Păcăleală virală: Cum s-a răspândit scrisoarea falsă a lui Brad Pitt către Angelina Jolie

Textul care aborda "criza" cuplului de la Hollywood a fost publicat acum aproape 10 ani pe un blog nigerian și continuă să genereze confuzie.

Scrisoarea cu pricina, atribuită lui Brad Pitt, a apărut pe un blog nigerian de matrimoniale și știri despre vedete, denumit Couples & Co.. Au fost de ajuns câteva like-uri și share-uri, pentru ca textul să înregistreze un succes fulminant, adunând imediat peste 1.000 de comentarii și fiind distribuit de 800.000 de ori pe Facebook. Cu alte cuvinte, a devenit viral, notează site-ul BuzzFeed.com.

Evident, scrisoarea emoționantă în care Brad Pitt se plângea că nu mai suportă stările răvășitoare prin care trece Angelina Jolie pe fondul problemelor ei de sănătate, este un fals ordinar. N-are nicio legătură cu realitatea și se folosește într-un mod facil de numele celor două staruri. Iată textul:

"Soția mea e bolnavă. A fost mai mereu nervoasă din cauza problemelor de la serviciu, a vieții personale, a eșecurilor ei și a problemelor cu copiii. A slăbit 14 kilograme și are acum 40 de kilograme la cei 35 de ani ai săi.

A devenit foarte slabă și plângea tot timpul. Nu era o femeie fericită. Avea multe dureri de cap, dureri de inimă și junghiuri în spate și în coaste. Nu doarme bine, adoarme abia spre dimineață și obosește foarte repede ziua. Relația noastră era pe punctul de a se rupe.
Frumusețea ei rămăsese undeva în urmă, avea cearcăne și a încetat să se mai îngrijească. A refuzat să mai filmeze și a respins orice rol.
Mi-am pierdut speranța și credeam că vom divorța curând. Dar atunci am decis să fac ceva. la urma urmei, aveam cea mai frumoasă femeie de pe Pământ.
Ea este idolul a peste jumătate din bărbații și femeile din toată lumea și eram singurul care dormea lângă ea și o putea lua în brațe.
Am început să o asaltez cu flori, săruturi și complimente. Am surprins-o și am încântat-o în fiecare minut. I-am dăruit multe cadouri și am trăit doar pentru ea. Am vorbit în public doar despre ea.
Am prețuit-o în fața ei însăși și a prietenilor noștri.
N-o să mă credeți, dar a ea înflorit. A devenit chiar mai bună decât era. A luat în greutate, nu mai este nervoasă și mă iubește mai mult ca oricând. Habar n-aveam că poate iubi atât de mult. Și atunci am înțeles un lucru: Femeia este oglinda bărbatului ei. Dacă o iubești până la nebunie, așa va deveni și ea.
Brad Pitt"


Nimic din toată această poveste nu este adevărat, dar a reușit să păcălească foarte mulți oameni, din multe țări.


Cum a devenit o înșelătorie grosieră să circule pe internet și să se răspândească atât de mult? Potrivit site-ului Snopes.com, această scrisoare a circulat într-o altă formă, timp de mai mulți ani. Abia în vara anului trecut au fost adăugate numele lui Pitt și "soției" sale Jolie - un prim indiciu că e vorba despre un fals, întrucât cei doi actori nu sunt căsătoriți.

Vara trecută, Angelina Jolie a anunțat că a decis să suporte o dublă mastectomie, pentru a preveni riscul de a se îmbolnăvi de cancer la sân. Acest element a credibilizat scrisoarea nigeriană, în care autorul pomenește de problemele de sănătate.

A urmat a doua fază: pe 17 iunie anul trecut, pagina de Facebook a unui site egiptean de modp, Identity Magazine, care anul trecut încă figura în construcție, a postat scrisoarea și a alăturat două fotografii ale starurilor. Postarea a avut peste 152.000 de share-uri și 238.384 de like-uri anul trecut.

De pe acest cont de Facebook, scrisoarea s-a răspândit în toată lumea. Pe 1 iulie anul trecut, scrisoarea a fost preluată de blog-ul malaysian Angeline Tang și pe alte bloguri din această țară, iar pe 16 iulie "a trecut" Oceanul, ajungând în SUA pe un blog dedicat susținerii trupelor speciale Navy Seals.

Anul trecut, internetul colcăia de astfel de hoax-uri, înșelătorii care se răspândesc în lanț și pe care cei mai mulți utilizatori le ignoră.
Celebritățile sunt de regulă imune la aceste virale toxice, grație notorietății de care se bucură și abilității lor de a reacționa rapid pe rețelele sociale pentru a dezminți zvonurile.

Un factor important pentru succesul acestei scrisori este faptul că a fost creată într-o țară în care engleza nu este prima limbă. Dar tonul emoționant și inspirațional i-a impresionat ușor pe userii americani de pe Facebook, subliniază BuzzFeed.

Blogul care a lansat această gogoriță are la activ și alte tentative reușite. Pe 26 decembrie, Couples & Co. scria că Jay Z a depus cerere de divorț. Ceea ce nu este adevărat, chiar dacă ulterior au apărut multe zvonuri despre o posibilă despărțire a cuplului.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 August 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod