Marilyn Monroe, splendoare pe plajă: 17 imagini rare cu cea mai frumoasă femeie a anilor '50

Marilyn Monroe a pozat pentru mulți fotografi. Era însărcinată când a făcut această ședință foto la plajă.

Considerată prima starletă din istorie, Marilyn Monroe a devenit un sex simbol al anilor '50 și '60, inspirând multe femei să-și urmeze visul și să fie ele însele. Chiar şi acum, la o jumătate de secol de la moartea sa, în 1962, continuă să fascineze milioane de oameni, iar fotografiile sale stârnesc un interes imens.

Marilyn a pozat pentru mulți fotografi, printre care a avut șansa de a se număra și Sam Shaw. El îi era bun prieten și a fotografiat-o în multe momente din viața sa privată, dar și în momentele în care vulnerabilă.

În această ședință foto, făcută pe plaja Amagansett Beach, New York, în iulie 1957, Marilyn era gravidă. Din păcate, după numai o lună, starleta a pierdut sarcina.

"Era frumoasă fără machiaj, în felul ei de a fi ca persoană", așa o descria Sam Shaw.

Starleta purta un costum de baie alb, iar părul blond îi flutura în bătaia vântului. Era fericită și tot timpul a fost cu zâmbetul cu buze, își amintește fotograful.

Renumit pentru modul unic în care surprindea starurile epocii în instantaneele sale, Sam Shaw a fost autorul mai multor imagini emblematice, precum cea folosită pentru posterul filmului "Un tramvai numit dorință", în care Marlon Brando poartă un tricou cu dungi. Tot el a făcut mai multe fotografii celebre, printre care cea cu Marilyn Monroe cu rochia ridicată de aerul dintr-o gură de aerisire din trotuar, din filmul "Şapte ani de căsnicie".

Imaginile surprinse de Sam Shaw în iulie 1957 au fost publicate pe site-ul care conține arhiva de imagini a fotografului, dar și pe conturile de Instagram și Facebook administrate de familie. 

Născută la 1 iunie 1926, Marilyn Monroe, pe numele ei real Norma Jeane Dougherty, este una dintre cele mai cunoscute femei din toate timpurile, iar numele ei a devenit sinonim cu atracţia feminină.

A fost actriţă, model, cântăreaţă, sex-simbol şi divă pop, printre cele mai celebre ale secolului XX.

Ascensiunea sa a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste. Marilyn a depăşit o copilărie dificilă, devenind unul dintre cele mai mari sex-simboluri ale lumii. De-a lungul carierei sale, filmele în care a jucat au avut încasări de peste 200 de milioane dolari.

Marilyn a fost crescută de părinţii adoptivi, Albert şi Ida Bolender din Hawthorne, California, unde ea a trăit până la vârsta de şapte ani. În autobiografia sa "My Story" ("Povestea mea"), scrisă de jurnalistul Ben Hecht, actriţa declara că a crezut că Albert şi Ida erau părinţii săi. După 1935, a fost trimisă la orfelinatul din Los Angeles, ca mai apoi să urmeze o lungă succesiune de familii adoptive.

Pentru a nu se reîntoarce la orfelinat, a fost nevoită să se căsătorească, James Dougherty devenindu-i primul soţ, în 1942, după ce ea a împlinit 16 ani.
În timp ce soţul ei era plecat să lupte în cel de-Al Doilea Război Mondial, Norma Jeane Dougherty a început să lucreze într-o fabrică unde pulveriza soluţie antifugnitivă pentru piese de avioane.

Un tânăr fotograf militar, David Conover, se plimba prin fabricile locale făcând poze pentru un articol din revista YANK despre femeile care ajută la eforturile depuse pentru război. El i-a remarcat imediat potenţialul de model şi i-a oferit să colaboreze cu agenţia de modelling The Blue Book. Norma Jeane a devenit unul dintre cele mai de succes modele ale agenţiei, pozând pe prima pagină a sute de reviste.

Marilyn a dus o viață din care n-au lipsit luxul și excesele, dar și problemele. S-a confruntat cu depresia, dependența și anxietatea. A fost găsită fără viață în casa sa din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962.
Moartea sa, oficial înregistrată ca o probabilă sinucidere prin consum excesiv de medicamente, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliţiei, devenind o temă folosită în teoria conspiraţiei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod