Lansari de maestru si aterizari in urzici

Razvan Spiridon este unul dintre cei mai prezentabili oameni deteleviziune din intreaga tara. Cu toate ca femeile il asalteaza oriundeapare in public (lucru petrecut de nenumarate ori chiar in prezentanoastra), el ne-a declarat ca, de 12 ani de zile, i-a ramas fidel sotieisale, Monica. Si asta pentru ca nu este pasionat de aventurile amoroase,ci de sporturile extreme: scufundari, bungee-jumping, parapanta,canyoning.

Provenind dintr-o familie de sportivi de performanta, Razvan a urmat,pana la un punct, cariera parintilor sai. Sportul lui favorit a fostvoleiul, pe care l-a practicat ani la rand, la nivel de juniori si deseniori. Ba chiar a jucat in cadrul echipei nationale de juniori. DupaRevolutie insa, o data cu inceputurile carierei sale in televiziune,a abandonat voleiul si, treptat, a devenit un "pasionat al sporturilorextreme". In urma cu sase ani s-a apucat de scuba-diving (scufundarisubacvatice in costum de scafandru autonom), sport inventat cu treidecenii in urma de catre J.Y. Cousteau. In 1997 si-a obtinut licenta descufundator. Pana in momentul de fata, Razvan a efectuat 35 de sedinte de"coborare sub apa". Nu a apucat insa sa practice scuba-diving-ul decatin bazine artificiale sau in Marea Neagra, unde vizibilitatea este foarteredusa. Din acest motiv, nu a coborat niciodata mai mult de 18metri.

"Eram un fel de Mutulica al echipei"
Razvan ne-a marturisit ca, intr-o scufundare, primele 2 secunde suntinfernale: "Ai senzatia ca te acoperi cu pamant si ca te ingropi deviu. Dar, dupa aceasta scurta perioada de timp, care ti se pare ovesnicie, incepi sa te bucuri de peisajul marin si totul se transformaintr-o reala delectare". "Tanarul" Spiridon, fiind un tip care respectacu strictete "regulile jocului", nu s-a confruntat nicicand cu situatiilimita, de viata si de moarte. Dar a avut parte de tot felul deintamplari, care de care mai haioase.

"Tin minte ca o data, la 2 Mai, am iesit din apa si am inceput sa daudin maini, ca sa ii salut pe cei de pe mal. Era una dintre primele melescufundari marine si uitasem ca atunci cand dai din maini inseamna caceri ajutor. M-am trezit inconjurat din toate partile de oameni caresarisera sa ma salveze. Alta data, ne-am dus in larg fara barca, inotand"la labe", hotarati sa facem scufundari. Cand am ajuns acolo, eram atatde ostenit, incat am consumat imediat oxigenul din butelii si m-am intorsla tarm cu coada intre picioare. Cand te scufunzi, ai nevoie de o centurade plumb in jurul tau, ca sa compensezi aerul ce intra intre costum sipiele. Cu cat esti mai inalt, cu atat suprafata "cu aer" este mai maresi ai nevoie de mai mult plumb. La prima mea sedinta de scufundari inmare, nu au avut destul plumb (eu am 1 metru 92!) si mi-au dat sa tin inmana un bolovan de vreo 5 kilograme. Ceilalti membri ai grupului s-auamuzat atat de copios de chestia asta, incat au renuntat sa-mi mai deabotezul. Oricum, eram un fel de Mutulica al grupului", povesteste Razvan.

Bungee-jumping-ul este aproape la fel de bun ca sexul
Mi-am inceput viata sexuala dupa 20 de ani, cu sotia mea
O legenda vie printre parapantisti
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod