Nelly Furtado - artista cameleon - vine la Bucuresti

Pe 20 septembrie 2003, a nascut primul sau copil, o fetita, Nevis, al carei tata este DJ Jasper Gahunia. Numele fetitei provine de la insula pe care a fost conceputa. Artista si Gahunia s-au despartit in 2005, dar continua sa fie buni prieteni si impart responsabilitatea de a o creste pe micuta.

Cel de-al doilea album, "Folklore", pe care Nelly l-a dedicat fiicei sale, a fost lansat in noiembrie 2003, fiind mai putin bine primit fata de albumul de debut. Melodia "Forca", ale carei versuri sunt in engleza si portugheza, a fost imnul oficial al Euro 2004, organizat in Portugalia.

Dupa o pauza de trei ani, in data de 9 iunie 2006, Nelly Furtado a lansat albumul "Loose", care a readus-o in fruntea clasamentelor.

Desi multi au blamat-o pentru ca a renuntat la folk-ul si rock-ul din albumele precedente, pentru a se axa pe R&B si hip-hop, dar si pentru ca a adoptat o postura mult prea sexi pentru a-si vinde albumele, Nelly a facut ce a simtit la momentul respectiv, dupa cum a afirmat in multe interviuri.  
"Am ales cele mai suprarealiste si teatrale elemente ale muzicii anilor '80, lucruri care te imbie, intr-un fel, la visare. Albumul asta are ceva visceral... un fel de vibratie misterioasa! Imi doresc ca oamenii sa se refugieze in muzica si sa se elibereze!", a declarat artista.

Piese ca "Promiscuous", "All Good Things (Come to an End)" si "Meaneater" au devenit hit-uri, iar albumul a fost cel mai mare succes al ei de pana acum, clasandu-se pe locul 1 in mai multe topuri internationale. In general, albumul a primit recenzii pozitive, iar mixul Timbaland-Furtado a fost foarte bine primit de public, muzica fiind mai degraba pentru desfatarea corpului decat a mintii.

Dupa ce a declarat intr-un interviu ca este atrasa si de femei si ca este de parere ca toti oamenii sunt, in esenta, bisexuali, pe 6 iunie 2007, Nelly s-a logodit cu inginerul de sunet de origine cubaneza Demacio "Demo" Castellon, alaturi de care a lucrat la realizarea albumului "Loose".

Si pentru ca si-a dorit sa joace si in filme, in liceu facand parte dintr-o trupa de teatru, in februarie 2007, Nelly a debutat pe micile ecrane, aparand intr-un episod din serialul "CSI-NY", in rolul unei hoate, angajata sa fure din magazine. Si, cu siguranta, nu se va opri aici...

De curand, Nelly Furtado a lansat o noua versiune a piesei "In God's Hands", extrasa de pe albumul "Loose", pe care o interpreteaza alaturi de cantaretul american de country Keith Urban, castigator a numeroase premii Grammy. Printre colaborari, se numara si cea cu invingatorul Eurovision 2008, artistul de origine rusa Dima Bilan, piesa fiind inclusa in primul album al acestuia, care va fi lansat pe plan international.

In viitorul foarte apropiat, Nelly ii va darui o surioara sau un fratior micutei Nevis. Artista este insarcinata pentru a doua oara, tatal copilului fiind logodnicul sau, Demacio. La cei 29 de ani, Nelly Furtado va fi una dintre cele mai sexi mamici care au urcat sau vor urca vreodata pe scena de la B'Estfest.

Ce nu stiai despre Nelly Furtado...


  • Vorbeste engleza, portugheza, hindi si spaniola.
  • Este fan al surorilor Kylie si Dannii Minogue.
  • A invatat singura sa cante, ascultand albumele lui Mariah Carey.
  • Printre poetii preferati se numara si Michael Ondaatje, Allan Ginsberg si Jack Kerouac.
  • Daca ar fi un personaj de desene animate, i-ar placea sa fie Betty Boop, Road Runner sau Garfield, pentru ca si-a dorit mereu sa fie o pisica, sa doarma si sa manance toata ziua.
  • A fost o fumatoare inraita in adolescenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod