"La 40 de ani, mintea barbatilor o ia la goana"

Hello!: Te-ai casatorit la 32 de ani cand, probabil, erai decretat un celibatar convins...
I.G.P.: Am cunoscut-o pe Dana, sotia mea, cand aveam 31 de ani. Culmea e ca m-am insurat exact atunci cand imi ziceam ca nu am s-o fac. Primisem o garsoniera de la Stat, dupa ce am stat la coada, la primarie, de mi-a venit rau. Vazut in casa mea, pentru ca ma saturasem de gazde pana peste cap, mi-am zis: "Gata. Acum pot sa vin si eu cu gagici". Pana la 35 de ani nici nu voiam sa aud de insuratoare. Aiurea! Am cunoscut-o pe Dana si m-am mutat la ea.

Imi amintesc ca m-am pus intr-un genunchi, ca un cavaler, si am cerut-o de sotie. Iar ea mi-a spus ca trebuie sa ma misc repede, ca ea nu se marita intr-un anotimp fara flori. In aceeasi zi, l-am sunat pe fratele meu, care e stabilit in Germania. Am fugit de la mare, unde eram in turneu. Am venit in Bucuresti, m-am casatorit, dupa care am fugit inapoi, la mare, sa continuu turneul. Si, intre 15 august si 18 septembrie, ne-am casatorit trei din trupa. Eu pe 15, Cristi Gretcu pe 11 septembrie si pe 18 - Toni Grecu.
Cred ca a bagat cineva ceva in apa pe care o bea Divertisul.
Hello!: Cu programul pe care il ai, te mai vede sotia la fata?
I.G.P.: Norocul nostru este ca tragem impreuna la aceeasi caruta. Am muncit impreuna, eu, ea si fetita noastra, la discul pe care il voi scoate.
Hello!: Se zice ca nu este bine ca sotii sa imparta aceeasi meserie si ca doi artisti inseamna prea mult intr-o casa.
I.G.P.: Cine se aseamana se aduna. Daca amandoi au aceleasi afinitati, se inteleg si se completeaza mult mai usor. Dana a scris deja doua carti, una de poezie si alta despre grupul "La Strada".
Stie ce inseamna sa te consumi pentru momentul de inspiratie, pentru ca si inspiratia vine pe toane. Artisti suntem cand lucram. Acasa suntem doi oameni normali, care se sustin unul pe celalalt.
Hello!: Cand devii irascibil?
I.G.P.: In foarte multe momente, dar de o buna bucata de vreme sunt din ce in ce mai rare momentele astea. incet-incet, te inteleptesti. Inainte imi sarea mustarul din orice. Acum cred ca irascibilitatea mea s-a redus cu peste 70%. De exemplu, lucrul la ultimul meu disc m-a salvat.
Toate textele vorbeau de optimism, de rabdare. Chestiuni care nu-mi erau la indemana. Cred ca am trecut foarte usor peste varsta de 40 de ani care, la barbati, trece greu si lasa urme. La 40 de ani, mintea barbatilor o ia la goana. Eu fac 41 de ani la vara, dar simt ca am 31.

"Vi s-a mai spus ca semanati cu Gyuri Pascu?"
Articol

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod