Madalina Manole: "Sotul il ai cum il inveti"

Ambitioasa si mereu avand in vedere mai multe proiecte, Madalina Manoleeste, dincolo de scena, o femeie "de casa", experta in gatitul ciorbei sial dulciurilor. Isi doreste tare mult un copil dar prefera, decamdata, salucreze la noul album. Planul sau este ca, gratie acestuia, sa surprindape toata lumea prin calitatile sale de compozitor.

De cat timp esti casatorita? Cum e viata de cuplu, avand in vedere caaveti aceleasi preocupari? (n.r.: sotul Madalinei este compozitorulSerban Georgescu)
Sunt casatorita din 1994 dar eu si sotul meu ne-am simtit un cupluinca de la inceputul legaturii noastre, in 1987. Sunt o femeie nascutain zodia Racului, deci o casnica prin definitie, pentru mine totulincepe de aici, de la familie. Cand totul merge cum trebuie in familiamea atunci am energie si liniste sa merg mai departe. Sigur ca viatanoastra de cuplu e putin diferita de a unei familii normale, in primulrand pentru ca avem in comun aceasta pasiune mare pentru muzica,deci suntem si aici o echipa. Dar reusita o poate avea orice cuplu,indiferent de cat de diferite sunt procuparile celor doi, atata vremecat exista comunicare, respect si mai ales iubire intre cei doi. Euam un motto preferat si toata viata o traiesc in spiritul acestuia:"Iubirea muta stelele"(Dante). Iubind foarte mult am parcurs acest drumal muzicii(deloc usor). Tot datorita unei iubiri enorme pe care o port insuflet, imi doresc sa-i fac fericiti pe cei din jurul meu chiar daca nusunt perfecti, sau nu merita tot timpul dragostea mea (asta si dintr-unputernic simt al sacrificiului ce ma caracterizeaza).

Pe cand un copil? Te-ai gandit si la varianta adoptiei?
Imi doresc mult un copil si se stie acest lucru, care m-ar face cuadevarat fericita si implinita. Poate ca am gresit putin in toti acestiani in care am "mers tot timpul cu motoarele in plin" (am lansat discdupa disc, sute de turnee, peste 3000 de spectacole) din dorinta de-anu dezamagi pe cei care asteptau mereu noutati de la mine. Acum suntinsa pregatita si sunt convinsa ca voi fi o mamica extraordinar derabdatoare iar copilul va schimba prioritatile in viata mea, el va ficel care conteaza cel mai mult. Nu m-am gandit la varianta adoptiei,aceasta sta in picioare atunci cand cei doi parteneri sunt absolut siguripe sentimentele lor in ceea ce-l priveste pe micutul adoptat. Eu personalimbratisez si aceasta varianta.

Esti o femeie "de casa"? Gatesti, speli, faci curat?
Da, de 3 ori da. Ma ocup de absolut toate indeletnicirile necesarepastrarii unei case foarte curate, sunt foarte exigenta si la acestcapitol si mama mea este cea care mi-a transmis aceasta exigenta dar siplacere. Mi se pare absolut normal, fiind femeie, sa ma pricep la toateaceste "indatoriri", le fac cu placere si ma incapatinez sa le duc labun sfarsit de una singura. Singura exceptie este perioada sarbatorilorcand mama insista sa ma ajute la "curatenia de sarbatori". Cat desprebucatarie, specialitatile cu care imi dau gata prietenii sunt sufleurile,ciorbele si chiar dulciurile. Imi place, cand am liniste, sa testezretete noi, care imi ies de la prima incercare. Vreau sa-ti spun insa,un secret, pentru prima data de ceva timp, am inversat rolurile cusotul meu, eu ma ocup de muzica, compun, sunt in studiouri toata ziuaiar el sta in bucatarie toata ziua! Asta si pentru ca e un gurmand,dar in primul rand pentru ca este mult mai putin ocupat decat mine inaceasta perioada. Deci, se poate dragi Eve! Exista o vorba: sotul il aiasa cum il inveti, deci daca va rasfatati sau "cocolositi" sotii preatare asa ii aveti toata viata...

Tii vreo dieta anume pentru silueta? Daca da, care anume?
Capitolul "dieta" este unul delicat pentru mine, in sensul ca, fiind opofticioasa, am mari probleme cu adaosul kilogramelor. Pana in 30 de animi-era foarte usor ca, dupa sarbatori de exemplu, sa dau jos cele 2-3 kgacumulate, in cateva zile. Acum, dupa 30, situatia se schimba. Trebuiesa fiu mai atenta la alcatuirea meniului meu zilnic, mai ales cand seapropie sarbatorile si nu mi-e usor deloc. Am invatat in toti acesti aniai "celebritatii" ca aceasta cruce se duce greu, ca pretul succesului,al continuitatii, al longevitatii, este mare. Lista sacrificiilor estedestul de mare in ceea ce ma priveste dar n-am s-o fac cunoscuta pentruca nu vreau sa le intristez pe cititoare. Dieta mea preferata estedeja celebra: cura cu supa de varza. Singura abatere de la reteta esteaceea ca eu adaug putin bors in ea. Si inca un secret: dupa ce mancati,ridicati-va imediat de la masa si nu stati, spalati vasele, strangetimasa, faceti orice numai sa faceti putina miscare...

Care este secretul longevitatii si succesului carierei tale?
Am avut credinta sa cred ca lucrurile pe care le fac sunt bine facutesi ca folosesc celor din jur. Eu cred ca vocea mea, muzica pe careo cant, prezenta mea, fac bine oamenilor din jurul sau din fata mea,le bucura sufletele, le mai alina dorul, le incanta privirile. Oameniima fac sa simt asta in fiecare zi, cand ma intalnesc cu ei, pe stradasau la spectacolele mele. Zambetul de pe fata lor inseamna mult pentrumine. Si mai am un secret: oamenii imi dau inapoi ceea ce primesc de lamine. I-am respectat intotdeauna, i-am iubit, sunt sincera, fireasca,naturala, si atunci primesc de la ei iubire, respect, sinceritate. Asavad eu aceasta relatie.
Dimineata si seara sunt momentele in care incerc sa ma ocup de ceea ce maajuta sa raman in forma: folosesc produse cosmetice nu neaparat scumpe,mai degraba pe cele testate de mine personal, care mi se potrivesc,fac gimnastica, cel putin 1/2 de ora pe zi si, atunci cand se poate,imi place sa "vizitez" anumite saloane de cosmetica.

E frumoasa viata de artist? Daca n-ai mai putea canta, ce altceva ti-arplacea sa faci?
Viata de artist e frumoasa daca crezi ca ai fost cu adevarat inzestrat deDumnezeu cu harul de a te face ascultat de multime si daca ai suficientatarie sa-ti duci aceasta cruce, daca esti constient de responsabilitateape care o ai ca persoana publica. Tot ca artist trebuie sa te obisnuiesticu ideea ca exista sigur un pret al succesului si sa fii constient canu-ti mai apartii, esti permanent sub o "lupa". Cand nu voi mai canta,voi fi o mamica extraordinara sau o femeie de afaceri, nu-mi place sanu-mi asum responsabilitati, m-am obisnuit sa ma preocupe mereu cateceva, mi-ar placea sa ma reintorc la meseria mea in care m-am licentiat,una din cele mai frumoase din lume: controlor de trafic aerian, laAeroportul Otopeni, sau sa-mi termin facultatea de limbi si literaturistraine (italiana-engleza).

Ce regreti din viata de pana acum?
Sunt cateva lucruri pe care le regret: imi pare rau ca am fost pusain situatia de a renunta la meseria de la aeroport, imi pare rau can-am fost langa patul bunicii mele atunci cand a plecat de langa noi,imi pare rau ca nu pot fi mai mult timp alaturi de parintii si fratelemeu, imi pare rau ca nu pot opri putin timpul in loc, as mai avea atatealucruri de facut la anii pe care-i am acum! Imi pare rau ca sunt multicei care m-au perceput altfel decat sunt eu in realitate, poate am maigresit si eu dar de cele mai multe ori "prietenii adevarati" sunt ceicare au grija sa te vorbeasca "numai de bine".

Care au fost cele mai mari succese/insuccese personale?
Dincolo de premiile adunate in toti acesti ani, cele mai mari succeseraman zecile de melodii lansate si fredonate de milioane de romani intre3 si 80 de ani, sutele de mii de albume ajunse in casele oamenilor,cele aproape 3.000 de spectacole si sutele de turnee in care am incercatsa confirm renumele de "campioana a popularitatii" castigat, zecile demii de buchete de flori primite dar mai ales pupaturile si aplauzeleprimite. Capitolul "insuccese" este si el bine garnisit, imi rezerv insadreptul de a nu va dezvalui din el.

Ce iti doresti cel mai mult de la urmatorii ani din viata? Ce tara itidoresti sa vizitezi si nu ai ajuns inca acolo?
Mi-as dori intr-o zi sa ajung in India si Egipt. Poate ca acest visse va implini asa cum s-a implinit unul mai vechi, acela de a vedeaItalia, in special San Remo, celebrul oras al florilor, zambetelor sial muzicii. Acum 3 saptamini m-am intors de acolo, am urmarit Festivalulcintecului italian, a 52-a editie, chiar din Teatrul Ariston si am avutsansa sa stau de vorba pentru cateva minute cu celebrii Pippo Baudo siFiorello. M-a ajutat mult faptul ca stiu sa vorbesc destul de bine limbaitaliana.

Ce gen de muzica iti place si ce formatii/cantareti asculti?
Ascult toate genurile de muzica, fiecare are un anume mesaj, sigur ca unanumit gen este mai des ascultat decat altul, depinde mult si de stareamea de spirit din acel moment. Ca sa ma relaxez ascult de multe ori fiemuzica italiana (Claudio Baglioni, Lucio Dalla) sau valsurile lui Strauss(tatal si fiul).

De cat timp "navighezi" pe internet si unde il accesezi? Ai site-uripreferate, corespondezi cu prietenii pe e-mail?
Navighez pe Internet de cateva saptamani dar sunt o eleva cuminte siinvat destul de repede din sfaturile prietenilor. Inca nu mi-am alcatuito galerie de preferinte la capitolul site-uri. Corespondez cu prietenii,mai ales cu aceia pe care i-am facut recent la San Remo, Italia.

Ce masina conduci? Ce masina ti-ar placea sa ai?
Conduc o masina micuta, sport, in 2 usi, usor de parcat, de condus pentruo femeie. Imi place sa conduc pentru ca ma relaxeaza.

Pe cand un nou CD, o noua lansare?
Pregatesc un nou album, ar fi cel cu numarul 8. Cu el voi surprinde,pentru ca este de autor, toate cele 10 melodii fiind compuse demine. Este o dorinta mai veche a mea, o reintoarcere la dragostea pentruchitara. Sper ca va fi o mare surpriza calitatea mea de compozitoare. Amemotii, vreau sa-ma iasa ce mi-am propus si de aceea nu ma grabesc,sunt toata ziua in studio, alaturi de echipa de muzicieni si prietenicu care lucrez la acest proiect. Am refuzat in aceasta perioada multeinvitatii in emisiuni de televiziune pentru ca imi doresc o pauza,in care sa-mi pregatesc aparitiile cu noile cantece.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod