Marilyn Monroe, readusă la viaţă: Vedeta va juca din nou într-un film

Suzie Kennedy seamănă izbitor cu legendara Marilyn Monroe


Norma Jeane Mortensen s-a născut la 1 iunie 1926. A fost actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop, printre cele mai celebre ale secolului XX. La recomandarea managerilor de la studioul 20th Century Fox, a devenit Marylin Monroe, iar actriţa, modelul, cântăreaţa şi sex-simbolul anilor 1950 a avut o ascensiune fulminantă, după ce a pozat în câteva reviste.

După un debut modest în cinematografie, Marylin Monroe a jucat în filme precum ”Totul despre Eva”, alături de Bette Davis, "Niagara", în 1953, "Domnii preferă blondele", devenită una dintre comediile muzicale cele mai îndrăzneţe pentru acele vremuri.

În filmul "Cum să te măriţi cum un milionar" a făcut echipă cu Lauren Bacall şi Betty Grable. Au urmat "Şapte ani de căsnicie", în 1955, iar în 1959 a turnat filmul care a devenit cel mai mare succes al carierei sale, "Unora le place jazzul", alături de Tony Curtis şi Jack Lemmon. În 1961, a jucat alături de Clark Gable şi Montgomery Cliff, în "Inadaptaţii". Scenariul filmului îi aparţine celui de-al treilea soţ al actriţei, scriitorul Arthur Miller.

Unele dintre cele mai faimoase fotografii ale sale au fost realizate de Douglas Kirkland în 1961, ca bonus pentru revista Look, ediţia aniversară - 25 de ani.
În mai 1962, Marylin Monroe şi-a făcut ultima apariţie publică importantă, cântând "Happy Birthday, Mr. President" în cadrul petrecerii televizate ce a fost organizată în cinstea preşedintelui american John F. Kennedy.

Marylin Monroe a fost căsătorită cu James Dougherty timp de patru ani. Jucătorul de fotbal american Joe DiMaggio a fost al doilea soţ al actriţei. Au divorţat la 274 de zile după căsătorie. Pe 29 iunie 1956, Marylin Monroe s-a căsătorit cu Arthur Miller.
Actriţa a reluat relaţia cu Joe DiMaggio după divorţul de dramaturgul american.

Înainte ca filmările la "Something's Got to Give" să fie reluate, Marylin Monroe a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, în dimineaţa zilei de 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Aprilie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod