Meghan Markle, pe urmele Reginei: Poate să nască acasă, la conac

Meghan Markle ar prefera să nască la conacul Frogmore pentru a se bucura de mai multă intimitate


Presa insulară a scris săptămâna trecută că ducii de Sussex doresc o implicare minimă a doctorilor familiei regale, chirurgii ginecologi Alan Farthing și Guy Thorpe-Beeston, considerați cei mai buni în domeniu. "Când e vorba de naștere, fiecare femeie trebuie să decidă așa cum este mai bine pentru ea și pentru copilul ei. Echipa Reginei va fi implicată, dar nu s-a decis cât de mult", a declarat o sursă citată de Daily Mail.

Dacă va fi o naștere acasă, atunci implicarea redusă a specialiștilor Reginei este explicabilă, ei fiind prezenți doar pentru a confirma că bebelușul este sănătos.

Nașterile acasă reprezintă doar 2,3% (una din 40) din totalul celor înregistrate în Anglia și sunt în general asistate de o moașă locală. Comunitatea moașelor este înregistrată și coordonată de Ministerul Sănătății, dar există și posibilitatea de a apela la o moașă independentă, pentru un tarif cuprins între 2.000 și 5.000 de lire sterline, notează cotidianul britanic.

Meghan trebuie, totuși, să țină seama de faptul că pentru femeile aflate la prima sarcină, nașterea acasă prezintă riscul unor probleme serioase pentru copil - de la o rată de risc de 5 la 1.000 de cazuri înregistrate în spitale, la o rată de 9 la 1.000 de nașteri acasă.


Nașterea acasă este în general considerată o opțiune sigură dacă gravida a mai avut un copil și nu au fost complicații la nașterea acestuia, dar nu este recomandată în cazul femeilor care se află la prima sarcină, întrucât pot surveni complicații care necesită cezariana sau extragerea cu forcepsul, operații care pot fi efectuate doar la spital.

În ultimii ani, autoritățile medicale au încurajat nașterile la domiciliu, nu doar pentru că sunt soluții mai ieftine pentru sistemul de sănătate, ci și pentru că elimină stresul și zgomotul dintr-o maternitate, iar femeile sunt mai relaxate dacă nasc în mediul lor.
Multe gravide preferă, însă, siguranța unei clinici sau spital public, unde există personal specializat și toate dotările pentru o intervenție de urgență în cazul apariției unor probleme. Potrivit celor mai recente date statistice, doar 2,1% din femeile însărcinate din Anglia și Țara Galilor au născut la domiciliu în 2017.

Pe de altă parte, familia regală britanică are o lungă tradiție a nașterilor acasă. Regina Mamă a născut-o pe Regina Elisabeta pe 21 aprilie 1926 la reședința din Londra a părinților ei. La rândul său, Regina Elisabeta a II-a i-a adus pe lume pe Charles, Anne, Andrew și Edward la Palatul Buckingham sau la Clarence House.



Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod