Mark Wahlberg, un talent cu personalitate

Il poti vedea pe marile ecrane romanesti in cea mai recenta productie a lui Martin Scorsese, "The Departed" ("Cartita"), 2006, unde joaca alaturi de Leonardo DiCaprio si Matt Damon. Asa cum ne-a obisnuit pana acum, este baiatul rau de la Hollywood, care "musca", dar profesionist si talentat... S-a lansat in show-biz ca membru al trupei originale New Kids On The Block, a fost apoi rapp-erul Marky Mark, imaginea liniei de lenjerie intima masculina Calvin Klein, iar acum este extrem de talentatul actor Mark Wahlberg... Iata cateva dintre cele mai trasnite intamplari prin care a trecut artistul...

In ciuda unui trecut tulbure, cu foarte multe betii si consum de droguri, Mark Wahlberg a reusit pe cont propriu sa devina unul dintre numele apreciate de la Hollywood. S-a remarcat in rolurile facute in filmele "Basketball Diaries" (1995), "Fear" (1996), "Boogie Nights" (1997), "The Big Hit" (1998), "Three Kings" (1999), "The Perfect Storm" (2000), "Rock Star" (2001), "The Truth About Charlie" (2002), "The Italian Job" (2003) si recentul "The Daparted" (2006). Totusi viata nu i-a fost usoara, iar Wahlberg a marturisit la un moment dat: "Fratii mei m-au invatat sa ma droghez cand aveam 10 ani. S-au gandit ca este amuzant...".

Insa trebuie sa recunoastem ca atunci cand esti faimos, viata iti rezerva foarte multe surprize si multe dintre acestea sunt placute. Sau, cel putin, te alegi cu intamplari interesante...

Povesti de la filmari...

In timp ce se pregatea pentru rolul sau din "Pride and Glory" (2002), Mark Wahlberg s-a ingrasat mancand in fiecare dimineata, la ora 2, mai multi hamburgeri, dupa care se culca la loc. Nu mai este nevoie sa spunem cat de scos din sarite a fost in clipa in care a descoperit ca proiectul a fost anulat si ca trebuie sa slabeasca in jur de 35 de kilograme pentru urmatorul sau rol, Charlie Croker, din pelicula "The Italian Job", regizata de F. Gary Gray...

Distributia filmului lui Tim Burton, "Planeta Maimutelor", a avut foarte mult de furca din cauza machiajului special exagerat. Spre exemplu, nu puteai sa mananci decat uitandu-te in oglinda. Si asta pur si simplu pentru ca, asa cum a explicat actrita Helena Bonham Carter, "nu aveai nici o idee unde iti este gura!".

De asemenea, actorilor li s-a adus la cunostinta faptul ca au fost utilizate lipiciuri inflamabile pentru a aplica machiajul si li s-a explicat si cat de usor este sa ia foc intreg costumul si machiajul: "Fiti atenti cand va aprindeti tigara - o sa va pierdeti fata."

Iar Mark Wahlberg a aflat pe pielea lui cat de usor poate lua foc machiajul, in timp ce filma o scena in care alte personaje aruncau in el cu "mingi de foc". Figurantii imbracati in costume de maimute ar fi trebuit sa arunce cu aceste mingi in flacari in directia lui, dar totusi sa rateze. Insa la a zecea dubla, actorul a fost lovit de doua ori, iar hainele i-au luat foc. "Mark era la propriu in flacari.", si-a amintit mai tarziu Bonham Carter. "Insa eram aproape de un lac - si focul a fost stins destul de repede."

Wahlberg a aflat mai tarziu care a fost, de fapt, sursa intregii sale nenorociri: "Cascadorii incercau sa vada cine arunca mai aproape de mine, iar oricine ma nimerea primea 100 de dolari!".

Nu a fost o productie cinematografica prea usor de realizat pentru Mark... Pe platoul de filmare, Wahlberg a fost "batut" de doi dintre cimpanzeii reali folositi pentru filmari. Cimpanzeii, care sunt de cateva ori mai puternici decat fiintele umane, au devenit gelosi si l-au "repezit" in clipa in care Mark a intampinat-o pe Bonham Carter cu o imbratisare.

Mai mult decat atat, Mark Wahlberg a fost si sursa de glume pentru intreaga echipa de filmare a "Planetei Maimutelor". "M-am trezit in pat cu un cimpanzeu.", a marturisit actorul la ceva timp dupa lansarea peliculei. Totusi filmarea acestei scene obscene a fost o adevarata noutate pentru regizorul Tim Burton: "Cred ca nu am fost pe platou in acea zi.", a glumit el. "Poate ca eram dupa cafea."

In timpul realizarii productiei "The Italian Job", Mark filma o scena intr-un Mini Cooper, cu Charlize Theron pe post de sofer. Nu a fost insa o alegere prea fericita, iar Wahlberg nu a avut deloc cuvinte de lauda pentru stilul de condus al actritei: "Am vomitat peste tot."...

Pentru pelicula "Boogie Nights", actorul a interpretat rolul lui Eddie Adams, devenit Dirk Diggler, star de filme porno, un personaj al carui... "talent" masura aproape 33 de cm... In timpul probelor pentru rolul principal, Wahlberg i-a spus regizorului Paul Thomas Anderson: "Am cu 2 cm si jumatate mai mult decat Leo DiCaprio." La momentul respectiv, fostul Marky Mark si-a expus "suplimentul" de centimetri si a obtinut rolul.

Actorul si-a amintit apoi cu rusine de momentele in care penisul sau a fost examinat la prima intalnire de productie, de catre oamenii din echipa de machiaj, de la garderoba si efecte speciale - 25 de persoane, in total..., dar si de momentele in care ceilalti barbati il masurau din priviri, la toaletele publice...

Wahlberg a fost intrebat apoi daca proteza care se vede in prim-planurile filmului este chiar "treaba" adevarata. "Oamenii m-au mai vazut in lenjerie intima pana acum, ca model pentru Calvin Klein.", a replicat starul. "Imi imaginez ca ar fi destul de dificil sa ascund ceva de genul asta!".

Jumatate de ora dura ca proteza de penis sa fie atasata si aceasta s-a dovedit a fi o adevarata lectie de autocontrol pentru Mark: "Aveam 'un tip care imi aranja penisul' (un tehnician de la efecte speciale).", a explicat el la un moment dat. "Imi asezau penisul si lipeau apoi proteza peste el. Nici macar nu puteam sa ma duc la toaleta. Tineam proteza toata ziua."

Ce anume a crezut mama lui Mark despre acest film? "Mi-a placut la nebunie.", a declarat aceasta. "Cred ca tot ceea ce a existat in film trebuia sa fie."

Si, pentru ca tot suntem la acest subiect, sa nu uitam ce spunea Wahlberg cu mult inainte de aparitia in "Boogie Nights" - faptul ca exista trei lucruri pe care nu le-ar face niciodata pe marele ecran: sa danseze, sa cante si sa se dezbrace. In aceasta productie insa, le-a facut pe toate trei...

Personalitatea unui baiat dur...

La varsta de 16 ani, un Mark Wahlberg "afumat" si foarte drogat, a spart un magazin si a agresat fizic un vietnamez, caruia i-a scos un ochi cu un carlig pentru carne, dupa ce l-a etichetat drept "galbejit"... Acuzat de tentativa de omor, viitorul star a "aterizat" la Penitenciarul Plymouth, unde a fost incarcerat 45 de zile dintr-o pedeapsa cu suspendare de doi ani. Wahlberg s-a trezit la realitate intr-un mod foarte dur: "Asta era prima oara cand intram la inchisoare, la sectiunea nou-venitilor. M-am trezit. Tipul asta (colegul sau de celula) avea sani! Era un cubanez care avea tatuaj pe partea interioara a buzei de jos. Am vazut prea multe acolo... Unele lucruri nici nu se pot spune."

Printre "hobby-urile" din perioada copilariei lui Wahlberg, putem trece "la dosar": comercializarea drogurilor si furtul de masini. Vinerea era dedicata unei "actiuni speciale" - pustiul ii astepta pe muncitorii irlandezi in constructii sa se intoarca din baruri, beti morti, si sa lesine pe strada, ca sa le poata "fura verighetele de pe degete"...

In august 2003, presa americana relata: "Mark Wahlberg este ingrozit de rechini, chiar si de cei falsi. In timp ce repeta o scena pentru filmul 'The Perfect Storm', baiatul rau al Hollywood-ului si-a prins piciorul in gura unui rechin robotizat. Zbieretele sale au fost atat de realiste, incat regizorul Wolfgang Petersen a dat drumul la filmare."

Si, pentru ca tot vorbim despre "clasicul" Mark Wahlberg, iata o patanie tipica starului. Intr-o zi, in timp ce se afla in masina impreuna cu regizorul Penny Marshall, actorul a deschis geamul masinii si a intrebat cateva fete dintr-un autovehicul apropiat daca il pot ajuta cu niste indrumari. "Spre unde?", au intrebat ele. Ce a raspuns Mark? "Spre casa voastra!".

Wahlberg are o personalitate "naravasa" si, stiind acest lucru, regizorul Marshall s-a simtit obligat sa ii dea sfaturi, intre dublele filmate pentru "Renaissance Man": "Marky, trage-ti pantalonii pe tine!". Aceasta si pentru ca, o patanie celebra, Wahlberg si-a dat pantalonii jos in timpul unui spectacol la Magic Mountain, un parc tematic din Southern California...

In 2001, actorul a fost dat in judecata de catre un barbat care afirma ca a fost batut de fostul rapper, in fata restaurantului Serafina, din New York. Ironic, barbatul fusese anterior angajatul lui Wahlberg - pe post de bodyguard!

Printre tatuajele lui Wahlberg se numara: Tweetie-Pie si Sylvester pe picior, Bob Marley pe bratul stang, initialele sale pe bratul drept si un rozariu in jurul gatului.

Actorul a fost intrebat de ce a incetat sa fie imaginea liniei de lenjerie intima pentru barbati Calvin Klein. "A fost bine o perioada", a explicat starul, "insa, pana la urma, m-am saturat de oamenii care se uitau la slitul meu si intrebau: 'Hei, ce e intre tine si boxerii astia Calvin, tipule?'".

Dupa plecarea sa din trupa de baieti New Kids On The Block, Wahlberg a afirmat ca veselia membrilor formatiei a intrat in conflict cu natura sa mai dintr-o bucata si ca acesta a fost motivul despartirii drumurilor lor. Insa adevarata problema a fost faptul ca vocea sa "a spart timpanele" producatorilor: "Am fost dat afara", a explicat el mai tarziu, "pentru ca nu puteam sa cant".

Cea mai ciudata intalnire a sa cu fanii? "Eram la toaleta barbatilor, intr-un club", a replicat starul, "si cateva fete au deschis usa si au bagat hartie pe dedesubt, cerandu-mi un autograf. As putea macar sa ma spal pe maini?...".

In ciuda tuturor acestor lucruri, Mark Wahlberg este un adevarat profesionist. Intamplarile neplacute l-au invatat sa lupte si sa isi construiasca viata si cariera pe propriile puteri, un lucru care se observa atat de clar in toate proiectele sale din prezent.

Actorul a fost distribuit in rolul Bobby Shatford, membru al echipajului condamnat la moarte de pe ambarcatiunea Andrea Gail, in filmul inspirat de fapte reale regizat de Wolfgang Petersen, "The Perfect Storm".

Extrem de serios, constiincios si responsabil pentru tot ceea ce inseamna meseria sa, Wahlberg a mers in Gloucester cu trei saptamani inainte de inceperea filmarilor, unde s-a intalnit cu familia lui Shatford si chiar a locuit in camera acestuia. Era vital pentru el ca persoanele dragi lui Bobby sa considere ca interpretarea sa este cat mai plina de acuratete si de respect posibil.

Pentru a intra si mai bine in rol, a plecat la pescuit si chiar a curatat pestii prinsi, in timp ce adevaratii profesionisti ii priveau amuzati neindemanarea perseverenta... Atat de rau i s-a facut din pricina acestui lucru, incat a vomitat in timpul filmarilor, un lucru de care colegul sau, George Clooney, a facut mare haz. "A fost o pacoste sa fii ud mereu", a povestit Clooney mai tarziu, "dar nu era periculos. A fost periculos cu Mark, pentru ca putea sa vomite la cinci metri de tine si tot sa te nimereasca." Tot timpul insa, Wahlberg a pretins ca astfel de incidente s-au datorat sushi-ului prost preparat...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod