Monica, o prezentatoare care spune lucrurilor pe nume

Monica Puiu este prezentatoarea noului show tv de la Prima (ce va fi lansat luni, 5 aprilie) - intitulat tot "Monica". Nascuta in zodia Gemenilor, la Brasov, in urma cu 30 de ani, ea se adapteaza usor situatiilor de criza si crede ca a fost aleasa la emisiune pentru ca este o prezenta agreabila, are o personalitate exuberanta si spontaneitate.

"Monica" a fost gandit ca un talk-show educativ, difuzat zilnic de la 16,45, care va prezenta situatii conflictuale simple, realiste, in care se poate regasi un om obisnuit. Scopul este acela de a invata din greselile celorlalti, de a vedea cum reactioneaza oamenii in situatii similare sau chiar identice cu cele ale experientei auditorului. In functie de subiect, invitatii vor fi: psihologi, asistenti sociali, asistenti maternali sau chiar "VIP-uri", care au trecut prin situatii similare si au gasit solutii pentru a rezolva problemele. Emisiunile vor fi structurate pe diferite teme specifice, de genul: procese intre vecini sau rude, probleme conjugale, hobby-uri ciudate, problema homosexualitatii, discriminare, droguri, mirajul occidentului etc.

Ce noutati aduce noua emisiune fata de ce exista pe piata in prezent?
Sinceritate in primul rand.
Ne luam subiectele din viata oamenilor obisnuiti si ne ocupam de probleme reale. Este prima emisiune din Romania care nu accepta "puneri in scena" si nu plateste pentru aparitia in fata camerelor de luat vederi.

Crezi ca se potriveste temperamentului si viziunilor tale?
Categoric, pentru ca dintotdeauna mi-a placut sa spun lucrurilor pe nume si sa scot adevarul la lumina.

Ce anume asigura succesul emisiunii din punctul tau de vedere?
Implicarea emotionala atat a invitatilor cat si a echipei care realizeaza aceasta emisiune.

Care au fost atuurile tale in alegerea ca prezentatoare a acestei emisiuni?
Prezenta agreabila, personalitatea exuberanta si spontaneitatea.

Ai mai cochetat cu presa pana acum? Ce ti-a placut cel mai mult?
Am zece ani de presa la activ... Televiziunea mi-a placut cel mai mult pentru ca imi permite sa ma pun in valoare ca prezenta scenica - gestica, mimica.

Esti adepta unei vieti de familie? Care sunt avantajele si dezavantajele unui mariaj in viziunea ta?
Sunt adepta unei vieti de familie adaptata la structura si cerintele societatii moderne, pastrand totusi filonul clasic.
Echilibrul afectiv-emotional pe care il confera casnicia ar fi marele avantaj al unui mariaj. Din pacate la momentul actual cariera imi consuma tot timpul fizic.

Ai vreun prieten in prezent? De cat timp sunteti impreuna?
Din pacate nu mai am nici un prieten de ceva vreme. Probabil ca tot cariera este de vina.

Cum te intretii? Ce faci pentru frumusetea ta fizica dar si pentru cea interioara?
Alerg 14 km zilnic si citesc S. N. Lazarev "Diagnosticarea Karmei: Karma pura", 8 volume.

Ce-ti place sa faci in timpul liber?
Aerobic, miscare, tenis si baie - am o intreaga tehnologie de abordare a relaxarii - 2-3 bai pe zi - de energizare, de relaxare, cu uleiuri aromate etc.

Ai practicat vreun sport de performanta?
Da, gimnastica ritmica.

Cum te vezi peste 20 de ani (din punct de vedere profesional dar si familial)?
Cu un super cabinet de psihoterapie, avand in vedere ca sunt psiholog ca baza de pregatire profesionala, si intr-o deplina armonie cu sotul si cei 3 copii pe care ii doresc.

Crezi in potrivirea oamenilor dupa semnele astrale?
Da, foarte tare.
In studiul parapsihlogiei pe care l-am demarat in cadrul unor cursuri pe care le-am frecventat, am ajuns la concluzia ca exista o conlucrare stransa intre numerologie, astrologie, bioenergetica.

Care sunt personalitatile pe care le admiri cel mai mult si de ce?
Nu obisnuiesc sa-mi creez modele existentiale care au cariere reusite sau familii implinite. Cred in soarta si accept ca atare fiecare episod existential.

Cum reusesti sa te descurci in situatii limita?
Am o foarte mare putere de adaptare la conjuncturi, fie ele si potrivnice sau de criza, imi ascult instinctul si actionez in consecinta.

Esti o fire emotiva? Fricoasa? Curajoasa?
Nicidecum. Acestea sunt chiar cateva dintre atributele ce nu apartin coeficientului meu existential.

Esti posesiva sau geloasa intr-o relatie?
Sunt foarte pasionala, daca asta inseamna din cand in cand posesivitate si gelozie, inseamna ca da, sunt pe alocuri. Ponderat.

Iti place sa gatesti?
Din pacate timpul fizic, necesar unui astfel de exercitiu de relaxare, asa cum consider eu gatitul, nu imi permite sa cheltuiesc momente pretioase in aceasta directie.
Ma multumesc cu salatele, la a caror combinatie ma pricep din ce in ce mai bine.

Ce anume iti place cel mai mult in viata? Ce te impresioneaza cel mai tare? Ce detesti la oameni, dar mai ales la barbati?
Un gust dulceag imi aduc in viata reusitele, mai ales bucuriile mici si dese. Sunt deseori impresionata de suferinta reala a celor din jur, de tragismul si dramatismul vietii reale de zi cu zi. La barbati, detest "imbrobodeala" cu care unii dintre ei se muncesc sa-si atinga scopul. Eforturi cheltuite fara rezultate cel putin in ceea ce ma priveste.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod