Prima soţie a lui John Lennon, femeia care l-a iubit şi i-a iertat toate aventurile

Cynthia avea 18 ani când l-a cunoscut pe liderul trupei Beatles. S-au căsătorit din dragoste, dar muzicianul a părăsit-o după ce a devenit celebru.

Milioane de femei din toată lumea l-au iubit nespus pe John Lennon. Dar numai două au trăit cu el, i-au dăruit câte un fiu şi l-au purtat în inima lor şi după moartea sa: Cynthia şi Yoko Ono. Chiar dacă John a părăsit-o şi a renegat-o pe prima lui soţie, între cele două femei importante din viaţa lui s-a creat o legătură puternică. Ele s-au respectat şi admirat deopotrivă, păstrând vie amintirea celui pe care îl adorau.

Cynthia Powell şi John Lennon s-au căsătorit în 1962. Au divorţat în 1968, după ce muzicianul a părăsit-o pentru artista japoneză Yoko Ono. Când John Lennon a fost împuşcat mortal la New York în 1980, la vârsta de 40 de ani, Cynthia şi Yoko Ono au înţeles că amândouă au pierdut şi că rivalitatea nu-şi avea rostul. Aşa a fost să fie.

Cynthia, care l-a cunoscut pe John Lennon în timpul colegiului, a murit joi, în casa ei din Spania, răpusă de cancer. Avea 75 de ani. Fiul său, Julian, i-a stat la căpătâi până în ultima clipă a vieţii.
În aceeaşi zi, Yoko Ono, care i-a luat locul în inima lui John, a făcut o declaraţie publică în care a spus că este "foarte întristată" de moartea Cynthiei: "A fost un om bun şi o mamă minunată pentru Julian.

Avea o apetenţă atât de mare pentru viaţă şi m-am simţit mândră de felul în care noi, două femei, am fost o prezenţă puternică în familia The Beatles". Ea a postat şi o fotografie din 2010, în care apar împreună cu fiii lor, Julian şi Sean. "Am fost foarte fericiţi împreună", a scris Yoko Ono alături.

Şi membrii supravieţuitori ai trupei The Beatles, Paul McCartney şi Ringo Starr, au transmis condoleanţe familiei Cynthiei şi au deplâns dispariţia Cynthiei. "A fost o doamnă minunată, pe care am cunoscut-o încă din primele noastre zile petrecute împreună, ca membri ai unei trupe rock, la Liverpool. A fost o mamă minunată pentru Julian şi ne va lipsi tuturor. Voi păstra pentru totodeauna amintiri minunate despre vremurile noastre petrecute împreună", a scris Paul McCartney, în vârstă de 72 de ani, pe site-ul său. "Pace şi dragoste pentru Julian Lennon, Dumnezeu să o binecuvânteze pe Cynthia, cu dragoste Ringo şi Barbara", a transmis Ringo Star.

Cynthia Lennon a fost o mare doamnă.
Şi aşa cum a scris bunul ei prieten, Ray Connolly, într-un omagiu emoţionant publicat de ziarul Daily Mail, oricine ar avea mult de căutat pentru a găsi pe cineva care să nu spună o vorbă bună despre ea.

Deşi a fost căsătorită cu unul dintre cei mai populari oameni de pe planetă, Cynthia n-a dus o viaţă în roz. L-a cunoscut pe John Lennon în 1957, la Colegiul de Artă din Liverpool. S-au căsătorit în 1962, când ea avea 22 de ani şi a rămăs însărcinată, cu puţin înainte ca "Beatlemania" să-l transforme pe John într-un star mondial. Când succesul trupei începea să devină uriaş, Cynthia a fost ţinută în umbră, astfel că admiratoarele care leşinau la picioarele lui John habar n-aveau de existenţa sa. Ea stătea acasă şi îl creştea pe Julian, în timp ce el mergea în turnee şi cucerea cohorte de admiratoare.

Cynthia era o fată drăguţă, căsătorită cu cel care avea să devină cel mai adulat bărbat din lume, pentru care o mulţime de fete erau în stare de orice, numai să pună mâna pe el.
Ea a ajuns să privească de pe margine fenomenul uriaş pe care John şi băieţii lui l-au creat, în timp ce el se îndepărta tot mai mult, tot mai repede, până când l-a pierdut. Nu s-a plâns niciodată pentru durerea pe care a îndurat-o când el o ascundea, pentru a părea un star tânăr, rebel şi disponibil, când o înşela sau când a dat-o brutal la o parte, înlocuind-o pentru totdeauna în inima sa cu Yoko Ono.

Adevărul e că n-ar fi luat-o niciodată de nevastă dacă n-ar fi rămas gravidă, cel puţin aşa susţinea el. "Julian s-a născut dintr-o sticlă de whisky, într-o sâmbătă noapte", mărturisea starul în 1970, într-un interviu pentru o revistă americană. "Asta a fost foarte crud. Inuman. Întrebarea e dacă eu m-aş fi măritat cu el. Nu. N-a fost cel mai bun soţ. Dar nici cel mai rău", a spus ea mai târziu.

Poate de aceea nu s-a tânguit în faţa lui John. Nu l-a implorat cu Cerul şi cu Pământul să stea cu ea, nici n-a căutat să-l ţină prizonier într-un mariaj de faţadă, cu un copil "legat" de gât.
Nu: când el i-a spus că o iubeşte pe Ono şi i-a dovedit asta, Cynthia a plecat şi dusă a fost.

Dar la început, totul a fost frumos între ei. Cynthia privea cum Beatleşii începeau să cucerească lumea, iar John îi compunea scrisori de dragoste, unele de-a dreptul erotice, când el pleca de la cursuri ca să cânte cu trupa la Hamburg. Chiar era disperat că ea trebuia să-i rămână fidelă cât timp el lipsea. Reversul medaliei nu era niciodată valabil pentru John, scrie Ray Connolly. "Totul era numai love, love, love", îşi amintea Cynthia, "şi, desigur, multe lucruri care nu pot fi tipărite. Cred că m-am îndrăgostit de un băiat rău, despre care ştiam cum e. Tatăl meu a murit cu câţiva ani înainte. dacă ar fi trăit, nu l-ar fi lăsat niciodată pe John să treacă de pragul uşii."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Aprilie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod