Oprah Winfrey, puternica fara drept de apel

Oprah si-a facut debutul ca actrita in 1985, cu rolul Sofiei din pelicula "The Color Purple", regizata de Steven Spielberg. Pentru acest rol, vedeta a primit doua nominalizari foarte importante: una la Oscar, iar cealalata la Globul de Aur. Pe langa acest rol, ea a mai avut aparitii in pelicule precum: "Before Women Had Wings" (1997), "There Are No Children Here" (1993) si "The Women of Brewster Place" (1989).

Nicio partea de online nu a fost data la o parte de Oprah, ea lansand site-ul Oprah.com. Destinat in special publicului feminin, Oprah.com ofera informatii si solutii pentru probleme din toate domeniile care le intereseaza pe reprezentantele sexului frumos: sanatate, mancare, prieteni, relatii, etc. De asemenea, aceasta platforma contine o sectiune intitulata "Oprah Club Book", care a atras peste 1,8 milioane de utilizatori.

Si, ca orice vedeta care se respecta, Oprah nu putea sa nu iasa la rampa in cadrul evenimentelor de caritate. Oprah a considerat intotdeauna ca educatia este singura usa catre libertate, singura care-ti poate oferi un viitor stralucitor. Astfel ca, prin fundatia "Oprah Winfrey", a oferit ajutor multor organizatii care sprijina educatia femeilor, copiilor sau a familiilor din toata lumea.

De asemenea, a infiintat programul "Oprah Winfrey Scholar Program" care ofera burse studentilor care nu au posibilitati materiale.

In decembrie 2002, a pornit intr-un program prin fundatia "Oprah Winfrey" in care viziteaza orfelinate si scoli din zonele rurale ale Africii de Sud, copiii de acolo primind donatii in mancare, haine, carti, jucarii si tot felul de obiecte care-i ajuta in activitatile pe care le intreprind in activitatea scolara.

In ianuarie 2007, in Africa de Sud s-a deschis "Wenfrey Leadership Academy for Gils", o institutie independenta venita in sprijinul fetelor din zonele respective.

In 1998, Winfrey a pus bazele "Charity Oprah's Angel Network", un program destinat telespectatorilor care, prin donatiile lor, au ajutat la infiintarea mai multor scoli, dar si la strangerea sumelor pentru o serie de burse. 

Dragostea fata de copii a facut-o pe Oprah sa infiinteze in 1991 "National Child Protection Act", un program care a venit in sprijinul copiilor abuzati.

Trecand peste etapa de simpla moderatoare tv, Oprah a intrat si in randul celor care produc diverse emisiuni pentru televiziune. Astfel a luat nastere, "Dr. Phil", un talkshow zilnic care a ajuns sa se bata in audienta cu "Oprah Winfrey Show".

Desi pare ca a fost lasat putin la o parte, radioul este o alta mare dragoste a vedetei. Aceasta s-a fructificat prin "Winfrey & Friends", un nou canal pe satelitul radio XM, care exista din septembrie 2006. Aici, Winfrey are o emisiune intitulata "Talk to Me", in care vedeta raspunde la intrebarile pe care li le pun ascultatorii.

Film, televiziune, radio, internet, opere de caritate..., ce mai era de facut? Producator pe Broadway. Dupa 20 de ani de la debutul cinematografic cu rolul "Sofia", Oprah si-a facut debutul si ca producator pe Broadway cu muzicalul "The Color Purple", in decembrie 2005.

Premii


De-a lungul atator ani de cariera, Oprah Winfrey a fost recompensata cu o serie de premii care sa recompenseze cumva munca pe care o depune.

  • 2004 - People's Choice Award (Cea mai iubita moderatoare tv);
  • 2000 - Emmy - (Cea mai buna productie realizata pentru televiziune - "Tuesdays with Morrie");
  • 2000 - Premiul pentru producatorul anului la Longform - "Tuesdays with Morrie";
  • 1998 - People's Choice Award (Cea mai iubita moderatoare tv);
  • 1987, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1998 - Daytime Emmy - (Pentru cel mai bun show de televiziune -  "Oprah Winfrey Show");
  • 1997 - People's Choice Award (Cea mai iubita moderatoare tv);
  • 1996 - Premiul Peabody;
  • 1994 - Premiul TV Prize - (Pentru cea mai buna prezentatoare tv straina);
  • 1987 - Premiul Golden Apple - (Starul feminin al anului).

Bani


  • Salariu ei in 2008 este de 275 milioane $;
  • Averea estimata in septembrie 2007 - 2,5 miliarde de dolari (215 in Forbes) si ... este in crestere.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • biter maria pe 9 Iun 2011, 17:30
    buna zia manumesc maria am 70 de ani sunt foarte incintata de emisiune ceva foarte frumoase emisiun si foarte educativ

    cinste ei ca a vut curajul sa facaatitea lucruri frumoasesa vedem si noi ce se intinplape linga noi multe lucruri care nici nu stiam ca eczista si atita putere sa arate adevaru ce se intinpla in toata lumea il felicit si ii doresc multa sanatae si sa putem mai departe sa vedem mult adevar cu respect biter maria

    0
    0

  • cruceru elena pe 28 Apr 2011, 09:39
    adresa de e-maill

    e o femeie puternica si generoasa....as dori foarte mult adresa ei de e-maill.

    0
    0

  • Nicoleta pe 15 Apr 2011, 19:42
    Oprah

    Va rog daca stie cineva adresa de e-mail al doamnei Oprah sa mi-l dea si mie.Multumesc mult!!!!!!!

    0
    0

  • danut pe 27 Oct 2010, 14:48
    rectificari...?!

    Buna.Daca Oprah nu e casatorita si nu a fost vreodata , a fost mama pentru o scurta perioada etc...faptul ca are(insa) o relatie de peste 20 de ani e o palida incercare de a justifica ceva din noianul de erori informationale din acest articol.Cine stie daca peste catva timp in urma altor ,,documentari aprofundate" nu vor iesi la iveala alte informatii in totala contradictie cu cele prezentate??In fine,dupa citire articolului si a comentariilor nu mai stiu ce sa cred despre Oprah.Apropo la fraza de inceput a articolului, abia de putin timp am aflat de Oprah si de show-ul ei ,averea etc. Toate cele bune!

    0
    0

  • MARIA pe 15 Mar 2010, 15:41
    se poate stopa vitiligo

    Am 37 ani de la 33 ani am vitiligo. Am incercat cateva tratamente care nu au dat rezultate . Cum pot face ca aceasta boala sa nu mai evolueze?

    0
    0

  • sandu magda pe 14 Iun 2009, 20:08
    vesnica dorinta

    pot spera intr-un raspuns, favorabil? saptamina viitoare merg din nou la spital. dar as fi mai linistita si sint f.f.f. curioasa de acel caz , daca ma reprezinta si pe mine sau nu. scuzati-mi indrazneala si insistenta. va multumesc de mii si miliarde de ori!!!!!!!!!!!!!!cu multa,multa stima respect si admiratie!!!!!!!!!! nu am vazut emisiunea ptr.ca eram tot in spital si nu sint posibilitati!!!!!!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • sandu magda pe 14 Iun 2009, 20:01
    dorinta

    imi doresc din tot sufletul si din toata inima sa aflu adresa de email a d-lui dr. OZ care a fost prezent in emisiunea d-nei oprah difuzata in romania cu aprox. 3 saptamini in urma. in acea emisiune, dr.oz a prezentat cazul unui pacient cu o anumita afectiune;avea miscari necontrolate de la mijloc in sus. nu cunosc si nu am vazut emisiunea respectiva, dar mi-a recomandat-o o colega de alte suferinte, pentruca eu am aceeasi problema, dar miscarile mele sint a intregului corp. deci nu-mi pot controla absolut deloc nici o miscare,arat si ma manifest straniu, iar in romania nu mi s-a pus nici un diagnostic clar, cu toate ca am facut toate analizele posibile, care nu au iesit bine si totusi......sint considerata un caz stiintifico-didactic. daca exista posibilitatea sa fie oarece potrivire intre mine si pacientul dr. oz as vrea sa stiu cum pot lua legatura cu dumnealui pentru macar citeva lamuriri!!!!!!!!!! va multumesc din toate puterile mele , anticipat!!!!!!!!! sper sa ma puteti ajuta!!!!!!!!!

    0
    0

  • ileana.voicu pe 21 Iul 2008, 13:11
    rectificare

    In urma unei documentari aprofundate, am descoperit ca intr-adevar Oprah Winfrey nu este casatorita, insa are o relatie de peste 20 de ani cu Stedman Graham. In ceea ce priveste informatia despre copilul pe care l-a pierdut, aceasta este reala si, iata sursa: http://www.people.com/people/article/0,,20009251,00.html Multumesc pentru comentarii

    1
    0

  • buhlea eugenia pe 20 Iul 2008, 15:26
    oprah

    o persoana inteligenta, cu carisma, de un firesc coplesitor, simti nevoia sa o revezi. oprah e unica, nemaritata sau maritata, cu sot sau fara sot.........

    0
    1

  • iulia pe 12 Iul 2008, 20:45
    oprah

    doar vroiam sa specific ca oprah nu e maritata ci doar traieste cu partenerul ei / nu a fost maritata niciodata si nu are nici copii deci articolul dvs nu e corect

    0
    1

  • Gurita pe 8 Iul 2008, 06:12
    informatii inexacte

    Nu stiu de unde ati cules informatiile, dar pot sa va spun ca Oprah nu a fost si nu este sotie si nici mama ... Nu sunt fan Oprah, dar locuiesc in Chicago si mai aud una-alta ...

    0
    1

  • ileana.voicu pe 7 Iul 2008, 17:40
    raspuns

    In prezent, Oprah Winfrey este casatorita cu partenerul care i-a stat multi ani alaturi. In ceea ce priveste statutul de mama, Oprah a avut in tinerete un copil, pe care, din pacate, l-a pierdut. Multumim pentru comentarii.

    1
    0

  • nicoleta V pe 7 Iul 2008, 11:53
    corectati

    Are dreptate cititoarea"gurlish20" Ar trebui totusi sa corectati greselile

    0
    0

  • Paula pe 7 Iul 2008, 10:39
    as dori

    Buna,ma numesc Paula si as dori daca se poate e-mailul doamnei Oprah.Va multumesc! Ma numar printre fanele dansei.

    0
    0

  • gurlish20 pe 5 Iul 2008, 15:15
    Oprah

    Oprah nu e mama si nici sotie!nu a fost niciodata maritat si nu are copii!Informati-va mai bine!

    0
    0

  • MIHAELA pe 5 Iul 2008, 08:39
    VA ROG

    BUNA ZIUA.MA NUMESC MIHAELA SI LOCUIESC IN SUEDIA.AS DORI VA ROG FRUMOS E-MAILUL DOAMNEI OPRAH.VA MULTUMESC.O IUBESC MULT SI O ADMIR.SINT O FANA DE-A DINSEI.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod