Regina Elisabeta

Motivul pentru care Regina Elisabeta poartă mereu perle

Atracția Reginei Elisabeta a II-a pentru perle provine dintr-o tradiție de sute de ani a monarhiei britanice.

Indiferent de ocazie, Regina Elisabeta este vazuta rareori fara bijuteriile ei preferate – colierul din perle. „Perlele purtate de regine au o traditie de o mie de ani”, a declarat pentru People Leslie Field, autoarea cartii „The Queen’s Jewels”, „Erau foarte rare, frumoase si stralucitoare, iar cu cat le porti mai mult, cu atat stralucesc mai bine”, a explicat ea.

De la bijuterii cu o singura piesa pana la colierul cu sase perle pe care l-a primit cadou in timpul unei vizite in Qatar, suverana britanica detine o colectie ampla, dar cel mai mult ii place sa poarte o bijuterie de familie – un colier cu trei randuri de perle.

„Este colierul de care se simte cel mai apropiata, vrea sa poarte perle in fiecare zi, cum faceau si mama si bunica ei.

N-ar purta un colier din diamante daca ar merge la un dineu caritabil – este o traditie simpla ca o femeie sa poarte perle in timpul zilei”, a explicat Field.

O pasiune din tinerete


Regina a inceput sa poarte colierul realizat din perle si cu o incuietoare din diamant la scurt timp dupa ce a urcat pe tron. Il poarta in rarele aparitii la televiziune cand se adreseaza natiunii, asa cum a facut-o in aprilie, cand a vorbit despre criza provocata de coronavirus. L-a purtat si la inceputul lunii august, in timpul unei intalniri virtuale cu membrii Fortelor Armate si, mai recent, la ceremonia de casatorie a Printesei Beatrice.

Fost editor al publicatiei Tatler care detine cea mai mare arhiva din lume de fotografii cu bijuteriile regale, continand peste 150.000 de imagini, Field spune pasiunea reginei pentru perle s-a aprins in tinerete, gratie unei traditii de familie inceputa de stra-strabunica sa, Regina Victoria.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

12 August 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod