INTERVIU. Raluca Lăzăruţ, promotor al unei campanii de prevenire a cancerului la sân


 
Care e scopul acestui demers şi cu ce crezi că le poţi ajuta pe femeile din România?

Ai spus foarte bine ajutor. Nu este vorba doar despre informare, ci despre o mână de ajutor reală, dată femeilor de peste 40 de ani, cu venituri de până în 1000 de lei pe lună, pentru care mamografia anuală ar fi un sacrificiu financiar destul de substanţial.

Am creat platforma mamografiasalveazavieti.ro, unde femeile se pot înscrie şi pot beneficia de această gratuitate. Oricare dintre noi putem ajuta o doamnă care se află în această situaţie, e un îndemn atât de firesc, de natural, de uman: spune-i unei vecine, unei mătuşi, soacrei, unei tanti care ştii că are venituri mici, de această şansă.

Gândeşte-te că faci un bine care ţi se va întoarce negreşit!

Ştiu că sună a stereotipie, dar împreună putem schimba mentalităţi!

Ştiu că te-ai implicat şi în alte campanii caritabile, ce scopuri au avut acestea? Ce sentiment ai făcând voluntariat?

Doi ani la rând m-am implicat într-un proiect de integrare socială a copiilor bolnavi de autism împreună cu Asociaţia Învingem Autismul şi Kanal D, am promovat o campanie împotriva histerectomiei şi am susţinut iniţiativa de prevenire a cerşetoriei iniţiată de Asociaţia Zâmbetul Îngerilor.

O relaţie foarte apropiată am cu organizaţia „Mai Mult Verde“, alături de care am participat la diverse acţiuni ecologice de-a lungul anilor: strângere de deşeuri, plantări, informări despre ecologizarea selectivă, încurajarea mersului pe bicicletă şi multe altele.

E ceva interesant legat de acţiunile caritabile: odată ce te implici şi vezi că ajutorul tău s-a făcut simţit, nu te mai poţi opri, e ca un drog.
Voluntariatul îţi dă un sentiment pe care cu greu îl poţi compara cu altceva.

31 Octombrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod