INTERVIU Olimpia Melinte, actriţă: „Procesul de îngrăşare este foarte greu“

Filmul „Selfie“, cel mai nou proiect al celor de la Media Pro Pictures, are premiera pe 9 mai, în rolurile principale regăsindu-se Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan şi Levent Sali.

Înainte de marea premieră, Olimpia Melinte, singura româncă nominalizată la Premiile Goya și câștigătoarea premiului Uniunii Actorilor din Spania, la categoria „Revelația anului“ pentru rolul din filmul „Canibal“, a vorbit despre rolul ei din „Selfie“.

Spune-mi câte ceva despre personajul tău din film.

Roxana Popescu este personajul cel mai simpatic, zic eu, din film. E o tipă plinuță, complexată, care își dorește foarte mult să se integreze. Și încearcă să se integreze prin glumițe şi prin felul ei de-a fi, care e delicios în grupul lor. Este complexată și de mama ei, care e o tipă superbă, și care nu prea știe cum s-o trateze pe Roxi.

Roxi e o fire artistică, își dorește foarte mult să facă fotografie, dar nu are curaj. Ajunge în grupul ăsta de fete, unde Yasmine este liderul, tipa puternică, pe care ea o admiră, fără să-și dea seama că ceea ce are ea în interior este mult mai frumos. Norocul ei este Magi, de care se îndrăgostește și care îi demonstrează că este o ființă frumoasă și că merită mult mai mult decât își imaginează.

Ce aduce Roxi în grupul ei de prieteni?

Nebunie, umor, sensibilitate, pe alocuri, atunci când are curaj să arate cine este.

Cum este Roxi vis-à-vis de tine?

Este foarte asemănătoare cu Olimpia din liceu. Fiecare am avut complexele, problemele și frustrările noastre în perioada liceului, pentru că este perioada aceea de schimbare. Dar cred că asta au în comun toți adolescenții. Și cred că mai avem în comun optimismul.

Eu am trecut prin foarte multe etape. La început eram foarte conștiincioasă, școala era pe primul loc. În clasa a zecea am descoperit muzica punk și am început să îmi fac piercing-uri, să mă tund scurt și să merg la rockotecă și cam așa m-am distrat până într-a doisprezecea. Cu ajutorul actoriei am scăpat de complexe. Dar în liceu eram capul răutăților în grupul meu de prieteni.



Spune-mi câteva dintre nebuniile pe care le făceați.

Și noi am fugit, dar nu la mare, ci la Brașov, la o întrunire de motocicliști, spunându-le părinților că mergem cu trenul, dar de fapt ne-am urcat pe motociclete și am plecat de la Iași la Brașov. Nu știu cum am avut curaj să plec, mai ales că nu conștientizam riscurile.

Altă dată ne-am dus îmbrăcați în pijamale la școală, pentru că profesorul de actorie ne spusese că trebuie să învățăm non-stop, fără să dormim. A fost o zi memorabilă.

Chiuleam destul de mult și stăteam prin căminul de la Arte unde făceam petreceri sau pictam.

Spune-mi câte ceva despre filmări. Cum te-ai înțeles cu echipa?

A fost genial. Eram departe de casă și am devenit o mare familie, tot timpul împreună. Asta ne-a ajutat foarte mult și la fimări, pentru că ne-am sudat ca grup și ne-am distrat foarte bine.

M-am înțeles bine cu absolut toată lumea.

Povestește-mi câteva întâmplări amuzante.

Momentele foarte amuzante au fost bâlbele. E greu de povestit, dar toți am avut momente foarte haioase de bâlbe și de blanc-uri.

Ce poți să-mi spui despre colegii tăi? Cu care dintre ei ai lucrat mai mult, ce tip de relații s-au legat între voi?


Cel mai mult cu fetele, Flavia și Crina. Am avut șansa să primesc sfaturi bune,  mă bucur mult că le-am întâlnit.
Și cu Vlad Logigan, în film facem un cuplu, iar el m-a ajutat foarte mult să depășesc neîncrederea vis-à-vis de comedie, pentru că eu nu am mai lucrat până acum genul acesta și am avut mari emoții. M-am bazat foarte mult pe sfaturile lui.

Cum vezi relația de prietenie dintre cele trei personaje feminine?

Inițial nu am văzut-o ca pe o relație de prietenie, ci mai degrabă ca pe un șef (Yasmine) și subalternii lui, adică noi două, micuțe, undeva în spate.

Discutând foarte mult, în timp, mi-am dat seama că, de fapt, pe ele le leagă o prietenie adevărată și frumoasă și că una fără cealaltă nu pot funcționa, pentru că Yasmine are nevoie de cineva peste care să fie șef, lui Roxi îi place oarecum situația, deși vrea să iasă din conul de umbra în care se află, dar nu știe cum, iar Anei îi place să fie protejată.

Luate separat, probabil nu ar mai fi la fel de interesante.



Cum vezi tu generația Facebook?

Nu toți tinerii sunt la fel. Nu cred că rețelele de socializare ne influențează în vreun fel. Dacă vrei să faci ceva cu viața ta și crezi că e important să îți găsești un drum potrivit, poți. Depinde foarte mult de ce își dorește fiecare. Nu văd mari diferențe între generația mea și a lor.

Folosești rețelele de socializare, îți faci selfie-uri?

Da, sigur. Pe la petreceri, în vacanță, când am ceva important de zis. Nu prea le postez, mai mult le dau oamenilor apropiați.

Pentru filmul acesta ai făcut niște schimbări majore, fizic, mai ales. Cum a fost această experiență?

Este foarte greu să fii gras, mai ales că trecusem printr-un alt proiect în care m-am îngrășat 10 kg, reușisem să dau jos vreo 6, așa că a venit proiectul ăsta și a trebuit să mai pun 7.

Procesul de îngrășare este foarte greu: mănânci non-stop, nu prea ai voie să te miști și ești tot timpul obosit. Eu m-am îngrășat și cu sport, pentru că voiam să fiu adolescentă și să arăt ca atare.

M-a ajutat foarte mult pentru rol, n-aș fi înțeles-o pe Roxi altfel, dacă nu aș fi avut kilogramele astea în plus, de-odată, toată lumea te privește altfel pentru că te schimbi foarte mult. A fost o perioadă destul de grea. Dar cred că am meritat. Știu cum este și să ai coșuri, mai toți avem problema asta în liceu. Am avut o stare care m-a ajutat pentru rol și peste care am trecut în momentul în care am slăbit și am revenit la normal.

Momente grele sau scene dificile de la filmări?

Secvența cea mai dificilă este cea în care Magi vine seara la mașină și o găsește pe Roxi singură, care pe lângă faptul că este complexată de felul cum arată, mai e și plină de bube. Au fost mai multe stări acolo, de la nervi, la plâns, la fericire. A fost dificil din punct de vedere actoricesc.

Cel mai greu a fost momentul în care trebuia să intru noaptea în mare și era extrem de frig, iar marea era plină de alge, ceea eu eu nu pot să suport. A trebuit să mă dezbrac și să intru în alge, au fost două duble foarte dure.

8 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod