Kristine, intre ritmuri clasice si ritmuri comerciale

In exclusivitate pentru Eva.ro, Kristine a vorbit despre noua formula in care canta, despre viata ei, dar si despre care sunt secretele pe care le foloseste ca sa se mentina.
In exclusivitate pentru Eva.ro, Kristine a vorbit despre noua formula in care canta, despre viata ei, dar si despre care sunt secretele pe care le foloseste ca sa se mentina. Bonus, am stat de vorba si cu cea care se ocupa de imaginea ei pe partea vestimentara, Lorena Trica. Ea are si un sfat pentru voi. In plus, tot aici ai ocazia sa asculti cea mai noua piesa semnata Kristine, in colaborare cu Adi Cristescu, "Telia".

O noua formula...

Proiectul Kristine s-a marit. Nu mai canti singura, ai langa tine inca doi colegi. De ce aceasta miscare?

Da, este adevarat. Ideea este simpla, vreau sa arat publicului ca se poate si mai bine de atat. Vreau sa demonstrez ca pot fi mai mult decat o simpla solista cu doua dansatoare. Vreau sa arat se poate canta live.

Cum v-ati gasit?

Relativ simplu, avand in vedere ca si eu am terminat Conservatorul. Am cautat in Conservator, printre colegi.
Ema este studenta in anul 1, la facultatea de muzica Bucuresti, la sectia chitara.
A facut liceul de muzica in Craiova si a participat la numeroase concursuri, recitaluri, auditii.

Dj Rabinu' este celalalt nou coleg al meu, este Dj rezident intr-un club din Bucuresti, lucreaza si la un post de radio. Cu el planuim niste proiecte noi, care deocamdata sunt in lucru.

Pe langa proiectul Kristine, pregatim si un program de muzica clasica si un program de cover-uri.

Hai sa vorbim putin despre aceste proiecte...

Programul de muzica clasica contine, evident, piese clasice. Ne gandim pe viitor sa colaboram si cu o violonista. In program exista lucrari cunoscute, cum sunt "Balada pentru Adeline" sau  "Fiorelize", piese care sunt pe gustul publicului. Nu o sa incepem acum cu Rahmaninov, pentru ca nu are nimeni rabdare sa-l asculte. Ne gandim insa ca, la petreceri private, la inceput, merge putina muzica clasica.

In ceea ce priveste programul de cover-uri, la fel, o sa abordam piese cunoscute, piese indragite de mare public: "Killing me softly" sau "Joana".

Aveti de gand sa realizati si un material discografic sau doua cu aceste materiale?

Aceste doua proiecte, nu. Ele sunt create special pentru petrecerile private.
Pentru cluburi, exista proiectul Kristine care merge inainte. In acest caz vorbim despre un album, care este aproape finalizat. Este primul album, care va contine "Se Thelo", noul single, "Telia" si un alt single care a fost lansat anul trecut "Touch my body" (n.r. lansat in premiera pe Eva.ro).

O data cu aceasta schimbare in ceea ce priveste formula care va aparea pe scena, va exista si o schimbare de stil?

Deocamdata, nu. Piesa "Telia" demonstreaza ca am pastrat acelasi stil, inclusiv combinarea limbii engleze cu limba greaca, care a prins foarte bine la piesa "Se Thelo" si am decis sa mergem asa mai departe.

Care mai este situatia in cazul piesei "Se Thelo"? Stiu ca exista un proces pe rol?

Da, exista un proces in continuare. Am avut si o mica neintelegere, nu s-a comunicat instantei ca Edward Maya este una si aceeasi persoana cu Eduard Ilie si au fost ceva probleme.

Atunci cand s-a lansat piesa, ca si compozitor a fost trecut Eduard Maya, iar cel care cere drepturile este Eduard Ilie.
Acum va trebui sa aducem cateva dovezi ca este vorba despre una si aceeasi persoana, si atunci lucrurile se vor clarifica. Pentru un lucru minor, as spune, o sa se mai lungeasca procesul.

Pentru ca suntem in plina criza, nu pot sa nu te intreb daca te-a afectat.

Cred ca pe toata lumea a afectat criza, intr-o oarecare masura. Oricum, la inceputul anului - ianuarie, februarie - se stie ca lucrurile in acest domeniu nu prea merg, nu prea exista concerte. In decembrie, insa, am avut foarte multe concerte, acelasi lucru s-a intamplat si anul trecut in campanie.

Pe de alta parte, eu m-am bucurat ca am avut timp sa lucrez mai mult pentru noua formula, pentru noua piesa. Insa acum lucrurile au inceput sa mearga si ma bucura foarte tare acest lucru. "Telia" a inceput sa fie difuzata pe multe radiouri din tara si urmeaza sa fie trimisa si in strainatate, din cate am aflat. Urmeaza concertele si un turneu in Grecia anul acesta.

Noua formula a prins foarte bine, a inceput sa fie apreciata.
Eu, personal, sunt foarte multumita ca reusesc sa fac ceea ce-mi place si ca fac un lucru de calitate. Arat lumii ca nu sunt inca o blonda care s-a apucat de cantat, doar asa pentru ca a avut ea chef sau pentru ca a avut un sustinator.

Spuneai ca piesa "Telia" urmeaza sa fie distribuita si in strainatate. Exista contracte deja incheiate?

Stiu ca "Se Thelo" merge, inca foarte bine acolo, despre "Telia" nu stiu inca foarte multe, stiu doar ca a fost distribuita in Grecia.
23 Aprilie 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adina pe 25 Apr 2010, 16:22
    Felicitari!!!

    imi place mult de ea.. am vazut-o la tv si nu e ca toate vedetele care apar si dipar.chiar e talentata.Felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod