Preţul frumuseţii: Nico a făcut o criză de spasmofilie din cauza dietei Dukan

Miraculosul regim care promite rezultate notabile i-a creat numai probleme cântăreţei ploieştene. Nicoleta Matei a povestit că şi-a pus sănătatea în pericol în perioada în care a urmat dieta Dukan.
Artista nu a reuşit să slăbească, ba dimpotrivă, ea s-a îngrăşat cu patru kilograme în perioada în care a ţinut controversata dietă Dukan. În plus, ea a făcut şi o criză de spasmofilie, episod care a speriat-o zdravăn în acea perioadă. Nico a înţeles atunci că a dat greş şi dacă va continua să urmeze acest regim îşi va sacrifica sănătatea. "Dieta Dukan nu a funcţionat la mine. Am pus 4 kilograme şi am făcut şi o criză de spasmofilie cumplită, m-am speriat cumplit. Cred că e vorba şi de genă pentru că mămica mea a fost plinuţă şi se pare că o moştenesc", a declarat cântăreaţa la Acasă TV.

Vedeta a mai vorbit despre acest episod şi în luna februarie, la două luni după ce renunţase la dietă.
"Recunosc, am ţinut dieta Dukan şi mi-a fost foarte rău de la ea. Am slăbit şase kilograme. Am făcut şi o criză de spasmofilie din această cauză. Îmi tremura tot corpul. Am luat vitamine şi mi-am revenit. Eu sunt pofticioasă, îmi place să mănâc. Îmi plac dulciurile. Ador checul făcut de mine, cozonacul şi crema de zahăr ars", a spus atunci Nicoleta Matei în emisiunea "Drept la ţintă" de la Kanal D.
 
După ce a renunţat la regimul Dukan, Nico a pus accent pe exerciţiile fizice şi a luat câteva măsuri importante în privinţa alimentaţiei sale. Ea a mărturisit pentru Acasă TV că nu mai consumă pâine de foarte mult timp şi că face cât de mult sport poate, dar a recunoscut că nu se poate abţine de la anumite plăceri culinare. "Am terminat de mult cu pâinea.
Aveam perioade când mâncam o pâine pe zi, acum nu îmi vine să cred când mă gândesc. Însă o dată pe săptămână mănânc o mini amandină, prăjitura mea preferată. Nu mă pot abţine. Totul este să faci sport, să ieşi în parc cu bicicleta, orice. Eu am un prieten foarte bun care iese cu mine cu bicicleta"
, a spus cântăreaţa.
 
 

Dieta Dukan, urmată de numeroase celebrităţi, printre care Jennifer Lopez, Gisele Bundchen şi Nicole Kidman, este controversată, întrucât se bazează pe consumul ridicat de proteine, în detrimentul legumelor şi al carbohidraţilor. Riscul unor deficienţe nutriţionale grave este unul foarte ridicat, avertizează mulţi nutriţionişti. De altfel, experţii din cadrul Asociaţiei Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au inclus, pentru al treilea an consecutiv, dieta Dukan pe primul loc în topul celor mai periculoase diete.

Dieta Dukan presupune ca în primele zile ale dietei (3, 5, 7, maxim 10 zile) să mănânci numai proteine (carne, peşte, ouă sau produse lactate degresate).
În aceste zile vei pierde în jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. 
În faza a doua este interzis consumul carbohidraţilor şi sunt permise doar legumele proaspete - ridichi, roşii, castraveţi, salata, usturoi, ceapă, tot ce asigură fibre, vitamine şi minerale.
În faza a treia, de consolidare se introduc progresiv alimentele interzise: cartofi, orez, mazăre, paste, fasole boabe. În fiecare zi se adaugă cam 20 de grame din fiecare aliment. 

Pentru a te menţine apoi la greutatea dorită, nutriţionistul Pierre Dukan recomandă să-ţi alegi o zi pe săptămână în care să consumi doar proteine. "Dacă o dată pe săptămână mănânci numai proteine, poţi slăbi până la un kilogram şi în acest fel poţi corecta excesul de grăsime acumulat în timpul săptămânii", spune nutriţionistul Pierre Dukan. 

Asociaţia Dieteticienilor din Marea Britanie a descris dieta ca fiind "confuză, consumatoare de timp, foarte rigidă".
Experţii consideră că cei care o urmează pot suferi de "lipsă de energie, constipaţie şi pot experimenta coşmaruri".
 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Iulie 2013
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrei pe 25 Nov 2013, 00:12
    O dieta minune!

    Cred ca Dieta Dukan este una dintre cele mai eficiente diete de slabit! Am urmat pas cu pas aceasta dieta si am slabit in total 13 kg! Sunt foarte multumit de ea!

    0
    0

  • Ionica pe 2 Aug 2013, 15:11
    cmentariu

    buna oameni buni , vad ca eu am pierdut multe ; adica unde pot gasi dieta DUkan ? cine poate sa-mi explice ?ii multumesc

    0
    0

  • Ely2010 pe 31 Iul 2013, 23:55
    Presa

    Nu Nico minte , ci cei care au scris articolul , Nico a declarat intr-un interviu TV ca a slabit cu dieta Dukan mult, iar problemele de sanatate nu au legatura cu dieta !!!

    1
    0

  • florin pe 31 Iul 2013, 11:50
    dieta dukan

    Am inceput si eu aceasta dieta din 11.02.2013,pana acum nu am avut decat o singura zi ameteli,dar asta din cauza ca nu mancasem.Acum sunt in faza de cosolidare,in 10 zile de consolidare am mai scazut 300 grame.Nu am spus ce-i mai important,de la 150 kg cat aveam cand am inceput dieta,am scazut 47 kg.Deci la mine aceasta dieta a functionat :).

    8
    0

  • Ramona pe 31 Iul 2013, 11:22
    Dukan

    Eu nu cred ca si-a pus sanatatea in pericol din cauza dietei Dukan. Eu am slabit 28kg cu dukan si ma simt excelent. Minte de rupe.

    5
    1

  • K pe 31 Iul 2013, 11:20
    Ce nu spun unii ca sa fie bagati in seama?

    Eu as fi curioasa daca cei care spun ca "la mine nu a functionat": 1. Au citit cu adevarat cartea? 2. Au respectat tot ce scrie acolo? Mai la obiect: Au baut destule lichide? Au luat vitamine? Chiar au respectat programul de sport? Duduia din articol, scuzata imi fie ignoranta pentru ca nu o cunosc, recunoaste cu nonsalanta ca a luat vitamine dupa ce a tinut dieta. Pai de unde sa ia organismul vitamine? Din carne? E si normal ca organismul sa intre in balarii dupa doua luni de lipsa de vitamine. Daca punea mana pe o carte, si nu citea doar o sinteza de doua pagini, afla si ea ca organismul uman nu prea poate sintetiza vitamine.

    7
    1

  • Manuela pe 31 Iul 2013, 09:32
    dieta

    Nu vreau sa contrazic pe nimeni si nu tin cu nimeni. Aproximativ 2 luni am tinut dieta Dukan (ca la carte). Am reusit sa slabesc numai 5 kg desi aud in jurul meu tot timpul de oameni care au dat jos 15,25 sau 30 kg. Sincer, la mine nu a mers. Nu am avut nicio problema legata de sanatate insa nici rezultatele promise. Si nu sunt singura in aceasta situatie.

    4
    0

  • victo_53 pe 31 Iul 2013, 08:48
    Spasmofilie?

    Dieta Dukan este o dieta super buna,bineanteles pentu cei care respecta toate etapele iar Nico minte,nu s-ar fi ingrasat daca ar fi respectat intocmai etapele dietei.Cunosc foarte multe persoane care au slabit cu aceasta dieta,se mentin si se simt foarte bine.Eu am slabit 18 kg.cu Dieta Dukan.Am inceput pe 3 august anul trecut iar in Decembrie aveam cu 18 kg.mai putin si de atunci ma mentin.Este cea mai buna si eficienta dieta pe care am tinut-o vreodata,este o SUPER dieta iar Nico a fost cumva platita sa denigreze aceasta dieta? sau a luat pastilele di raftul de slabit al unei farmacii?

    15
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod