Poponețul Nepereche al literaturii române de cea mai proastă calitate

Se întâmplă chiar acum în librării un fapt grav, deprimant și, totodată, semnificativ. Ați aflat, poate, că faimosului monden Poponeț (Codin Maticiuc, după semnătură) i-a apărut un volum. E scos la o editură – nu marginală, dar nici între cele reputate de a fi promovat valoarea în valul tânăr de scriitori români.
Pe copertă apare un fel de tirbușon. Titlul volumui nu are nicio importanță – e oricum doar un clișeu lesne de reținut de aceia cu o inteligență mai relaxată. Și producția asta „literară” a Poponețului Nepereche a fost girată de îndrăgitul critic Alex. Ștefănescu. Dezinteresat, susține criticul, curat-dezinteresat, în trena talentului avutului Poponeț (avuție, firește, moștenită, căci...). Și unde n-ar fi așa!
andrei-crciun
3 Octombrie 2014
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 9 Oct 2014, 14:53
    nu e unicul

    Felicitari pentru articol! Dar mai exista unul care e promovat in nestire( si se promoveaza si el pe fb), tot satul probabil de viata, scarbit sau din contra, frustrat care a scris printre altele "scrisori catre rita" - o carte numai buna de aruncat in ghena din spatele blocului. Pentru cei doritori de porno, poate e buna, dar in rest...un subiect foarte usor, vulgaritate cat cuprinde si nimic profund. Parca o liota de draci s-a apucat sa insire un dans pe hartie, drept sub nasuri de ingeri. Ce ar trebui sa socheze cel mai mult e promovarea nonvalorii, nonculturii in general si faptul ca nimeni nu are curajul (cel putin pe fb) sa-i spuna ceva negativ relativ la carte din falsa prietenie. Dintre ziaristi n-a citit nimeni cartea aceasta a lui Kaos Moon alias Stefan Caraman? Unde e valoarea romanelor de altadata?

    1
    0

  • Gabi pe 4 Oct 2014, 02:57
    Oribil

    Nu e vina lui, e vina celor care-l publica / promoveaza si, mai ales, a celor care-i cumpara oroarea!

    0
    0

  • Sanziana pe 3 Oct 2014, 14:00
    ...

    Excelent articolul, din nerfericire nu stiu ce poate fi facut! Poate o scrisoare deschisa catre editura, poate un protest cu ceva zeci de mii de semnaturi. Este extrem de trist, dar chiar daca aceasta este tendinta si chiar daca peste cateva zeci de ani lucrurile vor fi complet de-a-ndoaselea, eu nu as vrea sa asteptam pur si simplu sa se intample, ci macar sa protestam! Macar sa fie mai multi cei care spun "asa ceva nu se poate", care indica impostura si non-valoarea, care refuza jocul acesta malefic...

    1
    0

  • mama_omida pe 3 Oct 2014, 12:43
    genial !!

    Felicitari pentru articol. M-am distrat copios! :))

    0
    0

  • bob pe 3 Oct 2014, 09:36
    groaznic !

    Va cred pe cuvant,pt ca nu am facut de curand raiduri in librarii (mai nou cumpar online) si ma ingrozesc. Rau e ca nu-i nimic de facut...asa merge treaba de la varf pana la vanzatorul de ziare...Ies nulitatile ca bubele...Probabil ca dl cu pricina e f plictisit de viata inutila pe care o duce, de aceleasi clisee,acelasi tip de femei ,aceleasi droguri...si a vrut sa fericeasca poporul cu destainuiri scrise stramb despre viata sa jalnica. Indemnul este sa ocolim cat putem gunoaiele astea !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod