Oscar 2014. Cate Blanchett şi Lupita Nyong'o, marile învingătoare din acest an

Cea de-a 86-a ediţie a Premiilor Oscar, care a avut loc duminică noaptea, a venit cu mari surprize pentru cinefili. Cate Blanchett, Lupita Nyong'o, Matthew McConaughey şi Jared Leto au fost marii câştigători ai serii, plecând acasă cu mult râvnitele trofee.

Dacă pentru Cate Blanchett, 44 de ani, este a doua statuetă câştigată, pentru Lupita Nyong'o, 31 de ani, debutul în actorie a fost un succes, aducându-i şi primul trofeu. Tânăra a fost desemnată drept cea mai bună actriţă în rol secundar, reuşind să câştige în faţa unor actriţe celebre precum Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Sally Hawkins şi June Squibb.

La 31 de ani, Lupita Nyong'o a devenit una dintre cele mai apreciate actriţe, prestaţia eu din "12 Years a Slave" impresionând pe toată lumea. Deşi se află la primul rol cinematografic, Lupita are deja cu ce se lăuda: un premiu Oscar şi două nominalizări la Globul de Aur şi Bafta.

"Mulţumesc Academiei! Salut sufletul Lupitey! Steve McQueen, eşti un artist. Îţi mulţumesc că m-ai adus aici, este călătoria vieţii mele. Chiwetel, îţi mulţumesc pentru profunzime. Michael Fassbender, ai fost sprijinul meu. Nu aş fi aici fără voi. Mulţumesc familiei mele şi şcolii Yale, care m-au învăţat ceea ce ştiu. Nu contează de unde eşti, de unde vii, visele se pot împlini", au fost cuvintele de mulţumire ale actriţei la înmânarea trofeului.

 
 
În "12 Years a Slave", Lupita Nyong'o interpretează rolul unei sclave care culege bumbac pe plantaţia lui Edward Epps, interpretat de Michael Fassbender. Filmul este inspirat din romanul autobiografic al lui Solomon Northup, personaj interpretat de Chiwetel Ejiofor.

 

Lupita Nyong'o nu este singura actriţă care a strălucit la Oscarurile din acest an. După 10 ani de i-a fost înmânat marele trofeu pentru rolul secundar din "The Aviator", Cate Blanchett a fost premiată pentru interpretarea din "Blue Jasmine".


În filmul lui Woody Allen, Cate Blanchett joacă rolul unei femei care se confruntă cu criză existenţială după ce află că soţul ei, interpretat de Alec Baldwin, este un infractor. Rămasă fără bani, Jasmine este nevoită să se mute la sora sa.

Pentru interpretarea din "Blue Jasmine", actriţa în vârstă de 44 de ani a fost răsplătită cu un Oscar, un premiu Bafta şi cu Globul de Aur.

 

Foto: Hepta

4 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod