Naomi Watts, o actrita versatila

Pe Naomi Watts o poti vedea in filmul "Valul Pictat" ("The Painted Veil"), care a avut premiera pe marile ecrane din Romania in data de 16 martie 2007. Pelicula este una de dragoste, adresata tuturor celor care isi doresc sa faca o pauza in ritmul agitat si haotic al vietii cotidiene, retragandu-se intr-un spatiu de poveste, cu peisaje si o muzica absolut exceptionale, pentru care a si obtinut un Glob de Aur. O actrita versatila, care face din plin dovada talentului sau. Insa cine este Naomi Watts?...

Este foarte buna prietena cu Nicole Kidman, australianca de succes, la fel ca si ea. Desi se spune despre Naomi ca sta in umbra lui Nicole, vedeta a reusit sa se afirme datorita calitatilor sale deosebite si sa se impuna la Hollywood. Nu a avut parte de la fel de multa publicitate ca si Nicole, insa Watts merge pe drumul sau catre faima, pornind de la filme de buget mic si ajungand pana la povesti impresionante, cum ar fi "King Kong" (2005), pentru care a fost platita cu 5 milioane $.

Stilul actritei variaza in functie de personajele pe care le interpreteaza si ea insasi a declarat ca, din punctul sau de vedere, misiunea unui actor presupune ca acesta sa se piarda cu adevarat in pielea personajului pe care il interpreteaza. Astfel, vedeta a jucat in filme variate si a avut de la roluri in thrillere si filme de groaza pana la roluri complexe, in pelicule dramatice, de dragoste sau blockbustere cu efecte speciale. In fiecare dintre acestea, Naomi a aratat ca stie cu adevarat ce inseamna sa imprumuti "pielea" unui personaj.

Actrita se simte insa atrasa mai degraba de drama: "Descopar despre mine ca ma indrept mai mult spre drame. Ma intereseaza. In cartile pe care le citesc, in tablourile care imi plac, intotdeauna este vorba despre partea intunecata care ma atrage."

Acest lucru se leaga de o alta trasatura despre care vedeta crede ca apartine actoriei: "Durerea este un lucru atat de important in viata. Cred ca, in calitate de artist, trebuie sa experimentezi suferinta. Nu este suficient ca ai trait-o o data - trebuie sa o retraiesti. Din nou si din nou. Partea intunecata a vietii nu reprezinta un lucru peiorativ."

Traseu de succes

Naomi s-a nascut in Shoreham, Anglia, insa a crescut in Australia de la varsta de 14 ani. Watts a precizat intr-un interviu: "Ca sa fie foarte clar, sunt si englezoaica, si australianca. Oamenii cred mereu despre mine ca sunt suta la suta australianca, dar ma bucur ca britanicii ma revendica, la randul lor. Ma scot la licitatie."

Watts lucreaza in industria de divertisment de peste 15 ani. Dupa ce s-a mutat la Hollywood, a lucrat in mod constant la proiecte cinematografice, preluand pana si rolurile mici de care nu a fost foarte incantata. In legatura cu aceste prime incercari ale sale in lumea filmului, Watts a precizat: "Am foarte multe schelete in dulap, dar stiu cu ce sunt imbracate... Nu am de gand sa ma port ca si cum mi-ar fi rusine de tot ceea ce am facut pana acum."

Sansa i-a suras o data ce a obtinut rolul din controversatul film al lui David Lynch, "Mulholland Drive" (2001). Performanta sa din aceasta pelicula i-a adus aprecierea criticii, propulsand-o in fata marilor jucatori din showbiz-ul hollywoodian. La ora actuala, actrita a ajuns la nivelul la care isi poate alege singura rolurile pe care doreste sa le joace, iar abilitatile sale creative reusesc sa ii uimeasca pe regizorii alaturi de care lucreaza, pe criticii care o urmaresc, dar si sa ii incante pe cinefilii de pretutindeni. Naomi Watts se poate lauda cu filme deosebite, printre care se numara: "Ellie Parker", "The Ring", "I Heart Huckabees", "The Assassination of Richard Nixon", "We Don't Live Here Anymore" sau "21 Grams".

Watts nu dispera pentru ca nu a primit inca un premiu Oscar si nu crede ca acesta ar trebui sa fie un motiv de stres pentru ea: "Caut in continuarea aprobarea mamei mele - este cel mai important lucru pentru mine. Este vorba despre fetita din mine care nu se va maturiza niciodata."

Stiai ca?...

O parte a anilor copilariei si i-a petrecut in Anglesey, Tara Galilor, de unde provine mama sa.

Fratele actritei, Ben Watts, este un fotograf celebru, care locuieste in Statele Unite ale Americii din anul 1994. Parintii lor au divortat cand Naomi avea patru ani, iar tatal lor a murit cand actrita avea sapte ani.

Naomi si-a dorit sa urmeze calea actoriei dupa ce a vazut filmul "Fame" (1980).

Cand avea 18 ani, si-a incercat norocul si in modeling si a fost angajata de catre o agentie din Japonia. La varsta de 20 de ani, actrita ocupa functia de assistant editor la revista "Follow Me" din Australia. Dupa ce un prieten a implorat-o sa incerce actoria, a renuntat la slujba pe care o avea in momentul respectiv si nu s-a mai uitat niciodata in urma.

Mare iubitoare de animale, vedeta are un terrier Yorkshire, Bob.

Mancarea in care isi gaseste "alinarea" atunci cand este stresata este fasolea coapta - Naomi este vegetariana.

Sporturile sale preferate sunt fotbalul, boxul si tenisul.

Actritele sale preferate, vedetele care au inspirat-o sa ajunga acolo unde este astazi si despre care a marturisit ca nu s-ar satura vreodata sa le vada jucand, sunt Meryl Streep, Jodie Foster si Julianne Moore. In ceea ce priveste muzica, artistii si trupele sale favorite sunt Fiona Apple, Coldplay, Bjork, Radiohead, Cat Stevens si Pink Floyd. Un detaliu in plus, melodia pe care o are la telefonul mobil este piesa "Money" a trupei Pink Floyd.

L-a cunoscut pe Heath Ledger pe platoul de filmare a peliculei istorice "Ned Kelly" (2003) - cei doi au avut o relatie amoroasa pana in mai 2004. Starul a insotit-o la Oscarurile din 2004. Acum Naomi este insarcinata cu copilul lui Liev Schreiber, iar cele doua staruri se bucura de o relatie de dragoste extrem de frumoasa.

Prietena foarte buna cu Nicole Kidman, Naomi a hotarat sa o sprijine moral pe vedeta dupa ce aceasta s-a despartit de sotul ei, Tom Cruise. Watts s-a mutat o perioada de timp impreuna cu Nicole, pentru a-i fi alaturi in perioada de timp foarte dificila prin care a trecut. Aceeasi stransa legatura pe care o impartaseste cu Nicole Kidman a facut-o sa fie una dintre prezentele obligatorii de la nunta acesteia cu solistul de muzica country, Keith Urban.

In anul 2002, a fost numita de catre revista "People" drept una dintre Cele mai frumoase 50 de persoane din lume. In septembrie 2002, s-a clasat pe locul al 14-lea in topul Cea mai sexy vedeta de film, realizat de editia australiana a revistei "Empire". In martie 2003, a aparut pe coperta revistei australiene "Empire", ocupand un loc in topul Femeile Anului 2002.

In anul 2005, s-a clasat pe locul 76 in Topul Power in Entertainment al prestigioasei reviste "Forbes".

In decembrie 2005, a fost aleasa pe locul al treilea in topul realizat de publicatia "Entertainment Weekly", Entertainer-ii Anului.

In anul 2006, a ocupat locul 99 in topul revistei "FHM" Cele mai sexy 100 de femei din lume, ocupand totusi locul al doilea in topul editiei frantuzesti a aceleiasi reviste. Tot in 2006 s-a clasat pe locul al doilea in topul Celor mai dorite femei, publicat in editia englezeasca a publicatiei pentru barbati "FHM".

Regizorul David Lynch a rugat-o sa joace in filmul "Mulholland Dr." (2001) dupa ce i-a ales portretul dintr-o serie de poze ale mai multor actori.

A jucat in pelicula "Ellie Parker" (2001), pe care a si produs-o. Proiectul a devenit un film cult clasic despre o actrita care se straduieste sa dea lovitura la Hollywood si sa faca fata cosmarurilor si situatiilor ingrozitoare pe care le intalneste in viata. Pelicula a fost readusa "la viata" in 2005, la Festivalul de Film de la SunDance si a fost relansata in decembrie 2005.

A acceptat rolul pentru "21 Grams" (2003) fara ca anterior sa fi citit scenariul.

In 2005, a suferit un accident ingrozitor pe platoul de filmare a proiectului cinematografic "King Kong", din Noua Zeelanda. Naomi a cazut de la mare inaltime intr-un sant, spre groaza intregii echipe de filmare si a colegilor sai de film. Practica riguroasa de yoga a salvat-o, dupa cum ea insasi a marturisit, de posibilele efecte permanente ale acestui accident.

La premiera americana a blockbuster-ului "King Kong" (2005) a fost insotita de iubitul sau, Liev Schreiber.

Watts a fost prima alegere a regizorului Fernando Meirelles pentru rolul Tessa Quayle din "The Constant Gardener" (2005), insa actrita a refuzat rolul din cauza contractului semnat pentru "King Kong" (2005). In final, Rachel Weisz a fost cea care a primit rolul.

La filmari, Naomi se foloseste de o anumita melodie care o ajuta sa se pregateasca si sa intre in atmosfera fiecarei scene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod