Mărturia unui criminalist despre accidentul în care a murit Lady Diana: Prințesa a avut o rană mică, dar în locul nepotrivit

Dr. Richard Shepherd scrie în cartea sa că moartea Prințesei Diana este explicată complet de probele pe care le-a analizat și este de acord cu concluziile anchetei


Shepherd scrie că Diana a suferit o rană relativ ușoară în raport cu forța impactului și era conștientă când au intervenit paramedicii: "De fapt a avut doar câteva oase rupte și o mică rană la piept, dar asta a inclus și o mică leziune a unei vene dintr-un plămân. Pentru serviciul de ambulanță, ea a părut inițial rănită dar stabilă, mai ales pentru că era capabilă să comunice.

Toți s-au concentrat pe Rees-Jones, dar vena sângera în pieptul ei."

Criminalistul povestește cum a murit Diana: "În ambulanță, ea și-a pierdut treptat cunoștința. Când a suferit un stop cardiac, s-au făcut toate eforturile pentru resuscitarea ei, iar la spital a intrat direct în operație, au identificat problema și au încercat să-i opereze vena. Dar, din păcate, a fost prea târziu. Perioada inițială în care și-a pierdut cunoștința și supraviețuirea inițială după un accident sunt caracteristice unei hemoragii a unei vene vitale."

"Din punct de vedere anatomic, aceasta este ascunsă adânc în centrul pieptului.
Desigur, venele nu pompează sângele cu presiune atât de mare ca arterele. Sângerează mult mai încet. De fapt, sângerează atât de încet, încât identificarea problemei este destul de grea. Și dacă este identificată, operația este și mai dificilă"
, arată expertul. "Rana ei este atât de rară, încât în toată cariera mea nu cred că am mai văzut una", subliniază el. Adică în 23.000 de cazuri.

În opinia sa, moartea prințesei este o situație tipică de genul "Dacă", iar Diana ar fi scăpat cu viață din acea coliziune doar în câteva circumstanțe.
"Rana Dianei a fost una mică - dar în locul greșit. Moartea ei este un exemplu clasic despre cum se spune după aproape fiecare deces: dacă. Dacă ar fi lovit scaunul din față într-un unghi puțin diferit. Dacă ar fi fost aruncată în față cu 16 kilometri pe oră mai încet. Dacă ar fi fost băgată imediat în ambulanță. Dar cel mai mare dacă, în cazul Dianei, n-a fost sub controlul ei. Dacă ar fi purtat centură de siguranță. Ar fi fost prinsă, probabil ar fi apărut în public după două zile cu un ochi vânăt, probabil ar fi respirat mai greu din cauza coastelor fracturate și ar fi durut-o brațul rupt (...)".

"Patologia morții ei este, cred, indiscutabilă.
Dar în jurul acelei mici, fatale tăieturi dintr-o venă pulmonară au crescut atât de multe fapte, unele dintre ele suficient de neclare pentru a permite înflorirea unei multitudini de teorii. Dar eu sunt de acord pe deplin cu concluziile anchetei. A fost un accident tragic"
, conchide Shepherd în cartea sa.



Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod