Leonardo DiCaprio revine in forta

A cunoscut succesul o data cu lansarea "Titanic"-ului in 1997 si a vrut sa renunte la actorie din cauza atentiei exagerate pe care mass-media i-au acordat-o dupa aceasta pelicula. Ne bucuram ca nu a facut acest lucru, pentru ca altfel nu l-am mai fi putut vedea in unele dintre cele mai interesante si noi productii cinematografice, cum ar fi "The Departed" al lui Martin Scorsese (regizor nominalizat la Premiile Academiei 2007 si film care concureaza la Oscarurile din 25 februarie 2007 la categoria Cel mai bun film) si "Blood Diamond", regizat de Edward Zwick. Pentru acest din urma proiect, actorul este nominalizat la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor.

Leonardo DiCaprio nu ar fi el daca viata sa nu ar fi presarata cu numeroase intamplari mai mult sau mai putin amuzante... Este pretul pe care il platesti atunci cand ajungi celebru si esti mereu in ochii presei si ai publicului... Iar Leo, cum il alinta fanii si prietenii, este unul dintre cele mai bine cotate staruri de la Hollywood, fiind platit cu sume exorbitante pentru rolurile pe care le face: "The Aviator" (2004) si "Catch Me If You Can" (2002) - cate 20.000.000 $ pentru fiecare pelicula, "Gangs of New York (2002") - 10.000.000, plus profituri din incasari, "Titanic" (1997) - 2.500.000 $, "The Basketball Diaries" (1995) - 1.000.000 $.

Astfel de salarii uriase i-au permis actorului sa isi aleaga rolurile care l-au interesat si l-au atras cel mai mult, permitandu-i sa se dezvolte in cariera. Dupa cum spune starul, actoria este o bucurie: "Cel mai bun lucru la actorie este ca pot sa ma pierd intr-un alt personaj si chiar sa fiu platit pentru asta. Este un beneficiu extraordinar. In ceea ce ma priveste, nu stiu sigur cine sunt. Pare ca ma schimb in fiecare zi. Totusi sa nu ganditi nici un moment ca sunt exact ca vreunul dintre personajele pe care le joc. Tocmai de aceea se numeste actorie."

Pataniile sale de la filmari merita povestite. Asa cum i s-a intamplat cu regizorul Martin Scorsese, la filmarile de la "Gangs Of New York". Actorul isi aminteste despre acest lucru: "Filmam o scena impreuna cu Cameron Diaz si ea ma tot plesnea peste fata, intruna. Iar regizorul mi-a spus: 'Cand Bob De Niro si eu obisnuiam sa facem o scena ca asta, Bob era palmuit cu adevarat peste fata - erau palme cat se poate de reale.' Iar eu am spus: 'Respect tot ceea ce faceati tu si Bob. Sunt perfect de acord sa facem la fel si acum.'

Asa ca, dupa 35 sau 40 de duble, eram lesinat pe podea. Aratam ca un cantalup umflat. Nu mai vedeam bine, la propriu. M-am uitat la Marty: 'A iesit bine, domnule?'. Iar el a spus: 'A fost perfect, pustiule, a fost perfect. Acum mai avem doar sase unghiuri de filmat la scena asta...'".

In cazul in care nu stiai, actorului i s-a oferit rolul starului porno Dirk Diggler in filmul "Boogie Nights" (1997), aproximativ in aceeasi perioada in care a primit si rolul din "Titanic" (1997).
Dirk Diggler a fost interpretat pana la urma de Mark Wahlberg. Sa ne para rau?...

Dupa cum am amintit deja, desi "Titanic"-ul este filmul care l-a propulsat pe DiCaprio la statutul de celebritate, starului nu i-a fost foarte usor sa traiasca cu aceasta "emblema". Tocmai de aceea intamplarea urmatoare parea sa il faca fericit, acordandu-i izolarea de care avea nevoie...

In timpul unei vacante din 2004, actorul a vizitat un sat izolat din Brazilia, situat in mijlocul padurii tropicale. S-a intalnit cu seful acestei asezari, care era dezbracat, pictat pe fata cu vopsea si nu vorbea nici macar un cuvant in engleza... "Excelent!", s-a gandit Leo. "Aici chiar pot disparea. Este extraordinar. O sa intru in comuniune cu natura."

Insa intr-una dintre zilele in care nu facea altceva decat sa stea si sa se plimbe, fiul sefului de "trib" l-a abordat si i-a spus: "Leonardo?". "Da", a raspuns actorul. "DiCaprio?" "Da." "'Titanic', nu-i asa?" "Da. Da, eu sunt...".

La putin timp dupa acesta dialog, Leo a descoperit intr-un colt al unei colibe un televizor mic si o antena de satelit. A aflat imediat ca satenii urmareau filme americane de ani de zile - si ca toti vazusera "Titanic"-ul, bineinteles...

O alta patanie este legata de aceeasi Leo-manie inspirata de acest film. Nebunia era atat de extinsa, incat la sfarsitul anului 2001, 28 de frizeri din Kabul au fost arestati de catre talibani, pentru ca ii tundeau pe copii in maniera DiCaprio. Se pare ca "Titanic" seamana in araba cu o fraza care se traduce prin "Hai sa facem sex"...

In 1999, Leonardo DiCaprio a participat la premiera hollywoodiana a peliculei "Star Wars: Episode One - The Phantom Menace". DiCaprio a fost foarte incantat sa vada, inainte de inceperea vizionarii propriu-zise, trailer-ul filmului sau, "The Beach". Entuziasmul i-a scazut brusc dupa ce spectatorii din sala au inceput sa il huiduiasca...

Actorul a trait o intamplare la fel de stanjenitoare in 2005. Leo povesteste: "Eram intr-un magazin, la coada la casa, chiar in spatele unei femei care se uita peste niste reviste. S-a intors spre mine si mi-a spus: 'Din nou asta, Leonardo DiCaprio asta. Nu ti-ai dori pur si simplu sa dispara?'. Mi-am spus: asta este momentul in care fie incep sa ii spun 'Stii cine sunt?', fie imi trag sapca mai tare pe ochi, imi platesc cumparaturile si plec rapid de acolo... Am ales sa evit asta."

Desi celebru, starul nu este recunoscut intotdeauna, asa cum li se intampla multora dintre celebritati. Acest incident sta drept dovada in acest sens... In timp ce se plimba de-a lungul unei plaje din Malibu, Leo a fost abordat de o femeie in varsta, care a crezut ca este un om al strazii si i-a oferit un sandvis. "Stiti", a spus actorul, acceptand oferta, "sunt, de fapt, un star de film." "Da", a replicat femeia, "iar eu sunt Raquel Welch!".

La scurt timp dupa lansarea filmului "Titanic", actorul a fost abordat de o fetita europeana in varsta de 14 ani, care s-a trantit la pamant si s-a agatat de piciorul lui.
DiCaprio isi aminteste despre acest incident: "M-am uitat la ea si tot ce facea era sa isi preseze capul de piciorul meu. I-am zis: 'Buna... Ce faci, draguto?', dar ea ma strangea in continuare. Ma privea obsedata. I-am ridicat fata spre mine si i-am spus: 'Buna, e in regula, poti sa te dai jos de pe piciorul meu. Este in regula.' Iar ea continua sa spuna: 'Nu, nu, nu, nu!'... A trebuit sa ii desprind mainile de mine cat de bland am putut...".

Cum un star ca Leo trebuia sa se manifeste de mic, actorul era inca din copilarie un poznas celebru in cartierul in care a locuit - Echo Park, o zona anosta si infestata de droguri din Los Angeles. La varsta de cinci ani, viitorul star a aparut in emisiunea sa preferata, "Romper Room" si aproape ca a fost dat afara din cauza comportamentului sau...

Nici pe platourile de filmare de la "Titanic" nu a fost foarte cuminte - Leonardo i-a turnat in cap regizorului James Cameron o galeata cu apa rece ca gheata...

Pentru ca am amintit de copilaria sa, trebuie sa mentionam ca Leo era departe de a fi un geniu in anii petrecuti la scoala... Leonardo DiCaprio nu lua note mari si ii era greu sa se concentreze asupra invatatului. Dupa o gramada de prostii spuse si facute, ajunsese sa fie cunoscut sub numele de Leonardo Retardo. Pentru a compensa probabil, se concentra asupra demonstratiilor de break dance facute in fata colegilor, in pauza de pranz, si asupra glumelor "aplicate" vecinilor. Viitorul star al marelui ecran nu era foarte priceput nici in ceea ce priveste problemele sentimentale. Dupa ce a invitat o fata sa vada impreuna pelicula romantica "When Harry Met Sally", a sarutat-o. Rezultat? A fost imediat parasit.

In mijlocul nebuniei break dance de la mijlocul anilor '80, Leo se imbraca cu pantaloni argintii, purta manusi si o tunsoare stranie. "Nu vreau sa ma laud", declara starul, "dar m-am clasat pe locul al doilea in cadrul competitiei de break dance Or-Erkenschwick din Germania...".

La varsta de 18 ani, Leo a participat la o auditie pentru un rol, Toby, in filmul "This Boy 's Life" (1993), in care juca si Robert De Niro. Avand de infruntat o serie de alti actori talentati, printre care se numara si Tobey Maguire (prietenul sau din copilarie), DiCaprio a decis sa faca ceva special. Leo povesteste: "Pur si simplu m-am dus si am inceput sa urlu: 'Nuuuu!'. Eram exact in fata lui si simteam cum imi pulseaza venele. Nu voi uita niciodata cum arata in acel moment." Reactia lui De Niro? "A izbucnit intr-un ras isteric!". Desi DiCaprio s-a gandit ca a ratat aceasta auditie, totusi a primit rolul.

Prea mult succes poate face rau, la fel cum si frumusetea are si ea reversul medaliei. Actorul stie acest lucru mai bine ca oricine, din moment ce aproape era sa piarda rolul Arnie din "What's Eating Gilbert Grape?" (1993), pentru ca era prea... aratos. La un moment dat, Leonardo a declarat ca, la aceste filmari, "m-am distrat cel mai mult in toata viata mea".

Insa acest lucru nu i-a impiedicat pe jurnalisti sa il considere unul dintre cei mai buni si mai frumosi actori.
In octombrie 1997, s-a clasat pe locul 75 in topul revistei britanice "Empire" "Cele mai bune 100 de staruri de film din toate timpurile". Tot in 1997, a fost ales de revista "People" drept unul dintre "Cei mai frumosi 50 de oameni din lume", statut pe care l-a primit si in 1998.

In ceea ce priveste influenta sa, in anul 2001 s-a clasat pe locul 60 in topul anual "Cele mai influente 100 de personalitati", realizat de revistei "Premiere". In 2002 a "cazut" pe locul 74, iar in 2003 a avansat pana la pozitia 42. Tot in anul 2003 a fost al saselea clasat in topul "Primele 10 staruri de box office ale anilor '90", pus la punct de Star TV.

Actorul a fost botezat in onoarea lui Leonardo DaVinci - mama sa, in timp ce era insarcinata, a fost lovita in burta de starul care abia astepta sa vada lumina zilei, exact in timp ce femeia admira un tablou al lui DaVinci, expus in galeria Uffizzi din Florenta. Leo a fost sfatuit mai tarziu de catre agentul sau sa isi schimbe numele intr-unul mai... americanesc. Cum ar fi... Lenny Williams.

La inceputul carierei sale, Leonardo DiCaprio facea parte dintr-un grup cunoscut sub numele de "politia tipelor", alaturi de Tobey Maguire, Lukas Haas si David Blaine... Intr-o noapte, gasca s-a intors la hotel cu doua dansatoare si a facut apel la room service, pentru o rezerva impresionanta de prezervative... DiCaprio s-a imbatat atat de tare atunci, incat personalul hotelului a trebuit sa il sune pe fratele sau mai mare, sa il calmeze.

Actorul a remarcat mai tarziu: "Cu siguranta nu cred ca duc o viata distructiva, cel putin nu comparativ cu alte persoane de varsta mea."

Intr-o alta ocazie, acelasi grup a fost abordat intr-un restaurant de catre o fana. "Trebuie sa faci sex cu mine ca sa il intalnesti pe Leo.", a explicat unul dintre membrii grupului, ceea ce a determinat-o pe fata sa ii arunce farfuria in cap... DiCaprio a ras ca un nebun de intreaga situatie si a initiat apoi o bataie cu mancare...

Leonardo DiCaprio despre Leo...

Despre propria persoana, Leonardo spune: "Nu sunt un tip cu foarte multe extravagante. Nu pilotez avioane private, nu am garzi de corp si nu imi cumpar lucruri nebunesti. Am cateva case, pe ici si pe colo. Mi-am cumparat un ceas foarte scump si am de gand sa cumpar un poster al unui film, foarte scump, originalul de la 'The Thief Of Bagdad' (1940). Imi plac la nebunie afisele de film. Nu prea sunt genul tacut, desi unii oameni cred ca sunt asa. Dar sunt tipul rebel, in sensul in care nu cred ca sunt ca ceilalti. Incerc sa fiu o individualitate. Nu imi place sa vorbesc in fata unui public numeros. Nu stiu de unde a aparut, dar este teama aceea care face sa ti se stranga stomacul - mi-e teama ca as putea sa alunec sau sa fac cine stie ce lucru oribil."

Starul a adaugat: "Nu am emotii sau sentimente fata de foarte multe lucruri. Rareori ma enervez, rareori plang. Cred ca ma entuziasmez foarte mult, dar nu ma intristez fantastic si nici nu devin excesiv de fericit.
Cred ca oamenii care vorbesc asa despre ei spun numai prostii. Acum incerc sa imi mentin fericirea - asta este tot ceea ce ma intereseaza. Sunt timid, dar, cand este cazul sa fiu rebel, imi place distractia, aventura si misterul. Totusi nu seman deloc cu Romeo (n.r. 'Romeo si Julieta') in viata reala."

Desi un tip "nebun" la inceputul carierei, DiCaprio pare sa isi fi gasit in sfarsit linistea sufleteasca: "Cel mai important lucru pentru mine acum este sa imi traiesc viata alaturi de familie si de prieteni. Ei ma trateaza ca Leo. Pentru ei, nu sunt 'Leonardo, regele nu-stiu-care'. Asta este tot ceea ce am nevoie pentru a-mi pastra sanatatea mintala. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa ma transform intr-un nemernic gras de la Hollywood. Am fost crescut fara prea multi bani si eram fericit. Nu cred ca voi tanji dupa bani sau succes sau ca voi sfarsi prin a fi lacom si infumurat. Toate astea duc la nefericire. Inca pot fi cu picioarele pe pamant si sa muncesc atata vreme cat imi va face placere."

"Insist sa imi pastrez sangele rece si sa fiu cu picioarele pe pamant.", a precizat actorul. "Duc exact aceeasi viata pe care am avut-o intotdeauna. Vad insa ca tot mai multi oameni ma remarca si se uita la mine, mai mult decat inainte. Dar cui ii pasa? Nu poti sa devii obsedat de faima si toate aiurelile astea. Peste tot pe unde ma duc, cineva se uita la mine. Insa nu stiu daca lumea se holbeaza pentru ca sunt recunoscut sau pentru ca ma considera un ciudat...".

"Una dintre pasiunile mele este sa intalnesc oameni si sa ii imit. Imi place la nebunie sa fac asta.", a dezvaluit despre sine starul. In ciuda faptului ca este idolul a nenumarate femei din intreaga lume, Leo nu are o parere foarte buna despre corpul sau: "Imi urasc corpul. Sunt atat de slab!".

In plus, Leonardo tine sa le si dezamageasca pe fanele sale, declarand: "Nu stiu daca o sa ma casatoresc vreodata. Probabil ca nu o sa ma insor decat dupa ce voi locui cu cineva timp de 10 sau 20 de ani. Dar toti oamenii astia si-au incercat norocul si au facut pasul asta. Nu avem toti curajul pe care l-a avut Romeo al lui Shakespeare."

Banuiesc ca ti-am atras suficient de mult atentia (daca mai era nevoie...) asupra acestui actor. Urmeaza sa il (re)descoperi singura in alte filme, (speram) apreciate de critica si de cinefili, la fel de mult ca cele mai recente pelicule ale sale.

de Alina Bleaja


Scrie-ne despre ce vedete ai vrea sa citesti pe site-ul Eva.ro la adresa vedete@eva.ro.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bia pe 2 Mar 2011, 14:13
    Leonardo DiCaprio

    este un actor foarte bun.Imi place mult de el si trebuie sa recunosc ca arata foarte bine din pacate singurul lui film pe care l-am vazut este titanic dar acest film m-a inmpresionat dar si cum a jucat in el .felicitari tineo tot asa din partea mea ai 10 findca esti bun si meriti

    3
    0

  • alexandra pe 4 Feb 2011, 15:55
    Leonardo Dicaprio

    Imi place foare mult de Leonardo Dicaprio . Este un actor foarte bun si dupa parerea mea merita toate laudele.

    3
    0

  • raluca pe 5 Ian 2011, 21:31
    leonardo dicaprio

    leo este un tip de treaba nu am vazut decat un singur film de-al lui TITANIC si pot sa spun ca ma sedus e un barbat care pune pasiune in cariera lui si face bine desi am 11 ani am remarcat cat de devotat e bravo leo in filmul TITANIC mi-a parut rau ca a murit la sfarsit tocmai el....

    3
    0

  • bianca pe 4 Ian 2011, 19:10
    leonardo dicaprio

    este un actor de nota 100, daca ar exista.imi pace la nebunie de el.Acuma mai imbatranit.Era mai frumos cand era tanar.Mia placut f mult filmul in care a jucat [TITANIC].Ma impresionat viata lui din film.A jucat cu una dintre cele mai frumoase actrite :KATE WINSLET.Era mai frumos cand era tanar, dar imi dau seama ca a mai imbatranit.despre comentariu, sa fiu sincera nici nu lam citit.Vreau doar atat sa spun ca placea f mult de leonardo, atunci cand era tanar, deoarece era frumos.:da

    1
    0

  • oana pe 20 Oct 2008, 20:04
    ce la determinat sa se faca actor

    este tare si are incredere in el

    3
    0

  • victoria pe 17 Iul 2008, 11:35
    felicitari

    comentariul mi se pare foorte bun si complet.un comentariu de nota 10 +.felicitari

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod