Nicu Covaci: "Phoenix renaste din propria cenusa"

Un "cantonament" in Spania, doua concerte grandioase si o mare pasiune... motocicletele. Aceastea sunt reperele actuale care duc, fara doar si poate, catre legendara trupa Phoenix.

Un "cantonament" in Spania, doua concerte grandioase si o mare pasiune... motocicletele. Aceastea sunt reperele actuale care duc, fara doar si poate, catre legendara trupa Phoenix. Sa nu mai vorbim despre fanclub-ul Phoenix, in care sunt implicati motociclistii din clubul Timisoara Bickers.

Toate aceste evenimentele se vor reuni intr-unul dintre cele mai importante concerte ale acestui an, sustinut de trupa Phoenix in Amfiteatrul Centrului Cultural Mihai Eminescu din Parcul National, maine, 7 mai, incepand cu ora 20.00. Am vorbit cu Nicu Covaci, in exclusivitate pentru Eva, despre nemultumirile sale, despre visele pe care le are, insa a lamurit si faptul ca nimeni, niciodata, nu a fost dat afara din Phoenix.

"In 'cantonamentul' pe care l-am avut in Spania, am pregatit doua  concerte importante pentru trupa Phoenix.

Sunt doua evenimente pentru care s-a muncit foarte mult, sunt lucrate, prelucrate, astfel incat sa demonstram ca trupa Phoenix nu bate pasul pe loc in ciuda greutatilor si dusmanilor pe care ii are", si-a inceput Nicu Covaci discursul.

Atunci cand s-a referit la greutati, Covaci a vorbit despre casele de discuri care-i considera nevandabili, despre radiourile care scuza absenta din playlist a melodiilor Phoenix pe motiv ca nu sunt comerciale sau pur si simplu la "prieteni".

Concertul de maine seara  va fi unul cu totul special, in care vor putea fi ascultate piesele trupei, va putea fi revazut Moni Bordeianu, unul dintre cei mai iubiti solisti ai trupei din toate timpurile, si, in plus, va avea loc o defilare de motoare.
In plus, Phoenix a compus special o piesa pentru Timisoara Bickers, piesa "Leader", care va deveni si imnul lor.

"La concert vor defila motociclistii care vor fi de fata si la concert, unde le vom dedica si o piesa, care va deveni imnul lor. De asemenea, il vom prezenta si pe primul nostru solist, care a spart gheata in anii '60 cu 'Hei, tramvai' si care, din cand in cand, isi mai aduce aminte de noi. Eu ma bucur ca i-am produs discul 'Back to the future', pe care-l vom prezenta si in concert. Prin acest album am incercat sa construim un pod intre trecut si viitor", povesteste in continuare Nicu Covaci.
In plus, Covaci pune foarte mare accent pe sonorizare, parte la care au lucrat foarte mult inainte de concert.

"Va fi un spectacol pus la punct din punct de vedere tehnic. De 3 zile tot montam si demontam. Incercam sa facem si o regie de lumini, ceea ce nu se intampla pana acum. Avem o instalatie extraordinara de sunet, nu stiu daca cel care se va ocupa de ea este capabil. Sigur, ca vom face noi proba de sunet, omul de la mixer va sta acolo ca sa nu umble vreo... pasarica la buton”, povesteste Covaci.

In deschiderea concertului de joi, vor urca pe scena cei de la Phenomenon, un grup tanar de care se ocupa tot cei de la Phoenix.
"Sunt niste tineri extraordinar de talentati si sunt mandru ca sunt cu ei pe scena. Ei vor canta in deschidere. Pe urma intentionam sa le facem un disc si sa-i promovam", spune Covaci.

6 Mai 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 7 Mai 2009, 15:19
    Phoenix

    Geniali. Super formatie. Bravo Covaci

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod