Michael Bolton - un concert fabulos, prin care l-a "inviat" pe Frank Sinatra

"Vreau sa iasa foarte bine, ca sa ma mai chemati si altadata". Asa ne-a spus Michael Bolton in cadrul conferintei de presa care a precedat concertul sustinut in luna noiembrie a anului 2005, la Sala Palatului. De asemenea, mentionase ca va raspunde cu placere unei eventuale invitatii ulterioare.

Din ambele puncte de vedere, s-a tinut de cuvant: atunci ne-a oferit un spectacol grandios, iar cand a fost invitat din nou - de data aceasta, la Brasov - a raspuns afirmativ si a sustinut, iarasi, un concert extraordinar.

"Pentru un artist, cea mai mare satisfactie este aceea de a vedea ca publicul il apreciaza si indrageste melodiile sale. Este foarte emotionant si, in Romania, am simtit acest lucru din plin. Tocmai de aceea am primit cu bucurie invitatia de a canta din nou aici", a precizat Bolton la inceputul conferintei de presa. "Nu am mai fost niciodata la Brasov si imi place foarte mult acest oras. O alta mare satisfactie pe care ti-o aduce munca aceasta consta in faptul ca-ti ofera oportunitatea de a vedea mereu locuri noi si de a face permanent cunostinta cu stiluri de viata si mentalitati ale oamenilor de pretutindeni", a adaugat artistul.

Michael Bolton si-a amintit ca, in anul 2005, Romania se afla in plin proces de negociere in vederea aderarii la Uniunea Europeana. "Ma bucur foarte mult pentru poporul roman.
Ati reusit, iar acest lucru este minunat. Romania se afla in fata unui nou inceput, si toate sansele sunt de partea voastra", a mentionat cantaretul.

Dezinvolt, artistul nu s-a ferit sa raspunda si intrebarilor mai delicate, precum cea care se referea la o perioada foarte dificila a vietii sale. "Cred ca era prin 1999... Ajunsesem in incapacitate de plata - cecurile semnate de mine nu mai erau valabile. Situatia era cu atat mai grava cu cat eram casatorit si aveam trei fete. Locuiam in chirie si nu-mi mai puteam permite sa platesc. A venit intr-o zi proprietarul locuintei si mi-a spus 'Imi pare rau, dar va trebui sa plecati'. Au fost niste momente cumplite pentru mine, mai ales ca 'miroseam' succesul, era atat de aproape si nu-l puteam atinge".

Roata s-a intors insa, iar astazi Michael Bolton este unul dintre cel mai bine cotati interpreti si compozitori la nivel mondial. A vandut peste 52 milioane de albume si single-uri, a castigat doua premii Grammy pentru cel mai bun artist si sase premii American Music, precum si alte distinctii. Neobosit si in perpetua cautare de provocari in domeniu, anul acesta a lansat un nou album, pe care dorea sa-l realizeze demult...

"Bolton Swings Sinatra" - un vis devenit realitate

"De cativa ani, am o lista de proiecte pe care-mi doresc sa le realizez, iar pe locul intai se aflase un album cu piese ale lui Frank Sinatra.
Il admir foarte mult, a fost un compozitor si un cantaret incredibil. In cantecele sale se afla atat de multa forta si, in acelasi timp, tandrete si vulnerabilitate...".

Melodiile selectate au fost reorchestrate, iar artistul ne-a marturisit ca inregistrarea acestora s-a desfasurat neasteptat de repede si de eficient. "Am ales o serie de piese care se preteaza cel mai bine stilului meu si pe care, de altfel, le indrageam din copilarie. Totul a decurs rapid, de parca nu asteptam decat prilejul pentru a face acest lucru", a povestit Bolton, care a adaugat: "Diseara, il veti auzi pe Frank Sinatra".

Un recital magnific...

Concertul a inceput cu o intarziere de un sfert de ora, dupa recitalul sustinut de Paula Seling. Imbracat in blugi, camasa alba si un sacou de catifea, Michael Bolton si-a facut aparitia pe scena in acordurile piesei "Go The Distance" si si-a inceput recitalul cu melodia "Love is a Wonderful Thing".

Multi dintre noi am venit langa scena si am inceput sa cantam impreuna cu el. Urmatoarele doua piese din spectacol, "Soul Provider" si "To Love Somebody" au electrizat atmosfera. Aproximativ 7000 de oameni prezenti (i-am inclus aici si pe cei care au urmarit spectacolul din exteriorul stadionului) il aclamau si fredonau, iar blitz-urile aparatelor de fotografiat si ale telefoanelor mobile licareau in continuu.
Recitalul a continuat cu arhicunoscutele melodii "Time, Love and Tenderness", "When a Man Loves a Woman" si "Georgia on My Mind".

"Multumesc", a spus Bolton in limba romana si s-a retras pentru a-si schimba costumatia, lasandu-i pe instrumentisti sa intretina atmosfera. A revenit intr-un costum negru, explicandu-ne ca s-a imbracat astfel in vederea urmatoarei parti din concert - respectiv, cateva piese de pe albumul "Bolton Swings Sinatra": "That's Life", "New York, New York", "Night and Day", precum si "Fly Me to the Moon".

Pentru a treia oara, Michael Bolton a disparut in culise, schimbandu-se in tricou si blugi. Intorcandu-se aproape imediat, a adus o chitara electrica, de care s-a folosit la piesa "Rock Me All Night Long". In continuare, a interpretat hit-ul "Steel Bars", iar dupa aceea a parasit scena impreuna cu orchestra, facandu-ne un semn de ramas-bun. Nimeni nu si-a parasit insa locul, publicul continuand sa aplaude si sa-i scandeze numele. Raspunzand chemarilor noastre, Bolton a revenit pentru bis, fiind numai cu pianistul.

"Pentru acest cantec, voi avea nevoie de ajutorul vostru", ne-a spus Michael Bolton, iar acordurile de inceput ale melodiei "How Am I Supposed to Live Without You?" au fost intampinate cu explozie de entuziasm.
Intreg stadionul a cantat la unison, iar artistul a venit la marginea scenei pentru a strange mainile indreptate spre el si a primi florile oferite.

"Inca o melodie si gata, bine?". Ultima piesa a serii, "Said I Loved You, but I Lied", pentru care au revenit toti instrumentistii, a desavarsit concertul. Nu stiu ce ne-am mai fi putut dori in acele momente. La final, Michael Bolton ne-a multumit inca o data si a plecat, iar faptul ca iesirea sa din scena s-a produs de data aceasta tot pe acordurile piesei "Go The Distance" ne-a dat de inteles ca, intr-adevar, spectacolul s-a incheiat.

Concluzii...?

"Nu de foarte multe ori in viata ai ocazia sa vezi un asa artist", a declarat unul dintre spectatorii prezenti. Cu atat mai mult, aceia dintre noi care am fost si la concertul din urma cu doi ani, ne putem considera privilegiati. Michael Bolton este un artist Mare, al carui destin se poate caracteriza printr-un vers ce constituie o adevarata lectie de viata: "I will find my way, if I can be strong" ("Go The Distance"). O pledoarie pentru pasiune si curaj, pentru ca toti sa incercam sa ne depasim conditia in permanenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod