Marius Manole aduce Gala Hop în Pod la Historia

Gala Hop în Pod se va desfășura în perioada 26 octombrie-1 noiembrie în localul La Historia, mai cu seamă în podul acesteia, situat pe strada Sf. Dumitru nr 3. Gala Hop în Pod înseamnă spectacole zilnice prezentate de actorii câștigători ai Galei tânărului actor de la Costinești din septembrie 2013. Spectacolele încep de la ora 21:00.

Gala Hop în Pod vine în întâmpinarea generației tinere de actori și își dorește să facă posibilă întâlnirea talentelor profesioniste, aflate la început de drum, cu marele public din Capitală.

Gala Hop în Pod este o inițiativă a actorului Marius Manole, care  făcut parte din juriului Galei Tănărului Actor, acest proiect fiind susținut de doamna Oana Pellea, care a fost președintele juriului Galei Tânărului actor și de directorul artistic al Galei, regizorul Radu Afrim.

Marius Manole despre Gala Hop în Pod: Mi-a venit ideea de a face Gala Hop în Pod pentru că am promis acolo la Gala Hop de la mare că o să încercăm să facem ceva și practic pentru oamenii ăstia, nu numai să lăsăm doar la nivel de idei și de concept Gala Hop, care anul ăsta și-a propus să fie spectaculoasă.  Am vrut cu tot dinadinsul ca și cei din București să vadă și ei tot ce am văzut noi acolo la Costinești. Pe noi ne-a bucurat foarte tare și sper să bucure și publicul din București.

Sunt actorii noștri tineri, foarte tineri, sunt viitorii mei colegi, și cred că merită atenție, ca după-aia să nu ne mai plângem că nu avem o generație care vine în spate și că vai, Doamne iartă-mă, că nu mai avem actori tineri buni.  Avem actori tineri buni și chiar vă rog să veniți să-i vedeți la Gala Hop în Pod.

Dintre actorii tineri, care s-au remarcat la Gala Tânărului Actor de anul acesta, vor evolua pe scena de la Historia următorii:

Anghel Damian, câștigător al premiului Revistei Yorick și premiului Festivalului Comediei românești festCO, pentru rolul din „Bucăţi” de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks.

RuxandraManiu, câștigătoare a premiuluiȘtefanIordache, marelepremiu al Galei, precumși a premiuluipublicului,pentru rolul din „Râs nervos” de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul „Câtă speranţă”. 

Emoke Pal, câștigătoare a premiuluipentruceamaibunăactriță, secțiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie „A dragon in my mind”, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman.

Aida Avieriței, de asemenea câștigătoare a premiuluipentruceamaibunăactriță, secțiunea individual, pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Dumitru Georgescu, câștigător al premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul din propria sa compoziţie, „Gabriel”, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley.

Ioan Paraschiv, de asemeneacâștigător al premiului pentru cel mai bun actor pentru „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P.

Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul „Gardianul Dumnezeu” din fimul „Cel mai iubit dintre pământeni”

Alexandra Caras, câștigătoare a premiului special al juriului Premiul Sică Alexandrescu, pentru „Salome”, după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.

Ionuț Toader a obținut premiul publicului pentru cel mai bun actor, pentru rolul Kalosin din „O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson.

SimonaArsu, câștigătoare apremiuluipentruprestanțășirostirescenicăpentru rolul Boogie din „Pisica verde” de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul „Borat”.

CristianIorga, castigator al premiuluiTeatruluiNaționalTimișoara pentru „Colateral Oedip” de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson.

AmaliaHuțan, câștigătoare a premiuluiAmzaPelleapentruceamaibunăactrițăpentrurolul Medeea Redux în „Bash.

O trilogie contemporană” de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton.

Octavian Costin, câștigător al premiului Amza Pellea pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.

Ilona Brezoianu, câștigătoare a premiului Timică, pentru rolul Rhonda în „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas. Spectacolul Aproape (Almost Maine) va fi spectacolul de închidere a Galei Hop în Pod.

 „Pisica Verde” de Elise Wilk cu care se deschide Gala Hop în Pod a obținut premiul pentru cea mai bună trupă de actori Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan, precum și premiul Ziarului Metropolis, și premiul publicului la categoria cel mai bun spectacol.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod