În gura celor aleşi! Despre lipsa de înţelepciune a vedetelor

Foarte prost obicei au oamenii. Transferă autoritatea dintr-un domeniu în altul, fără discernământ. Așa se trezesc vedetele, cu faimă dobândită, just sau de cele mai multe ori dintr-un regretabil hazard, vorbind despre orice, dând sfaturi tinerilor, sugerând opțiuni politice. Ei, cei aleși, au gură și restul, poporul, fie el american sau nu, se uită în ea.
Actorii de la Hollywood sunt, totuși, cei mai solicitați în acest sens. Unii chiar au ceva de spus, cei mai mulți, previzibil, absolut nimic. Dar asta nu înseamnă că nu spun. Spun. Cum să nu spună?
O actriță frumușică, ridicată pe valul unei oareșce faime în deceniile trecute, le învață pe tinere să se bucure de faptul că au părul ondulat natural, asta dacă îl au. E o lecție – trebuie să admitem – capitală. O altă actriță le sugerează tinerelor să nu se teamă de eventualele eșecuri în viață, căci - ce să vezi? - și eșecurile fac parte din edificarea unui caracter.
Atâta profunzime nu poate să nu te înduioșeze. Ți se face dor de panseurile gânditorilor noștri cu fes de noapte pe cap, care au împânzit facebook-ul, de tristele aforisme ale unor scriitori reputați pentru superficialitatea lor. Regreți chiar și statusurile atât de pline de miez postate de Teo și Tony.
18 Octombrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod