Kylie Jenner, o nouă dezbatere: I-a făcut găuri pentru cercei fetiței sale de 5 luni

Decizia vedetei de a-i face găuri pentru cercei fiicei sale a stârnit reacții de dezaprobare pe rețelele de socializare, însă ea are și susținători.

Kylie Jenner a lansat un nou subiect de discuții după ce a postat o înregistrare video în care se vede că fetița sa în vârstă de cinci luni, Stormi, are piercinguri în urechi. Clipul difuzat săptămâna trecută pe contul de Instagram al vedetei a dat naștere unei dezbateri intense despre vârsta la care este bine ca urechile unei fetițe să aibă găuri pentru a purta cercei, relatează BBC.

Cei care au criticat-o consideră că este prea devreme pentru acest pas, iar unii sunt de părere că este chiar un abuz asupra unui copil.

Kylie are, însă, și susținători în această poveste, aceștia provenind cu precădere din mai diverse culturi în care practicarea găurilor pentru cercei se face de la vârste foarte fragede.

În general, cei care i-au acceptat decizia sunt vorbitori de spaniolă, africani și indieni. "Mexicanii le fac găuri în urechi fetițelor de la o lună și jumătate", a comentat cineva. "Noi le facem găurile fetițelor din Irak la șase luni. Nu mai criticați tot ce fac oamenii", a scris altcineva.

Pe de altă parte, unii au subliniat faptul că, dată fiind vârsta sa, tocmai Stormi nu poate spune nimic despre o intervenție non-necesară asupra corpului ei.

Aspectele etice ale intervențiilor estetice asupra copiilor nu sunt legiferate sau sunt prevăzute în mod diferit în multe state, iar cutumele sociale și preferințele părinților prevalează de cele mai multe ori în astfel de situații.
În luna ianuarie a intrat în vigoare în Țara Galilor o lege care interzice piercingul pentru orice persoană cu vârsta sub 18 ani.

7 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod