Nico: "Imi place sa ma simt valoroasa pe scena"

Artista, care pe 13 mai, isi va lansa noul album "Love Mail", a acceptat sa ne vorbeasca despre acest proiect, despre concertul de lansare, despre doua dintre iubirile ei - teatrul si muzica, dar si despre oamenii pentru care ar face orice sacrificiu - membrii familiei.
Artista, care pe 13 mai, isi va lansa noul album "Love Mail", a acceptat sa ne vorbeasca despre acest proiect, despre concertul de lansare, despre doua dintre iubirile ei - teatrul si muzica, dar si despre oamenii pentru care ar face orice sacrificiu - membrii familiei. In continuare, un interviu in exclusivitate pentru Eva.ro.

La 40 de ani, vorbeste cu mandrie despre ea, nu-si ascunde varsta, se simte foarte bine in pielea ei. Face sport, este atenta la ce mananca si cea mai buna relaxare este sa stea in curtea casei, sa admire florile si sa se joace cu matele si cateii pe care ii are.

Pentru inceput sa gandesc sa vorbim putin despre cel mai recent album "Love Mail".

As putea sa vorbesc 10 mii de ore despre acest lucru si nu m-as satura pentru ca acesta este un album pe care l-am facut din suflet, eu impreuna cu sotul meu. Este un nou gen, muzica anilor '60, un pop-soul, este clar altceva.
Din punctul meu de vedere, acesta este genul care o reprezinta pe Nico. La acest album s-a lucrat cam 7 - 8 luni si are 10 piese. Exista si un negativ, pentru toti cei care vor sa cante aceasta piesa - "Love Mail".

Album intre doua povesti de dragoste...


De ce "Love Mail"?

Sa stii ca majoritatea textelor sunt scrise de Monique si chiar multe dintre ele se regasesc in viata ei. Acesta este si cazul piesei "Love Mail", care este de fapt o poveste a vietii ei. Ea a avut o relatie cu cineva, a suferit o depresie, zic eu, depresie care mi-a prins mie bine (rade). Asa s-a nascut "Love Mail" - un mesaj de dragoste pe mail. Dupa aceea, ne-am hotarat ca si titlul albumului sa fie tot acesta, chiar daca eu eram obisnuita ca albumele mele sa aiba un titlu in romana.
Cel putin asa s-a intamplat la primele doua albume, poate si din ideea ca oamenii sunt obisnuiti sa inteleaga ce asculta.

De ce ai ales tocmai ca aceasta piesa sa dea titlul albumului?

Pentru ca am considerat ca este piesa de referinta a acestui album, bineinteles impreuna cu o alta piesa scrisa cand Monique se afla in Berlin, unde s-a reindragostit.

Putem spune ca este un album intre doua povesti de dragoste?

Da, clar.

O sa existe un eveniment de lansare al albumului, un concert?

Bineinteles, va exista un eveniment la care mi-as dori din suflet sa fie foarte multa lume. Evenimentul se va petrece pe data de 13 mai, probabil ca si videoclipul se va lansa tot in acea seara. Voi avea doi invitati, nu voi dezvalui acum numele, dar pot spune cu certitudine ca va fi o seara deosebita.
Va fi si muzica si comedie, in asa fel incat lucrurile sa nu devina plictisitoare. De asemenea, publicul va putea asculta si un alt gen muzical, oferit de o prietena de-a mea.

Ne vorbeai mai devreme despre schimbarea de stil. Exista si o schimbare de componenta?

Aceasta schimbare de stil a venit odata cu schimbarea componentei trupei. Pot sa spun ca ne-am inmultit putin, pentru ca stilul acesta nu se poate canta decat cu trupa. Bine, se poate canta si cu negativ, dar te limitezi, nu este acelasi lucru. Trupa iti da voie sa fii altfel, sa improvizezi. Am piese pe album pe care le improvizez si ma bucura din suflet acest lucru, pentru ca nu mi-a placut niciodata sa fiu limitata, sa cant mereu acelasi lucru. Mie imi place sa ma reinventez tot timpul, muzical vorbind.


Trupa este formata din cinci baieti, cu care am mai colaborat pe la 16 - 17 ani, printre care bineinteles si Laurentiu Matei, sotul meu. Unul dintre ei este contrabasist la Filarmonica din Ploiesti, celalalt a mai cantat cu mine in adolescenta, tobosarul este nou pentru mine. Bogdan este, de asemenea, un chitarist desavarsit cu care am colaborat ani de zile.

Unde o sa fie concertul?

Concertul va fi in club Tribute, stiu ca aici au fost foarte multi artisti. Au sonorizare foarte buna.
5 Mai 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod