Imnul lui Mazăre, acelaşi compozitor cu imnul beţivilor din Croaţia

Loredana Groza a lansat, în urmă cu doar câteva zile, videoclipul piesei „Viva Mamaia!“, pe care o cântă alături de Radu Mazăre, Cabron şi Alex Velea.

Noua melodie a Loredanei este imnul staţiunii Mamaia şi se va auzi vara aceasta atât la radio, cât şi în toate cluburile de pe litoralul românesc.

Piesa „Viva Mamaia!“ beneficiază de un videoclip incendiar, filmat la mare, o producţie cu totul specială, cu coregrafii şi costume spectaculoase. Filmările au avut loc pe plaja din Mamaia şi in club, Loredana schimbând mai multe costumaţii pentru filmare, exotice şi fanteziste.

Radu Mazăre a interpretat în clip rolul unul salvamar, îmbrăcat într-un costum de baie în stilul anilor ‘40. „Colaborarea noastră a decurs senzaţional, Loredana este plină de viaţă, râde tot timpul, este exact genul de om care-mi place mie: vesel şi optimist. Îmi doream de mult să fac o melodie despre Mamaia, iar ea este cea mai potrivită artistă pentru această piesă plină de energie. Mi-ar plăcea să facem în fiecare an un nou imn al staţiunii, tot împreună“, a spus Radu Mazare.



Imediat după lansare au apărut unele informaţii că imnul staţiunii Mamaia ar fi plagiat. Potrivit mai multor site-uri de scandal din ţara noastră, piesa „Viva Mamaia!“ este copiată după melodia „Delirium tremens“, a croaţilor Tonci Hujic, Madre Badessa şi Petar Graso. Despre melodia din Croaţia se spune că este imnul beţivilor, iar Loredana a încercat să explice confuzia creată. Single-ul „Viva Mamaia!“ este compus de Tonci Huljic, iar varianta în limba română este scrisă de Loredana.

„Cântecul acesta are o poveste specială. Vara trecută, în timp ce mă aflam cu familia în vacanţă în Split, Croaţia, l-am cunoscut pe compozitorul şi cântăreţul Tonci Huljic şi de atunci am rămas prieteni. Chiar în seara în care am făcut cunoştinţă mi-a dat să ascult acest cântec. Mi-a plăcut atât de mult, încât i-am zis că vreau să o cânt, iar el a fost mai mult decât bucuros să mi-o încredinţeze.

Acum două luni ne-am întâlnit la Belgrad, iar piesa am întregistrat-o chiar în studioul lui Goran Bregovic. Îi place atât de mult cum sună în limba română încât mi-a spus că are potenţial de hit internaţional“, a afirmat Loredana.

Tonci Huljic este unul dintre cei mai celebri compozitori croaţi, lucrând pentru cele mai mari vedete din Croaţia şi Iugoslavia. Prieten bun cu Goran Bregovic, acesta a compus şi cântat alături de el în diverse ocazii.

Imnul staţiunii Mamaia l-a costat pe Radu Mazăre aproximativ 35.000 de euro, sumă strânsă dintr-o taxă pe care o plătesc locuitorii şi firmele din Mamaia. „Estimez că vor fi 600.000 - 700.000 de euro anual, din care 20% vor merge la primărie ca s-o cheltuiască pentru promovare. Restul sumei merge la Asociaţia Dobrogea Litoral. Vor plăti inclusiv deţinătorii de apartamente din staţiunea Mamaia câte 100 de lei pe an, ceea ce nu este deloc o sumă semnificativă pentru că de promovarea care se va face din aceşti bani vor beneficia toţi.
Mamaia este o destinaţie care funcţionează bine“
, a spus Radu Mazăre. Firmele din Mamaia vor trebui să plătească între 700 şi 4.000 de lei.

Mişcarea Populară Constanţa a contestat imnul staţiunii Mamaia, afirmând că acesta strică imaginea staţiunii şi a litoralului românesc.

„Credem că acest «imn de promovare» aduce de fapt deservicii imaginii staţiunii şi cerem Autorităţii Naţionale pentru Turism să-şi exprime poziţia oficială.

În primul rând pentru că mesajul «imnului» este unul lipsit de decenţă, promovând alcoolismul, obscenitatea şi imaginea unui primar care şi-a manifestat repetat lipsa de respect faţă de valorile familiale; în al doilea rând pentru calitatea proastă a muzicii şi a versurilor; în al treilea rând pentru lipsa de originalitate dovedită prin mediatizarea melodiei croate după care a fost copiat, acest produs nu poate fi plătit din bani publici, chiar dacă ei provin din taxa de promovare a staţiunii Mamaia.

De fapt, credem că «imnul» aduce deservicii turismului constănţean, arătând că staţiunea Mamaia este un rai al cluburilor de noapte şi al beţivilor, în care oamenii serioşi, decenţi, care vor să-şi petreacă un concediu liniştit la malul mării, şi nu week-end-uri în delir, nu au ce căuta“
, se arată într-un comunicat al Mişcării Populare, filiala Constanţa.

14 Mai 2013
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • matei pe 17 Mai 2013, 11:21
    imnul lui mazare

    ce credeti ca o sa iasa din doua panarame? tot o panarama

    1
    0

  • matei pe 17 Mai 2013, 11:19
    imnul mamaia

    cu parere de rau, vreau sa-m spun parerea, ca acest imn nu corespunde cu statiunea noastra. mazare vrea sa promoveze cluburile de rahat unde se droghiaza toti , prostitutia, si nebuneala. asta ne trebuie noua?

    0
    0

  • ANTI MAZARICA pe 15 Mai 2013, 14:44
    COMENTARIU

    PENIBILA ACEASTA PSEUDO CANTAREATA DE MARE IMIT ATIE SI NULITATE CA-SI PRODUS ARTISTIC........LOREDANA GROAZA .........E MAZARICA E,,BINE CUNOSCUT ;,, rusine CONSTANTENILOR.......IN SPECIAL VARSTEI A TREIA DE ACOLO

    1
    0

  • ela pe 15 Mai 2013, 09:31
    mizeria de imn

    PENIBIL!!! ce-i aia,, uite marea, uite farul uite...,, mai pornografic de atit nu se poate, cum se poate difuza asa ceva? mazare sa-si vada mizeria din oras si sa nu promoveze mizeria asta.

    4
    0

  • Legea martiala pe 15 Mai 2013, 01:33
    mazare

    Pai ce sa faca omul asta decat sa iasa in evidenta la tv,spectacole,parodie,etc..Vai de mama ta Mazare,esti penibil,asa se face ?in discoteci,pai tu promovezi prostia,prostitutia si destrabalarea bai animalule.Legea martiala

    6
    0

  • mircea pe 14 Mai 2013, 16:30
    un gunoi

    gunoi mai mare de melodie nu putea sa cante Loredana, pacat de ea , a pus botu la banu lu mazariche !

    8
    0

  • titisor33 pe 14 Mai 2013, 14:07
    rusine rusine rusine!!!!!!

    Daca si pentru un imn al statiunii ,,de tot rasul" nu a-ti fost in stare sa compuneti un hit cap coada pur Romanesc si a trebuit sa furati de la alta formatie muzica facandu-ne iarasi pe noi romanii de rusine in fata lumii muzicale chiar ca sunteti PENIBILI!!!!!!!!!!!!!!!

    8
    0

  • livia pe 14 Mai 2013, 13:16
    penibili

    nenorocitii au dezactivat evaluarile si posibilitatea de a comenta, dupa ce in weekend au primit mii de comentarii negative si dislike-uri. sa le fie rusine ca nu accepta realitatea!!!!

    7
    2

  • Miuta pe 14 Mai 2013, 12:48
    draga Alexandra,........

    ..........ia vezi tu care te dai asa de corecta in vocabular si in comportamentul civic..........."Doamne" nu este compatibil nici cu "voma, ra...hat" si nici cu rasismul. Toate cele bune !

    6
    1

  • alexandra pe 14 Mai 2013, 12:02
    porcarie!

    Doamne, ce voma de "melodie". Ne facem in ultimul hal de ra hat in toata Europa. Cat de tigani sa fim, bai frate??? Si toate le platim din banii nostri, pentru care unii au mai si muncit, nu ca Domnul Penibil Mazare

    7
    1

  • AndreeaEU pe 14 Mai 2013, 11:48
    Pffffff....

    O "melodie" cat se poate de kitchoasa, "versurile" lasa de dorit. Timp de 3 minute si ceva cat a durat m-am tot uitat sa vad daca mai are mult :-D... e stresanta de-a dreptul! Ma intreb cati bani si-a primit Loredana de a acceptat sa cante o chestie atat de proasta si fara sens! Nu am cuvinte de lauda despre asa zis "piesa" asta! Si cand ma gandesc cat a mai mediatizat-o Mazare ( ca va fi o piesa dementiala, de vara, foarte frumoasa, bla, bla, bla, etc.) mi se face sila!

    7
    1

  • Sempertraduceri pe 14 Mai 2013, 11:18
    varza de varza

    e varza de varza textul melodiei, iar videoclipul promoveaza prostitutia si prostia. As fi facut un videoclip cu cele mai frumoase peisaje din Mamaia, i-as fi scos pe loredana si pe mazare din el. Mamaia nu e nici a lui mazare nici a loredanei (am scrus intentionat cu lietere mici). Nu trebuie sa apara ei in primul plan, ci insasi statiunea. Si da, as fi economisit o mare parte din bani, pe care i-as fi folosit pentru imbunatatirea aspectului statiunii, pt. ca de cativa ani tot vin la Mamaia si nu apare nimic nou si interesant.

    13
    1

  • sss pe 14 Mai 2013, 10:56
    Nu e bine , dar va avea succes.

    eu zic ca o sa dea lovitura!! O sa fie un viral , in ziua de azi asa se face o promovare si bani!

    4
    5

  • katy pe 14 Mai 2013, 10:26
    :)

    Duc lipsa de versuri...de muzica nu mai zic....oricum cineva va depune o plangere sigur...prea mult de aseamana linia melodica.iar,de videoclip ce sa zic?...nu carnaval de Rio,tiganie de RO.............HALAL!!!

    6
    5

  • baby pe 14 Mai 2013, 09:53
    prostie

    ce curaj si creativitate aproape de prostitutie cel mai prost vodeoclip posibil,

    10
    2

  • ela pe 14 Mai 2013, 09:46
    cea mai mare timpenie

    cea mai mare timpenie pe care am vazuto vreodata Mazare sint alte lucruri bune de facut cu banii aia

    13
    1

  • geo pe 14 Mai 2013, 07:54
    oribil

    O tampenie de melodie .Chiar ne fac de ras.In loc sa cheltuie banii pe asemenea prostii mai bine curata plaja, si face un filmulet care scoate in evidenta frumusetea statiunii dar nu din punct de vedere al prostitutiei si lipsei de decenta.

    19
    2

  • G pe 14 Mai 2013, 02:27
    FELICITARI PENTRU D-L MAZARE!

    FELICITARI D-LE MAZARE. VA ADMIR PENTRU CURAJ SI CREATIVITATE. VA DORESC SA REUSITI MEREU.

    4
    21

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod