Prințul Harry a explicat de ce i-a fost dificil să conștientizeze suferința după moartea mamei sale

În cadrul emisunii de 90 de minute și de-a lungul seriei formate din cinci părți, invitații și specialiștii au discutat despre diverse probleme legate de sănătatea mintală.
Ducele de Sussex și Zak Williams, fiul actorului Robin Williams, au vorbit despre cât este de dificil să faci față pierderii unui mebru al familiei care este o persoană publică.

Cei doi au discutat în cadrul documentarului „The Me You Can’t See: A Path Forward”, care a fost lansat pe Apple TV vineri dimineață, urmând seria de documentare realizate de Oprah Winfrey și Harry.

Actorul Robin William, câștigător a patru premii Oscar, s-a sinucis în anul 2014, iar numeroase persoane publice și fani i-au adus omagiul și au fost profund îndurerați de decesul talentatului actor.

Din perspectiva mea, a fost foarte dificil să separ inițial suferința personală de suferința împărtășită cu publicul.
Nu am avut ocazia să mă concentrez asupra procesului de doliu decât după un an de la moartea tatălui meu”
, a declarat Zak.

Cred că avem multe experiențe în comun când vorbim despre asta. Când vezi atât de mulți oameni din întreaga lume care suferă pentru pierderea cuiva pe care cred că l-au cunoscut mai bine decât tine este ciudat pentru că simți că nu ești capabil să simți acel doliu la rândul tău”, a spus Prințul Harry, care și-a pierdut mama, pe Prințesa Diana de Wales, într-un accident de mașină în anul 1997.

Este ceva de genul... cum poți tu să suferi mai mult pentru cineva care a fost părintele meu și eu însumi să nu pot să simt acest doliu?”, a spus Harry.

În primele părți ale seriei, Harry a dezvăluit că s-a simțit rușinat de modul cum a abordat momentul în care Meghan i-a spus că are gânduri de sinucidere, înaintea unui eveniment caritabil desfășurat la Royal Albert Hall din Londra, în 2019.

Jo Robinson, coordonatorul departamentului pentru prevenirea sinuciderii din cadrul Asociației Orygen, a vorbit despre importanța comunicării pentru persoanele care se gândesc la sinucidere.
O astfel de comunicare le ajută pe aceste persoane să vorbească despre lucruri care sunt pentru ele „îngrozitor de tulburătoare și teribil de înspăimântătoare”, a spus specialista.

„Este interesant pentru că foarte mulți oameni se tem să fie cei care aud despre asta (despre sinucidere) în cadrul unei astfel de discuții pentru că nu se simt capabili să ofere sfaturile potrivite. Dar mesajul pe care îl transmiți este că ești acolo. Ascultă, pentru că a asculta și a face parte din acea discuție este, fără îndoială, primul și cel mai bun pas pe care îl poți face”, a spus Harry.

Harry a mai declarat pentru Oprah că două dintre cele mai importante probleme cu care el crede că ne confruntăm la nivel global în prezent sunt sănătatea mintală și schimbarea climatică.
„Sunt cele mai presante probleme cu care ne confruntăm și, în multe moduri, sunt conectate”, a spus el.

„Legătura este dată de starea de spirit colectivă și când aceasta se erodează, ne afectează abilitatea de a avea grijă de noi, de comunitățile noastre și în cele din urmă de planeta noastră”, a adăugat Ducele de Sussex.

„Trebuie să creăm o cultură a susținerii pentru fiecare dintre noi, în care dificultățile nu trebuie ascunse în umbră și în care vulnerabilitatea este considerată sănătoasă și este încurajată. Și în care sănătatea fizică și mintală sunt tratate egal, pentru că formează un întreg”, a mai spus Harry.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
28 Mai 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod