Morții anului 2012. Șerban Ionescu s-a stins din viață după o boală chinuitoare

Oameni mari, artiști impresionanți care ne-au încălzit inimile de atâtea ori, veritabili monștri sacri pe care i-au aplaudat generații de spectatori și i-am admirat pe scenă sau pe ecran, ne-au părăsit în acest an. Ne-am obișnuit să-i simțim eterni, să-i știm de neînlocuit și de neuitat. Trecem de 2012 fără multe personalități puternice. Ne rămân numele lor uriașe și trecutul lor, care ne-au marcat pentru totdeauna.

1 din 11

Șerban Ionescu, înmormântat cu onoruri militare

Actorul a încetat din viaţă în seara zilei de 21 noiembrie, la Spitalul Floreasca, după o suferință chinuitoare.

Șerban Ionescu avea 62 de ani și fusese diagnosticat cu scleroză amiotrofică, o boală incurabilă, după ce inițial s-a crezut că el suferea de borelioză, afecțiune ce ar fi fost provocată de mușcătura unei căpușe. Cu o zi înainte, actorul a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat.
Șerban Ionescu a mai fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din 18 septembrie până în 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare în vederea asigurării unei alimentaţii complete.

La jumătatea lunii august, actorul s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit şi unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, maladie constând într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.
Boala cu care a fost diagnosticat iniţial Şerban Ionescu, borelioză, prezintă o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectând la rândul ei muşchii şi alte organe şi provocând probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia.

Șerban Ionescu a fost înmormântat sâmbătă, 24 noiembrie, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare şi în aplauzele a sute de persoane - colegi de breaslă şi oameni simpli. După oficierea slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost scos din biserică, fiind purtat de militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi întâmpinat cu un nou val de aplauze. Printre cei aflaţi în mulţimea adunată la Cimitrul Bellu au putut fi văzuţi Ion Caramitru, Mircea Albulescu, Ducu Darie, George Ivaşcu, Marius Bodochi.

30 Decembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod