DiCaprio

Leonardo DiCaprio atrage atenţia Guvernului României asupra defrişărilor ilegale

Actorul american, care e şi un susţinător al cauzelor ecologiste şi al conservării mediului, a publicat pe contul său de Instagram un mesaj de susţinere faţă de protejarea mediului din România, în care afirmă că Guvernul ar trebui să protejeze pădurile seculare din ţară, relatează Mediafax.

Mesajul lui Leonardo DiCaprio, publicat pe contul său de Instagram este: "Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile româneşti, de la staţia de salvare a pădurile din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeş - o arie ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi de defrişări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 ţări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ".

Totodată, actorul american a lăudat activitatea voluntarilor Greenpeace care desfăşoară activităţi de ecologizare a mediului în zone Lacului Vidraru.

În 1998, Leonardo DiCaprio a înfiinţat fundaţia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) cu misiunea de a proteja ultimele areale sălbatice din lume.

Leonardo DiCaprio Foundation implementează soluţii care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor ameninţate, asigurând bunăstarea şi sănătatea locuitorilor planetei. Fundaţia Leonardo DiCaprio contribuie cu soluţii la cele mai presante chestiuni ce ţin de mediu.

Fundaţia actorului atrage atenţia (prin finanţări, campanii publice şi iniţiative mass-media) asupra a patru zone de interes: protecţia biodiversităţii, conservarea oceanelor, a zonelor sălbatice şi asupra schimbările climatice.

Mai multe tipuri de evenimente de strângere de fonduri au permis LDF să intensifice strategia de finanţări a fundaţiei, acordând astfel un sprijin pentru proiecte de conservare inovatoare şi de impact din întreaga lume.

De asemenea, site-ul actorului şi conturile sale de pe reţelele de socializare se dedică atragerii atenţiei publicului şi încearcă să le inspire oamenilor nevoia de a acţiona în privinţa problemelor majore de mediu.
Conturile online ale starului au crescut de la 500.000 de abonaţi în 2007 la peste 25 de milioane în 2015, iar fanii lui DiCaprio s-au angajat într-o serie de probleme privind protecţia unor specii de animale, cum ar fi rechinii din California, tigrii din Asia, elefanţii din Africa, notează Mediafax.

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii.

În discursul său de acceptare a premiului la Gala Premiilor Oscar din acest an, DiCaprio a folosit momentul pentru a atrage atenţia asupra “politicii lăcomiei” şi pentru a încuraja liderii mondiali să ia atitudine faţă de schimbările climatice. “Schimbările climatice sunt reale, procesul se petrece acum, este cea mai urgentă ameninţare cu care se confruntă specia noastră şi trebuie să lucrăm împreună şi să nu mai amânăm”, a mai spus actorul la Gala Oscar când a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De-a lungul anilor, DiCaprio a donat cel puţin 30 de milioane de dolari fonduri pentru a sprijini negocierile Naţiunilor Unite asupra problemelor climatice, pentru a proteja recifele de corali, tigrii şi a-i face pe oameni să conştientizeze la nivel mondial pericolele schimbărilor climatice.

De asemenea, Fundaţia lui DiCaprio a donat 3 milioane de dolari în 2014 pentru a stopa pescuitul excesiv, 3 milioane de dolari pentru protejarea tigrilor din Nepal.

“Sunt procupat de problemele de mediu”
, a declarat DiCaprio pentru Rolling Stone în ianuarie: “Nu există nici măcar câteva ore pe zi în care să nu mă gândesc la această problemă.

Este o chestiune pe termen lung. Nu e vorba de extratereştri care ne invadează planeta săptămâna viitoare şi trebuie să ne mobilizăm să ne apărăm ţara, ci este acest lucru inevitabil şi atât de înspăimântător.”


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod