Kate Middleton, aclamată pentru cel mai așteptat copil din Marea Britanie

După starea de greață resimțită luni, când a fost internată în spital, Kate Middleton se simte bine și va rămâne mai multe zile sub îngrijire medicală. Starea ei de sănătate a forțat cuplul princiar să anunțe mai repede că așteaptă un copil.

William s-a întors marți la spitalul King Edward al VII-lea, din centrul Londrei, acolo unde este internată soția sa, după ce aceasta s-a simțit rău duminică și luni dimineață.

Biroul de presă al Casei Regale a declarat pentru cotidianul Daily Mail că ducesa de Cambridge va mai sta câteva zile sub supraveghere medicală și are nevoie de o perioadă de odihnă pentru a-și reveni după starea generală de rău pe care a resimțit-o. "Situația este la fel ca ieri. Este o perioadă de odihnă de care are nevoie, așa că va rămâne aici pentru mai multe zile", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Regale.

În pofida veștilor despre sănătatea ducesei, părinții ei au fost fotografiați zâmbind, ieri dimineață, în timp ce își părăseau reședința în valoare de 4,85 milioane de lire sterline (aproximativ 5.97 milioane de euro) din Bucklebury, Berkshire, îndreptându-se către spital. Michael și Carole Middleton au plecat separat, la interval de 20 de minute, fiecare conducând câte un Range Rover.
Kate a primit ieri și vizita surorii sale, Pippa Middleton, care locuiește în apropiere.



Ducesa de Cambridge, a cărei sarcină este mai mică de 12 săptămâni, a suferit de Hyperemesis gravidarum, o reacție a corpului care o împiedică să bea sau să mănânce, în timp ce se afla la reședința părinților săi, în weekend.



Prințul William și soția sa nu au dorit să anunțe oficial sarcina până la Crăciun, după ce ar fi făcut ecografia de 12 săptămâni, dar au fost forțați să strice surpriza de Sărbători atunci când Kate a fost internată.

Nici Regina nu a știut ceva până ieri, informează Daily Mail.

Vestea că ducesa este îsărcinată a entuziasmat întregul regat şi a apărut pe prima pagină în toată presa britanică, inclusiv în The Guardian, un cotidian de stânga şi antimonarhist, notează agenţia Mediafax. Daily Telegraph, ziar monarhist, se întreba despre o posibilă sarcină gemelară.

Ştirea a fost primită cu entuziasm de întreaga națiune, deși bucuria a fost puțin estomată de îngrijorarea pentru starea ei de sănătate, notează Daily Mail.
Biroul de presă al Casei Regale a dat însă asigurări că sănătatea soției prințului William și a copilului nu sunt în pericol. În noaptea de luni spre marți, Kate a răspuns bine la tratament.

Surse medicale citate de jurnaliștii de la Daily Mail au declarat că nu există motive de temere. Pentru orice eventualitate, medicii de la King Edward al VII-lea și-au luat toate precauțiile și au decis să o mai țină câteva zile internată pe Kate.

Cuplul a anulat trei evenimente la care urma să participe, între care şi unul caritabil. Kate şi William sunt însă aşteptaţi la premiera de miercurea viitoare a filmului "The Hobbit: An Unexpected Journey", informează Daily Mail.



Pentru William n-a fost însă ușor să treacă peste angoasa acestor momente. Luni noapte, el a părăsit spitalul obosit și încordat, privind în jos în timp ce blitzurile îi luminau chipul îngândurat.

El a fost însoțit pe drumul spre Kensington Palace de trei membri ai serviciului regal de pază și protecție.

Prințul a stat alături de Kate aproape tot timpul după ce aceasta a fost internată luni după-amiază.

Potrivit Daily Mail, membrii familiei regale au aflat despre sarcina ducesei cu o oră înainte de ca știrea să fie dată publicității. Aflat pe front, în Afganistan, fratele prințului, Harry, care va deveni unchi, a fost informat printr-un e-mail trimis spre baza sa militară, iar Biroul de Presă al Casei Regale a transmis știrea și pe Twitter, contul ajungând în scurtă vreme pe punctul de a se bloca.
Ziarul citat scrie că părinții lui Kate au fost îngrijorați în weekend, când starea de sănătate a fiicei lor s-a înrăutățit.

Speculațiile despre o posibilă sarcină au apărut săptămâna trecută, când Kate Middleton a apărut cu o nouă coafură în timpul unei vizite la Muzeul de Istorie din Londra.

Problemele au început să apară după ce Kate a dorit să rămână la părinții ei vineri, după ce vizitase școala în care a învățat, St. Andrew, situată la doar câteva minute distanță. Inițial, ducesa era într-o stare bună și chiar a dat lovitura de începere a unui meci de hockey pe iarbă, organizat de elevi.

William și-a petrecut prima parte a weekendului la o petrecere cu prietenii, la care Kate a renunțat să mai vină. Când prințul a ajuns la casa socrilor săi, el a fost imediat îngrijorat de starea proastă în care a găsit-o pe Kate, care nu mai avea poftă de mâncare.

Luni după-amiază, temându-se că ducesa ar putea suferi o deshidratare puternică care ar agrava situația, cei doi și-au sunat medicul, apoi au decis să urce în Range Rover-ul lor și să revină în capitală.


Ei au refuzat să fie aduși cu o ambulanță și au plecat singuri spre spitalul londonez în care a mai fost internat, cu un an înainte, și bunicul lui William, Prințul Philip.

Conform martorilor citați de Daily Mail, Kate era totuși într-o dispoziție bună, iar doctorii au constatat că suferă de hyperemesis gravidarum, o stare de greață care provoacă repetat reacția de a vomita, împiedicând-o să mănânce sau să bea apă.
Potrivit presei britanice, Kate se află sub observația fostului ginecolog al Reginei, Marcus Setchell.

Cuplul a declarat public că își dorește un copil, ba chiar William a menționat că i-ar plăcea să aibă doi. În urmă cu o săptămână, prințul a acceptat cadoul neașteptat al unei femei, o salopetă pentru un bebeluș cu poza unui elicopter și cu mesajul "Sunt copilotul lui tati".

Prințul, care este pilot de Căutare și Salvare în cadrul Forțelor Aeriene Regale, a primit darul zâmbind și a spus: "O să-l păstrez".

Jurnaliștii de la Daily Mail au calculat că ducesa nu putea fi însărcinată în timpul turneului întreprins în luna septembrie în Asia de Sud-Est și în Sudul Pacificului.
În orice caz, sarcina l-a determinat pe William să-și părăsească postul din Armată, el urmând să preia probabil un rol care necesită o implicare redusă, cum ar fi poziția de instructor, pentru a fi astfel mai mult timp alături de soția sa.

Copilul mult așteptat, pe care, din nefericire, mama lui William, regretata Diana nu a trăit să-l mai vadă, va fi primul nepot al Prințului Charles și al treilea strănepot al Reginei.


Indiferent de sex, nou-născutul va deveni al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după Prințul Charles și Prințul William, "detronându-l" pe poziția a patra pe viitorul unchi, Prinţul Harry.

Tabloidul american TMZ a profitat de ocazie, notând maliţios că Harry poate acum să pozeze liniştit în pielea goală, aluzie la petrecerea scandaloasă de la Las Vegas, când fratele lui William a fost fotografiat gol-puşcă, înconjurat de mai multe tinere. Incidentul a pus în dificultate Casa Regală, care a luat decizia trimiterii lui Harry în Afganistan pentru o perioadă.

Sarcina prinţesei Catherine, al cărei bebeluş se va naşte în primăvara anului 2013, va creşte şi mai mult popularitatea record de care se bucură în această perioadă monarhia britanică, notează Mediafax. Milioane de britanici au celebrat cu mare fast în 2012 jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a, care, la vârsta de 86 de ani, a aniversat 60 de ani de domnie pe tronul britanic.

Foto: Hepta / Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Decembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod