Huidu a scăpat de închisoare: Condamnat definitiv la patru ani cu suspendare

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Februarie 2013
Curtea de Apel Brașov a decis ca fostul realizator TV să fie condamnat la patru de închisoare cu suspendare pentru accidentul auto pe care l-a provocat în 2011, soldat cu trei morți. Rudele victimelor consideră că sentința este nedreaptă.

Decizia magistraților este definitivă. Trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi, din octombrie 2011, Huidu s-a ales joi cu pedeapsa majorată, de la doi ani de închisoare cu suspendare la patru ani, tot cu suspendare. În plus, el primit interdicţia de a urca la volan pentru o perioadă de şase ani.

Șerban Huidu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunţării sentinţei.

Rudele victimelor accidentului consideră ca această pedeapsă este nedreaptă. "Nu-mi vine să cred, nu mai avem ce să facem", a spus fiul lui Ştefan Lungu Balog, una dintre victimele accidentului produs de Şerban Huidu.

Decizia de joi survine după ce în 31 ianuarie anul acesta, procurorii şi avocaţii familiilor victimelor accidentului provocat de Şerban Huidu au solicitat judecătorilor Curţii de Apel Braşov casarea sentinţei de condamnare a acestuia la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi rejudecarea cauzei, pentru o pedeapsă mai mare, cu executare.

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov.

În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Cazul a fost foarte mediatizat, iar Șerban Huidu a decis să se retragă din viața publică.

În 29 iunie 2012, el a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, relatează Mediafax.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, Judecătoria Braşov a decis ca familiile victimelor accidentului provocat de Huidu să primească daune de 360.000 de euro.

Judecătoria Braşov a decis ca fiica Magdei Drăghici, Ioana Câmpean, să primească daune morale în valoare de 120.000 de euro şi daune materiale de circa 1.900 de lei. De asemenea, pentru soţia lui Ştefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro şi materiale de 5.500 de lei reprezentând cheltuieli cu înmormântarea şi 5.000 de euro reprezentând contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus în accident.
Totodată, fiul lui Ştefan Lungu Balog trebuie să primească daune morale în valoare de 120.000 de euro.

Potrivit minutei Judecătoriei Braşov, citată de Mediafax, aceste daune în valoare totală de peste 360.000 de euro trebuie achitate de firma de asigurări Asigurare-Reasigurare Astra, unde Huidu avea contract de asigurare.

 

Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod