Parisul, în fotografii eterne. F64 și AIR France prezintă capitala Franţei imortalizată de Vlad Eftenie

Magazinul F64, alături de AIR France, vă invită Luni, 14 iulie, începând cu ora 19:00, în călătoria "Sous le ciel de Paris", prin fotografiile lui Vlad Eftenie.

Aventura a început pentru Vlad Eftenie cu sute de kilometri parcurşi la pas, fără muzee, fără timp pentru distracţie, fiind dedicat exclusiv pasiunii sale pentru fotografia de stradă. Curios şi neobosit, a cercetat fiecare metru de oraş, fiecare privire întalnită, fiecare anotimp. A surprins mii de cadre, păstrând esenţialul, un strop cu aromă de Paris, de viaţă, de atemporalitate.

Imaginile, ce vor fi expuse în cadrul vernisajului, sunt lucrate pe film, surprinse în perioada 2005-2013, în adevarate imersiuni fotografice urbane.

"Loc favorit de fotografiat, Parisul se dezvăluie pas cu pas, an de an, pe măsură ce privirea reuşeşte să devină mai profundă.

Planurile oraşului sunt dezasamblate şi recompuse, urmărind dimensiuni spaţiale, temporale şi un plan emoţional care transformă experienţa de la faţa locului, în poveşti vizuale", a declarat Vlad Eftenie.

De Ziua Franţei aducem pasionaţii aproape de fotografia de stradăMarian Alecsiu
Cele 22 de imagini sunt prezentate în premieră într-o expoziţie în România, acestea făcând parte din expoziţii itinerante vizionate pe simeze până în prezent doar la Berlin, Lisabona, Toulouse şi Padova. Pentru publicul român, va fi prima ocazie de a le putea privi de aproape, într-un format grafic ideal, care capătă substanţă.
De asemenea, peste 150 de imagini proiectate vor acompania privitorii în călătoria prin Paris.

"De Ziua Franţei ne bucurăm să aducem pasionaţii aproape de fotografia de stradă. Am observat un interes tot mai crescut pentru atelierele ce abordează tehnica fotografierii în oraş. Îl apreciem pe Vlad ca fiind un reper, prin resursele sale de inspiraţie şi contribuţie. Încurajăm comunitatea să împărtăşească alături de noi experienţele şi realizările dobândite prin exerciţiu continuu şi pasiune", a declarat Marian Alecsiu, fondator F64.

“Pe lângă statutul de hub principal şi nod de legătură pentru toate zborurile europene şi intercontinentale, Parisul şi stilul de viaţă franţuzesc este o sursă continuă de inspiraţie pentru Air France.
La bordul aeronavelor Air France pasagerii vor regăsi atenţia pentru detalii, servicii de calitate superioară şi produse gourmet din bucătăria franţuzească. Suntem încântaţi să fim parteneri ai acestei expoziţii care aduce Parisul mai aproape de noi, prin obiectivul lui Vlad Eftenie”
, a declarat Nicoleta Vişan, Marketing Director Air France KLM România.

Sub cerul Parisului are loc viaţa, minuni se întâmplă la fiecare pas. Seria de imagini care alcătuiesc expoziţia “Sous le ciel de Paris” vorbeşte despre un oraş atemporal, apropiat, plin de viaţă, aflat intr-o vibraţie permanentă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod