Intrecere intre generatii pe scenele bucurestene

Desi nu mai este inceput de stagiune, teatrele se respecta peele si spectatorii lor, montand piese noi, de mare succes si cu omare valoare. Teatrul de Comedie isi adauga la bogatul repertoriu "Adouasprezecea noapte", Teatrul Odeon spune povestea "Arden din Feversham"iar Teatrul Nottara face "Jocul dragostei si al mortii".

A douasprezecea noapte, la Teatrul de Comedie
Teatrul de Comedie a prezentat recent piesa "A douasprezecea noapte" deWilliam Shakespeare, regia artistica Gelu Colceag, scenografia LilianaCenean si Stefan Caragiu, muzica Nicu Alifantis, miscarea scenica RoxanaColceag.
Beneficiind de o distributie de zile mari, piesa are un mare succes lapublic, fiind un spectacol plin de umor si foarte bine realizat. Dindistributie fac parte Stefan Banica jr, Tudor Chirila, Emilia Popescu,Valentin Teodosiu, Gheorghe Danila, Eugen Racoti, Dorina Chiriac, GeorgeIvascu.
Dupa cum ati observat, in spectacol sunt prezenti si membrii formatiei"The 50's", iar fragmentele muzicale, foarte inspirate, sunt din"Requiem-ul" lui Mozart, Balada Regelui Richard, Visoko drvo (baladapopulara sarbeasca) si Cantecul bufonului de Dan Andrei Aldea, producatormuzical fiind Nicu Alifantis.
Piesa este un spectacol in care se confrunta ordinea si dezordinea, binelesi raul, melancolia si patima aprinsa. Un amalgam in care se topesc,printr-un limbaj teatral modern poezia si filozofia shakespearianacu imagini si cantece din epoca elisabetana. Un pariu pus pe tanarageneratie de actori ai Teatrului de Comedie.

Jocul dragostei si al mortii, la Teatrul Nottara
La Teatrul Nottara sunt in plina desfasurare repetitiile la spectacolul"Jocul dragostei si-al mortii" de Romain Rolland. Din distributie vorface parte Alexandru Repan, Diana Lupescu, George Alexandru CristianSofron, Ion Siminie Ada Navrot, Rares Stoica, Gabriela Crisu si RuxandraSireteanu. "Jocul dragostei si-al mortii" este o tulburatoare poveste dedragoste petrecuta pe fundalul istoric zbuciumat al Revolutiei Franceze.Cuvantul de ordine este ghilotina, simbolul terorii anilor 1793-1794. Subspectrul ei, doi barbati puternici, angajati in tabere adverse,isi disputa inima unei femei exceptionale. Protagonistii acestuioriginal triunghi conjugal sunt Diana Lupescu, Alexandru Repan si GeorgeAlexandru. Spectatorul de astazi va fi cucerit de slabiciunile omenestiale personajelor, care ii vor vorbi despre limitele puterii si ale vietii,despre o epoca istorica sangeroasa, altfel decat o cunoaste din manualelede istorie.


Arden din Feversham, la Teatrul Odeon
Cea mai mare tragedie domestica a epocii elisabetane e inspirata de unfapt real, petrecut in 1551, in Feversham, tinutul Kent, nu departe deLondra. Povestea triunghiului conjugal, repetatele tentative de crimasi furtunosul sfarsit au tulburat epoca. Holinshed's Chronicle descrietragicul incident si il face celebru. "Dureroasa si adevarata tragedie adomnului Arden din Feversham, Kent" e scrisa in 1592 de un autor anonim,desi i-a fost atribuita si lui Shakespeare, Marlowe, Kyd, Bacon.
In ciuda succesului si a speculatiilor, numele lui ramane invaluitin mister. Spectacolul aduce pe scena secolul XVI, cu pitorescul sifantasmele personajelor lui pasionale, intr-o poveste teatrala despreiubire, sexualitate si moarte.
Regia spectacolului "Arden din Feversham" este semnata de DragosGalgotiu. Printre interpreti se numara Dan Badarau, Catalina Mustata,Marius Stanescu, Mircea N. Cretu, Laurentiu Lazar, Constantin Cojocarusi Mircea Constantinescu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod