Interviu Ellie White: "Muzica românească a evoluat enorm"



La televizor mai ai timp să te uiți?
Puțin, mai dăm drumul la televizor și îl lăsăm să meargă pe fundal, printre alergăturile după copii mai aruncăm și un ochi la filme sau seriale. Mă uit la seriale polițiste sau comedii, de cele mai multe ori, îmi place Soția perfectă de la DIVA. 

Alături de sportiva Anca Surdu, Campioană Mondială la gimnastică aerobică, și cunoscuta femeie de afaceri Cristina Bâtlan, ești una dintre personalitățile din România care s-au alăturat campaniei de toamnă a televiziunii DIVA, care are îndemnul: Mergi pe ritmul tău! Care este ritmul tău?
Unul rapid, mereu în viteză! M-am obișnuit cu viteza, acesta este ritmul meu: rapid! 

Tot în cadrul acestei campanii DIVA - Mergi pe ritmul tău ai contribuit la decorarea unui pantof uriaș, creat de designerul Andreea Buga exclusiv pentru DIVA.
Cum ți-ai decorat pantoful care te reprezintă?
Am creat un pantof care să reprezinte tot cea ce este important în viața mea: muzica, familia și cariera și din acest motiv este un colaj cu fotografii din concerte și din viața de zi cu zi. Recunosc că sunt foarte sentimentală și leg anumite obiecte de momentele deosebite din viață. 
Niciodată nu am mers de departe încât să îmi pun întreaga viață pe un obiect, până în momentul acesta. Iar acum, că am făcut-o, sunt foarte mulțumită.
Pantoful a devenit un statement, mă reprezintă și îmi dă un sentiment de bucurie. De fiecare dată când mă uit la el îmi vine să cânt: trăiește-ți muzica, mergi pe ritmul tău!

Aș vrea să revenim la începtul carierei tale muzicale, sunt artiști care te-au inspirat? Ai avut idoli?
Eu am cântat de foarte mic copil și unul dintre artiștii care m-au inspirat a fost Whitney Houston.
Mi s-a părut un artist desăvârșit și am încercat cât am putut  - nu să o imit, ci să învăț de la ea anumite tehnici vocale și să le aplic în stilul meu. Deci pot să spun că una dintre persoanele care m-au influențat foarte mult a fost Whitney Houston.

Ce părere ai despre muzica pop de acum, din zilele noastre?
Mie, personal, mi se pare că muzica pop din România a ajuns în punctul în care se repetă. Sunt stiluri muzicale pe care le auzeam acum 10-15 ani și pot să spun că îmi oferă un sentiment de plăcere, pentru că eu am crescut cu genul acesta de muzică și  parcă îmi aduce aminte de adolescență, de tinerețe. Mi se pare că muzica românească a evoluat enorm.
Pe de altă parte, observ faptul că artiștii internaționali din SUA sau din Europa încearcă să ne copieze stilul balcanic, ceea ce nu poate decât să mă bucure!
 
Dar despre Justin Bieber sau Miley Cyrus?
Nu am nicio părere, sincer. 

Nu mă refer neapărat la muzică, ci, mai degrabă, la felul în care au evoluat carierele lor, la lucrurile șocante pe care le fac.
Cred că ei știu mai bine de ce fac lucrurile astea. Dar mă gândesc, din punctul de vedere al unui artist, că în momentul în care ajungi să faci lucruri șocante înseamnă că, de partea cealaltă, cariera ta are cumva de suferit și trebuie să atragi în alt fel atenția. Dacă nu mai ai nimic de spus pe plan muzical, trebuie să ai ceva de spus în altă parte.
Probabil că acesta este motivul pentru care fac aceste lucruri șocante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod