Kelis, o senzatie soul

Pentru toata lumea, Kelis este rebela excentrica si feminista care canta acum cativa ani "I hate you so much right now"si care este din nou in atentia iubitorilor de R&B si soul cu un cantec mai cizelat si mult mai linistit, care promoveaza aceeasi idee de a nu te lasa pacalita de barbati si anume "Trick me".

Cu toate ca este prietena cu giganti ai hip-hop-ului, precum Puff Diddy sau Pharell, Kelis nu este subiect fierbintepentru tabloide, pentru ca nu are nimic de ascuns, dupa cum declara. Mai putin stiut despre tanara de 24 de ani, al carei ultim single a schimat vieti si a indemnat milioane de femei din toata lumea sa nu cada in capcanele sexului opus, este ca avut o copilarie dura in Harlem.

Asta nu a oprit-o sa isi urmeze indemnul interior si talentul muzical. Astfel Kelis a studiat timp de 13 ani vioara si afacut 4 ani de saxofon. Isi compune singura melodiile si este si producator, realizare care se reflecta in faptul ca are foarte mult control asupra sound-ului melodiilor ei. Nici colaborarea cu Enrique Iglesias pentru omniprezentul single "Not inlove" nu a ramas neobservata, o parte din creditul melodiei fiind atribuit lui Kelis.

Albumul ei de debut, "Kaleidoscope"(1999), ii contureaza un look acid, colorat si teribilist. Pe coperta albumului ei din 2001, "Wanderland", care nu a fost lansat oficial in State, Kelis arata ca o adolescenta a anilor '80, in timp ce pozele din interiorul albumului dezvaluie o Stevie Nicks cu 20 deani mai tanara. Cel mai recent material discografic, "Tasty", lansat in 2003, o dezvaluie pe Kelis nu numai ca pe o feminista, ci si ca pe o femeie care isi asuma sexualitatea si se comporta ca atare.

Cu melodia "Milkshake", primul extras pe single de pe "Tasty", Kelis si-a creat o imagine de bomba sexy care a depasit de mult perioada adolescentei. Gurile rele care spuneau ca este doar o sirena din Harlem, au amutit cu al doilea single "Trick me" care a inspirat mai multe femei de pe glob in a depasi o relatie toxica si care au ajutat-o sa se diferentieze ca"voce". Poti citi asemenea marturii pe site-ul www.lizzard.com, unde se presupune ca Kelis chiar raspunde fanilor on-line.

Kelis, cu o privire apriga dar plina de sex-appeal, cu o muzica dura dar care atinge si coarde sensibile, nu mai este "fata vopsita in toate culorile curcubeului, care iti tipa in boxe", asa cum singura declara. O data cu "Tasty", un album cu adevarat "delicios", a devenit mai matura iar mesajul sau, mai puternic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod