Prințul Harry și Meghan Markle s-au mutat într-un palat: 25 de imagini din noua lor casă

Ducii de Sussex au cumpărat o vilă superbă din Santa Barbara, cu nouă dormitoare și 16 băi, care costă 14,7 milioane de dolari.
Harry și Meghan Markle au cumpărat noua lor casă din California de la un om de afaceri rus, după ce prețul a fost redus cu peste 10 milioane de dolari. Ei au achiziționat proprietatea cu nouă dormitoare și 16 băi din Montecito, California, pe 18 iunie, cu 14,65 milioane de dolari.

Castelul din enclava celebrităților


Supranumită "The Chateau" ("Castelul"), casa cu o suprafață de 1.353 de metri pătrați are 2,18 hectare de teren și este situată într-o "enclavă" în care dețin proprietăți numeroase celebrități, precum Oprah Winfrey și Ellen DeGeneres, relatează Variety.

Casa i-a aparținut mogulului rus Serghei Grișin, care a cumpărat-o cu peste 25 de milioane de dolari în 2009 și a încercat să o vândă cu 34 de milioane de dolari, scrie LA Times. Tentativa sa nu a reușit, fiind nevoit să accepte pierderea.

Grișin a deținut și alte active imobiliare importante în California, precum proprietatea "Scarface", denumită după filmul cu Al Pacino din 1983 în care au avut loc filmările.

Rusul a vândut-o în 2015, cu o reducere de 12 milioane de dolari după ce a cumpărat-o în 2008 cu 36 de milioane, o altă afacere soldată cu o pierdere.

Potrivit surselor din piața imobiliară citate de Variety, palatul în care s-au mutat Harry și Meghan a fost construit în cinci ani și are bibliotecă, birou, centru spa cu saune uscată și umedă, o sală de fitness, sală de jocuri, sala de cinema, cramă și un garaj pentru cinci mașini.



Poarta proprietății se deschide spre o alee largă, străjuită de arbori îngrijiți, care duce spre clădirea principală, străjuită de arbori îngrijiți. Curtea e străbătută de alei care șerpuiesc printre chiparoși italieni înalți, măslini de 100 de ani, grădini cu trandafiri, un teren de tenis, o căsuță pentru servirea ceaiului și o piscină.

O căsuță și pentru bunica lui Archie


În curte se află și o casă de oaspeți cu un pat dublu și două băi, perfectă pentru mama ducesei, Doria, care se ocupă de creșterea copilului, Archie, în vârstă de un an.
Potrivit TMZ, Doria a vizitat deja noua casă a ducilor.

Conform agenției imobiliare Zillow casa ridicată în 2003 este dotată cu cele mai moderne sisteme de iluminare Lutron și Crestron, controlabile prin iPad.

Accesul spre proprietate se face pe un drum privat. Casa este situată la două ore de condus de centrul Los Angelesului. Aproape toate casele exclusiviste din Montecito au fost concepute pentru a beneficia la maximum de discreție, cu alei lungi care pornesc din drumul principal și porți mari.

Harry și Meghan au ipotecă


Potrivit Daily Mail, Harry și Meghan au cumpărat casa cu un împrumut ipotecar de 9,5 milioane de dolari, deși contribuabilii din Marea Britanie au plătit 3,1 milioane de dolari pentru renovarea conacului din Frogmore, fosta casă a ducilor de lângă Castelul Windsor.

Ducii de Sussez au acceptat să plătească 24.000 de dolari pe lună pentru a returna costurile lucrărilor de renovare. Experta în monarhie Ingrid Seward a declarat că noua cheltuială a cuplului nu va fi privită foarte favorabil de opinia publică.



Presa britanică a scris miercuri că Harry și Meghan ar fi cumpărat casa din Santa Barbara cu ajutorul Prințului Charles, dar o sursă a declarat pentru Daily Mail că ei au achiziționat-o pe cont propriu, fără ajutorul familiei.

"Au luat-o cu ipotecă, dar o văd ca pe locul lor, fără să depindă de imeni, o casă potrivită pentru familie", a spus sursa.

Un loc în care nu-ți pasă de vecini


Averea comună a ducilor de Sussex este estimată la 43 de milioane de dolari. Potrivit Page Six, ei locuiesc de șase săptămâni în Santa Barbara.

Agentul imobiliar Jason Streatfeild (39 de ani) din Montecito a declarat pentru Daily Mail că Harry și Meghan se vor integra în comunitate. "E genul de comunitate în care nu-ți dai seama cu cine este vecin și nici nu-ți pasă. Aici nu-i ceva ieșit din comun să dai nas în nas cu Oprah Winfrey la magazin sau să stai lângă Ellen DeGeneres când iei masa la Miramar Hotel", a spus el.

"Este o zonă foarte exclusivistă, un loc în care te refugiezi cu oceanul în față și cu munții în spatele tău", a adăugat Streatfeild.

Citește și: Cum arată cel mai scump apartament din Los Angeles. Matthew Perry oferă o reducere de 8 milioane de dolari


Streatfeild, care conduce o echipă de cinci agenți în cadrul agenției imobiliare Douglas Elliman, a mai spus că în zonă sunt multe locuri pentru cumpărături și pentru a lua masa.

"Sunt două mici cartiere comerciale pline de restaurante și de magazine de lux. Odată cu venirea lor, Harry și Meghan vor atrage sigur atenția, dar aici suntem deja obișnuiți cu celebritățile", a explicat el.


Foto: Variety, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod