a cincea ecranizare si sunt mandru sa fiu implicat in acest proiect. Agentia mea din California m-a chemat in filmari, le-a placut de mine si... iata-ma! Le-am spus de la inceput "Chiar daca am mai facut un film, nu stiu sa joc, dar sunt gata sa invat". Iar regizorul a apreciat modestia mea si cred ca asta este motivul pentru care m-au pastrat...
Personajul meu trebuia sa fie Gordon, un regizor de film cam ratat, insa au schimbat personajul si am ajuns sa ma joc pe mine...

Am inteles ca vei fi ucis in film... Cum te simti cand stii ca lumea va vedea asta pe ecran?

Imi place... dar stiu ca fiul meu va fi foarte speriat cand va vedea asta, gandindu-se ca taticul lui va fi injunghiat si ca maruntaiele ii vor fi imprastiate. Am filmat scena asta acum cateva zile si a fost dezgustator... sange si maruntaie false peste tot... eu nu sunt ucis de Chucky, ci de papusa Tifanny si e rea rau...

De ce iubesti viata?

Motivul pentru care imi iubesc stilul de viata este ca sunt propriul mau sef... fac ceea ce vreau sa fac... nu mi-a placut foarte mult scoala... am facut doi ani de facultate apoi am renuntat. Nu mi-ar fi placut sa intru in circuitul acela, serviciu de la noua la cinci... genul asta de program mi se pare o inchisoare. Este o adevarata binecuvantare pentru mine sa nu trebuiasca sa am un program fix, chiar daca eram in inchisoare pentru jefuirea unei banci, nu m-as fi compromis in stilul acesta mediocru de viata. Cand eram copil, ma concediau si-n dreapta si-n stanga... si am stiut de la 17 ani ca nu asta era menirea mea. Asa am intat in industria muzicala, am facut ceva bani si dupa ce mi-am primit primul cec, mi-am zis ca nu ma voi intoarce niciodata la ceea ce-am fost. Cateodata ma intorc bine-dispus de la petreceri la sase dimineata si vad oamenii mergand la serviciu prin ninsoare si frig...
e un sentiment ciudat.

Ai mai facut ceva in afara de muzica si joburi de la care ai fost concediat?

Am incercat sa lansez o linie vestimentara - Decazi, care nu a mers foarte bine, dar nu o sa ma opresc din incercat, mai ales cand stiu ca am acumulat ceva experienta. Cateodata trebuie sa-ti arunci toti asii din maneca, chiar daca gresesti, numai asa poti invata... Acum de exemplu, incerc sa lansez o linie de lenjerie intima... pentru femei.

Ce inseamna pentru tine o femeie?

Toate persoanele de sex feminin, insa o femeie in toata puterea cuvantului este aceea care dispune de o combinatie reusita intre o personalitate placuta, stil, clasa si umor. Nu trebuie neaparat sa fie zdrobitor de frumoasa atata timp cat are picioare frumoase, un trup zvelt, buze senzuale... totul cu stil si clasa!

Cum iti place Romania?

Pana acum foarte mult si chiar intentionez sa ma intorc. Cum am ajuns aici i-am intalnit pe Paraziti, care au fost foarte ospitalieri cu mine, m-au dus in toate cluburile si am cantat pe aceeasi scena cu ei in club Fire. Ma voi intoarce aici cu siguranta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod