Olivia Newton-John încearcă a treia vindecare de cancer: Medicii nu i-au spus cât mai are de trăit, dar ea nu se lasă

Olivia Newton-John nu și-a pierdut optimismul și forța de a rezista nici după al treilea diagnostic


Cercetătorii de la institutul care poartă numele vedetei lucrează în încercarea de a descoperi formule de tratament mai bune pentru pacienți. Dar profesorul Cebon rămâne cu picioarele pe pământ: "Nu cred că va veni o zi în care vom întoarce foaia și vom descoperi brusc că boala a fost vindecată. Ce vom descoperi va fi că pentru fiecare tip de cancer vor deveni disponibile tratamente mai bune și încetul cu încetul vom ajunge într-un punct în care tot mai puțini oameni vor suferi de această boală."

Deocamdată, Olivia Newton-John se luptă cu efectele cancerului folosind cannabisul plantat de soțul ei, John Easterling, fondatorul companiei Amazon Herb Company, în curtea casei lor din Santa Barbara, California.

Cântăreața spune că planta este "o alternativă sigură", după luni în care a avut dureri insurportabile și nopți nedormite.

Newtown-John a subliniat că a folosit această soluție după ce s-a consultat cu medicii ei. Actrița și soțul ei fac acum campanie în faboarea legalizării cannabisului medicinal în Australia. "Nu-i un drog. Vedeți, asta e problema. Este renumele cannabisului - e și iarbă, e și plantă", a spus ea.

Cântăreaţa a declarat pentru Seven că a scos zahărul din dieta sa și consumă ulei de canabis, pentru calmarea durerilor, tratament care speră că va fi cândva disponibil în Australia.

În 1992, Olivia Newton-John a fost diagnosticată prima dată cu cancer la sân, pe care l-a învins, şi a susţinut campanii privind efectuarea de analize pentru depistarea acestei boli.
Ea a primit al doilea diagnostic în 2013 - un nou cancer de sân care s-a extins la umăr, depistat întâmplător, în urma unui accident auto. În acel an, sora ei, Rona Newton-John, a murit din cauza unui cancer cerebral.

Vedeta a anunțat în mai 2017 al treilea diagnostic, după ce a fost nevoită să-și amâne un turneu în Canada și SUA. Inițial, ea a crezut că durerile de spate erau provocate de sciatică, dar doctorii au descoperit că metastazele cancerului de sân s-au răspândit în osul sacrum, iar o tumoră a fost găsită la baza coloanei vertebrale.
 
De atunci, vedeta a început tratamentul și a declarat de mai multe ori că nu se lasă pradă bolii. "Sunt bine. Înfloresc! Asta am de spus", a declarat ea recent pentru revista People.

În pofida luptei grele cu cancerul care s-a întors în corpul ei după mai bine de două decenii, actriţa nu şi-a pierdut optimismul.
"Am avut şi am o viaţă uimitoare.
Aşa că nu am de ce să mă plâng, chiar nu am. Fiecare trece prin câte ceva. Toţi avem ceva prin care trebuie să trecem în viaţă, iar asta a fost provocarea mea"
, spunea ea.

Olivia Newton-John s-a născut pe 26 septembrie 1948, în Cambridge (Anglia). Când avea vârsta de 5 ani, familia ei s-a mutat în Australia. A debutat discografic în 1971, cu "If Not for You". De atunci, a lansat numeroase single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale.
Discografia sa cuprinde 28 de albume de studio, cel mai recent fiind "Friends for Christmas", apărut în 2016. A devenit cunoscută la nivel mondial graţie rolului din musicalul "Grease" (1978), care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, notează News.ro.
A jucat în peste 20 de producţii artistice şi de televiziune, între ele numărându-se "Xanadu" (1980), "It's My Party" (1996) şi "A Few Best Men" (2011).


Foto: Hepta, 60 MInutes

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod